Thursday, December 29, 2016

Severine Cosgrove

[ syverin kóstgrouv ]

[player] Rywaine

[fc] Elizabeth Hurley
 

your mind is weapon, keep it open

× [species] human
× [date of birth] september 12, 2173
× [age] fifty-one | 51
× [loyalty] capitol
× [credits] 20 000

× [level] 1
× [zodiac sign] virgo ♍︎
× [height] 175 cm | 5' 9”
× [occupation] head gamemaker
× [gems] 0




defense [ 2 ]
  • Severine sa narodila v Druhom kraji. Vzhľadom k tomu, že je zrejme teraz najvplyvnejší človek v Kapitole, všetkým je jasné, ako je táto žena veľmi ambiciózna. Sebavedomie jej tiež nechýba a má svoj vycibrený štýl, ktorý jej dodáva takmer vzhľad kráľovnej. Hlavu hore, to je jej motto. Vďaka tomu by ju veľa ľudí nazvalo tichou vypočítavou mrchou. Hlavne teda mrchou. A ona taká je, inakšie by sa nikdy nedostala na tak dôležitú pozíciu. Ale vie to skvele skrývať. Jej falošný a pravý úsmev sú k nerozpoznaniu, vie byť milá a priateľská, dokonca vie byť aj ochotná. Na spoločenských akciách je výbornou spoločníčkou, aj napriek tomu, že radšej počúva druhých než rozpráva. Celkovo ju väčšina ľudí má skôr rada, ak proti nej nie sú zaujatí. Ale i to sa stáva úspešným ľuďom. Človek je skôr tvor neprajúci žiadnemu úspechu. V práci je súce prísnou ale spravodlivou šéfkou. Je to totiž celkom veľká workoholička. A taktiež perfekcionistka. V tejto kombinácií ju väčšina gamemakerov v období hier až tak radi nemajú. Všetko musí byť presne do detailu vyriešené. A beda tomu ak sa niekto popletie. Naštvanú Severine je si zase veľmi ťažké udobriť. Ak nie ste jej deti. I cez svoj prehnaný vzťah k práci, svoju rodinu má stále na prvom mieste. A pretože s nimi netrávi toľko času, koľko by chcela, vynahradzuje im to rozmaznávaním. Ne, že by nebola prísna, ak treba, ale po troche prehovorenia vždycky povolí. Čo hlavne Bumpey vedela pekne využívať. Ale ona pre ňu mala pochopenie, pretože vie, ako ťažké je byť najmladším zo súrodencov. Presne vedela, kedy jej deti zapájajú svoju veľmi dobrú a veľmi skrytú manipuláciu. Pretože toto nadanie zdedili práve po nej, Manfred je oproti nej veľmi priamy človek. Hoci v tom boli dobrí, ona je stále najväčší majster tichej manipulácie v ich rodine. Má okolo prstu obtočenú aj Prezidentku, a než by si to uvedomovala. Navonok sú proste veľmi dobré priateľky. Vo skutočnosti sa o väčšine rozhodnutí radí práve s Severine. Dalo by sa povedať, že ovláda celý Panem, a než by to niekto tušil. Pretože navonok je to stále tá sympatická, celkom milá a dobrá žena.
× × ×
  • [ file 001 ] Ako už bolo povedané, narodila sa ako najmladšie dieťa do rodiny v Druhom kraji. Nebola ani chudobná ale ani významná. Už odmalička všetci, ktorých poznali hovorili, že to dotiahne ďaleko. Ako malá poctivo trénovala na Hry, ale túžila sa dostať ešte ďalej než len na víťazku. Z rečí vedela, že sa s víťazmi nezaobchádza tak úžasne, ako to vyzerá. A ona v hĺbke duši túžila ovládať, nie byť ovládaná. Náhle už jej bolo devätnásť a ona si mohla robiť, čo chce. V tej dobe si začala všímať jedného krásneho mladíka z Centra. O pár rokov neskôr si ho aj vzala. Nikoho iného nikdy nemilovala, pretože mala veľa iných vecí na práci. A Manfred za ňou chodil tak dlho, až ju nakoniec dostal. Tak prišla ku svojmu priezvisku, pod ktorým ju čím skôr mal poznať celý Panem. Tak to mala v pláne. Možno v jej živote hralo malú rolu i šťastie. Do dôchodku práve odišiel jeden Gamemaker. A keďže mal dobré konexie a Severine mu prišla sympatická a schopná, neskôr nastúpila na jeho miesto. Po spoločenskom rebríčku stúpala veľmi rýchlo. Možno by stúpala ešte rýchlejšie, keby nebola nútená dať si pár mesiacov pauzu kvôli svojmu tehotenstvu. Skombinovať prácu a dieťa bolo ťažké, ale nebolo to nič, čo by ona nezvládla. Zvládla to potom i druhýkrát a i po tretíkrát. Keď sa pozerá naspäť, môže hrdo povedať, že žiadne so svojich detí nikdy nezanedbala. Možno s nimi nikdy nebude môcť byť 24/7, ale je to dobrá mama. Manfreda tiež stále miluje, i keď za to možno môže byť to, že sa nevidia tak často, aby si začali liezť na nervy. A tiež tak ako je dobrá matka a manželka, je dobrá v práci. Možno ešte o niečo trochu lepšie. Na miesto Hlavnej Tvorkyne sa dostala hneď po smrti Devlin. Začali sa šíriť klebety, že s jej smrťou má niečo spoločné. Iní tvrdia, že za to môže fakt, že ju mala Prezidentka radšej ako bývalú Tvorkyňu a tá to nezniesla, tak si vzala život. K tomu sa ešte nikdy nevyjadrila a ani sa vyjadrovať nebude, môžete si na to urobiť obrázok aký chcete. Každej vašej teórii sa rada od srdca zasmeje.

  • Manfred Cosgrove × Hoci tomu ľudia veľmi neveria, je to skutočne jediný muž, ktorého kedy milovala. I cez to, že je trochu hromotĺk a hrubián, ona nikdy nemala dôvod mu byť neverná. Možno je to čiastočne zapríčinené i tím, že nemá čas hľadať si inú lásku. Navonok ich vzťah pôsobí veľmi formálne a až chladne, ale len oni dvaja vedia, čo sa deje za zatvorenými dverami.
  • Elijah Wesmyron × K tomuto človeku chová až prekvapivo veľký rešpekt. Obdivuje že sa dokázal dostať z nuly na vrchol, podobne ako ona. Navyše ho poznala v podstate odmalička a mohla sledovať jeho kariérny postup, čo jej ho na ňom dosť baví. Navyše je to pravdepodobne najlepší priateľ manžela a i ona mu dôveruje. Jediné, čo jej trochu vadí je, ako moc ovplyvňuje Cerys. Ale ona sa vždy snažila oddeliť osobný a pracovný život, takže v konečnom dôsledku je to skôr priateľ než rival.
  • Ulysses Vanderbilt × Trvalo jej celkom dlho, než tohto muža dokázala nejakým spôsobom rešpektovať. Už od začiatku z neho cítila opovrhnutie kvôli tomu, že jej rodina není tak významná, ako tá jeho. Vie, ako moc nemá rád nevýznamné rodiny a spodinu, a dlho sa nemohla preniesť cez srdce, že niečo ako pôvod mu môže tak vadiť. Veď nejde o pôvod, ale o to čo dokázala. Všetko sa zmenilo až s jej priateľstvom s Celeste. Vysvetlil jej, že to není vôbec tak, ako si myslí. Že síce nemá rád spodinu, ale Severine rešpektuje a jej pôvod je v tomto prípade vedľajší. Síce ju to veľmi nepresvedčilo, ale naučila sa ho svojím spôsobom rešpektovať. Minimálne jeho pozíciu a to, aký majú vzťah s Celeste. Vie, že jej najlepšia priateľka by nevzala nikoho zlého.

other worlds

stranger2s.jpg