Friday, July 23, 2021

Chardonnay Fowler

[ šardoné faulr ]

[player] Alaska

[fc] Caity Lotz
 

a little party never killed nobody

× [species] human
× [date of birth] october 25
× [age] eighteen | 18 永久
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] n/a
× [zodiac sign] scorpio ♏︎
× [height] 168 cm | 5' 6”
× [occupation] student
× [gems] 0




vitality [ n/a ] × defense [ n/a ]
  • Do tréninku se zapojila poněkud nestandardním způsobem. Zatímco většina obyvatel Prvního kraje, kteří aspirují na post vítěze Hladových her, se prakticky rodí s ostrými čepelemi v rukou, Chardonnay zvolila odlišný přístup. Už v raném dětství se zamilovala do akrobacie. Jakmile tedy nadešel čas na to, aby vstoupila do Akademie, místo mačet a mečů se zaměřila na bojová umění, konkrétně capoeiru. Odjakživa se jí zamlouvala kombinace tance a zabijáckých chvatů – ve správných rukou velmi vražedná substance. Díky tomu získala vysportovanou atletickou postavu a výbornou kondici, kterou si udržuje i běháním a častým posilováním s činkami. Fakt, že břišáky jí může závidět i kdejaký kluk, ji pochopitelně velmi těší. Alespoň má další možný protiargument pro situaci, kdy ji nějaký týpek osočí z toho, že mu přebírá přítelkyni. Umí i plavat, ale na olympiádu to není. Doplave, kam potřebuje, občas se i pro zábavu potopí, ale na konci má vždy pocit, že vypustí duši. Byla nucená se naučit i s nějakou konvenční zbraní, což už jí tolik po chuti nebylo, protože má nutkavou potřebu za každou cenu vyčnívat z davu. Aby však nebyla za černou ovci, kousla se a perfektně si osvojila alespoň motýlí meče, které nyní ovládá vskutku bravurně, i když z toho nemá žádné potěšení. Bere to jako automatickou záležitost, což se projevuje i ve zbytku jejího charakteru. Je-li to třeba, dokáže v sobě zapudit veškeré antipatie vůči činnostem a osobám, které pramení z jejích vlastních osobních záležitostí, což jí umožňuje jednat stoprocentně pragmaticky. Nemá ráda, když jí zmítají emoce, protože je v takových momentech velmi zranitelná. Nejšťastnější je, když na ostatní může působit jako někdo, kdo je naprosto nad věcí a nic jej nerozhází. To, že většina lidí taková pochopitelně není a emoce představují součást lidského bytí, které se nedá vyhnout, Chardonnay příliš nezajímá. Navzdory očekávání všech je překvapivě dobrá ve škole, což ostře kontrastuje s její zálibou ve vymetání klubů. Jediným vysvětlením je vážně bystrý mozek, respektive skvělá fotografická paměť, kterou Chardonnay disponuje. Díky tomu získává dobré známky i v předmětech, jako je fyzika nebo chemie, což mezi jejími vrstevníky není zrovna běžné. Stačí jí si text párkrát přečíst a perfektně si zapamatuje jeho obsah. Díky tomu je v hledáčku nerdů, kteří by ji rádi rekrutovali do svých asociálních kruhů, ale na to by Chardonnay nikdy nepřistoupila. To, že problematice reálně nerozumí, ji však vůbec netrápí; hlavně, že dostane áčko a nemusí se s tím už dál zabývat.
  • Chardonnay bohužel sužuje absolutní nezájem o všechno, co nezahrnuje alkohol, sex nebo posilovnu. Drogy kupodivu nesnáší, ale nad steroidy už také uvažovala. K tomu, aby si to rozmyslela, jí však stačilo přečíst pár fór a vidět několik odstrašujících obrázků. V případě steroidů se sice jedná o dobré rozhodnutí, ale lehce ovlivnitelná je Chardonnay v podstatě ve všem. K čemu jí je, že dokáže uvažovat jako stroj, když na všechno skočí? Dokud jde o neškodné pranky, je to v pořádku, ale kdo ví, co to může způsobit v aréně. Chybí jí základní znalosti přežití v přírodě, štítí se krve (a to i své vlastní) a je celkově dost neživotaschopná, pokud se jí nenabízí ty nejlepší možné podmínky, protože si v kritických situacích neumí poradit. Dokáže sice zapojit mozek, ale rychle se dostává do stavu absolutní paniky, kdy se aktivuje fight or flight reakce; v jejím případě to bývá hlavně bojová odezva, a pokud se jí hrozbu nepodaří zlikvidovat chladnou čepelí, okamžitě utíká. Kreativní řešení problémů od ní tedy rozhodně nelze očekávat. Chardonnay je též příliš lehkovážná a neuvědomuje si rizika, takže po hlavě skáče do potenciálně nebezpečných situací, postrádá verbální filtr a ignoruje i autority, protože byla odjakživa společensky privilegovaná. Zvyk je železná košile a na bohaté rodiče, kteří za ni všechny problémy žehlí, se zvyká obzvlášť lehce. Je nesamostatná, logicky i rozmazlená, špatně snáší nepohodlí a absenci svého pečlivě vymodelovaného jídelníčku, který jí pomáhá udržet svalovou hmotu. Chardonnay je tedy pořádná osina v zadku, ale bezprostřední povaha a schopnost dělat si sama ze sebe srandu tato negativa vyvažují. Umění transformovat záporné vlastnosti a slabiny ve vtipy lze považovat za její superschopnost, ale zároveň je to její kryptonit, protože na sebe nevědomky práská všechny své nedostatky, čehož mohou protivníci velmi snadno zneužít.

  • [ appearance ] Mnozí by ji možná označili za pozérku, ale v případě Chardonnay se jedná o naprosto přirozený důsledek jejího duševního nastavení, který plyne i z její sexuální orientace. Jedná se sice o známý lesbický stereotyp, ale Chardonnay toto nepsané „pravidlo“ jen potvrzuje. Odjakživa se cítila dobře v mužském oblečení – šatičky, sukýnky a podpatky v jejím šatníku nenajdete. Možná, že v případě nejvyšší nouze by se obětovala a nějaký čistě holčičí kousek by si na sebe vzala, ale to by na Zemi musel letět asteroid nebo by musela stát tváří v tvář zombie apokalypse. Pokud jde o styl, je opravdu neoblomná. Vlastní několikery černé skinny džíny, protože jiné prakticky nenosí, její šatník taktéž překypuje vytahanými mikinami, tričky s logy kapel a v neposlední řadě prsteny, jimiž má doslova obsypané prsty. Duhové doplňky však nenosí, protože jí to přijde stupidní. Stačí jí, že za svou komunitu bojuje… fyzicky. Je sice od přírody blond, ale jelikož v genetické loterii získala právě tuto versatilní barvu, občas neodolá a plácne si na hlavu růžovou, fialovou nebo červenou – ladí jí to s pihami, které má hojně rozeseté po obličeji i rukách. Vlivem toho se okamžitě spálí, jen co vyleze na sluníčko, takže v létě často tiše trpí, protože pravidelně zapomíná na opalovací krém.
  • [ personality ] Víc cool osobu byste v Jedničce asi hledali těžko – nebo to alespoň tvrdí ona sama. Chardonnay je nefalšovaný extrovert, což z ní činí naprosto ideálního parťáka do nepohody. Nemá tendence se ponořovat do přehnané introspekce; dřív jedná, než přemýšlí. Nejen, že ji hluboké debaty k smrti otravují a nevidí v tom žádný smysl, ale zároveň má dojem, že ji to značně limituje – preferuje reálné zážitky, na nějaké zasněné hloubání ji opravdu neužije. Je tedy zřejmé, že není stavěná na intelektuální diskuze, ale to rozhodně neznamená, že by byla hloupá. Někdo by mohl tvrdit, že je možná trochu jednoduchá a má poněkud zvrácený žebříček priorit, ale pravda je taková, že si prostě jen užívá života a nad následky svých rozhodnutí příliš nepřemýšlí. Miluje divoké večírky, kde často vyhledává nezávazný sex a flirtuje s osobami obou pohlaví, přestože je stoprocentně na holky. Ráda si tím dodává sebevědomí, protože sledovat, jak je zklamaný kluk nucen jít lovit jinam, je k nezaplacení. Nedělá jí sebemenší problém rozhazovat peníze a platit za všechny své kamarády a potenciální lásky na jednu noc, protože bohatí rodiče neortodoxní koníček své rozmazlené dcery bez řečí podporují. Na první pohled působí povrchně a bezduše, ale opak je pravdou. Není sice dobrá v projevování emocí, ale to pochopitelně neznamená, že je necítí. Dokud se debata pohybuje v mezích ležérnosti, je příjemně sarkastická a nonšalantní, ale jakmile dojde na city, takřka zapomene, že umí anglicky. Pod tlakem je obecně roztržitá a dělá jí problém zachovat si chladnou hlavu. Možná i to je důvod, proč si tak rozumí s kluky, protože co se týče komunikace a celkového vystupování, je s nimi na jedné vlně. Nemá potřebu působit jako křehká princezna, protože o pozornost mužů stejně neusiluje, takže využívá toho, že se nemusí přetvařovat a hrát si na dámu. Je škodolibá a vyžívá se v drobném cizím neštěstí, ale v případě reálných problémů se dokáže projevit překvapivě nápomocně. Jelikož se však kamarádí prakticky s každým, paradoxně si k ní pro radu ještě nikdy nikdo nepřišel. Jedná se o odvrácenou tvář popularity – většina lidí ji vidí jen jako tu oblíbenou holku, co pořádá super večírky, miluje prsa a dokáže zpráskat deset panáků tequily, aniž by ji to položilo, ale komplexní lidskou bytost v ní už hledá málokdo. Vzhledem k tomu, že všechno dostává na stříbrném podnose, si nikdy nenašla žádný reálný cíl, za nímž by mohla směřovat, takže má extrémní strach z budoucnosti. Ve skrytu duše těm nerdům, kterým se za jejich trapné koníčky vysmívá, závidí.
× × ×
  • [ file 001 ] Její život je prakticky bez chyby – nebo se takový na první pohled alespoň zdá být. To, že její sociální život bude velmi bohatý, bylo zřejmé už na pískovišti, když jí děti začaly vydávat své formičky na bábovičky prakticky v okamžiku, kdy k nim přistoupila. Slovy její matky, Chardonnay má elektrizující osobnost, která k sobě ostatní táhne jako magnet. Jak už to tak u pyšných rodičů bývá, jejich tvrzení jsou často značně nadnesená, ale v případě Chardonnay se skutečně zakládají na pravdě. Životem totiž proplouvá s odzbrojující lehkostí. V kolektivu odjakživa představovala vůdčí osobnost, ke které ostatní vzhlíželi, takže nikdy nezažila, jaké to je být outsider. Komu by přece nebyla sympatická modrooká blondýna s proříznutou pusou, tedy doslova chodící stereotyp populární puberťačky? Dokonce ani její příslušnost k LGBT komunitě se nezdá být kámen úrazu, takže v čem vlastně tkví tajemství jejího úspěchu? Odpověď je prostá – Chardo, jak se sama nazývá, v životě měla prostě zatracené štěstí. Chardonnay je sice klasický bohém se vším všudy, ale stinná stránka nevázanosti jí prostě schází. Žádný jing a jang. Ten, kdo očekával srdcervoucí popis rozervané duše, která je mistryní klamu a přetvářky a na rtech nosí falešný úsměv, který zmizí v okamžitě, kdy překročí práh domu, je tedy na omylu. Ve svém domovském kraji proslula častým pořádáním velkolepých večírků, které v Jedničce nemají obdoby. Možná, že kdyby do ruky občas vzala knížku, našla by se v Jayovi Gatsbym, ale kromě toho, že jeho příjmení začíná na stejné písmeno jako vodka Goral, by ji toho na něm moc nezaujalo. Podobností s ikonickou literární postavou by se však našlo víc než dost. Nikdo pořádně neví, odkud její rodina pochází, co dělá a jak vlastně přišla ke svému jmění, rodiče často záhadně mizí a dlouhou dobu se nevrací a Chardonnay tím dávají dostatek prostoru k tomu, aby se mohla věnovat své nejoblíbenější aktivitě. To nejlepší však nastává jednou ročně na Silvestra, kdy se přesouvá do přímořské vily ve Čtyřce a hostí tam velkolepý novoroční mejdan, který lze směle přirovnat k orgiím. Nabízí se otázka, co vlastně dělá, pokud zrovna nepaří; to je však další předmět spekulací.

  • cestovní doklad, mobil - Advansy, 1x let kluzákem v Axis, 5x letenka

other worlds

stranger2s.jpg