Thursday, July 18, 2013

Desirée Mason

[ dezirý/dehzerej mejsn ]

 

    

Player: Larsyn

FC: Adelaide Kane

Victory year: 2nd Pentagames

Contact: creationoflars@gmail.com

Age: 47 deceased - vypuštěna do vesmíru

Token: Stříbrný prsten

Hobby: Zabíjení či mučení nesympatických duší



[ before the Hunger Games ] Už od útlého věku byla nucena trénovat na Hladové hry. Měla od otce velmi tvrdý trénink a ve všech ohledech je na Desirée přísnější. Kvůli tomu se postupem času „zcvokla“ a je zní taková „mašina“ na zabíjení, jí to ale vyhovuje. Možná by si každý řekl, že by si měl člověk najít jiné priority než vyhrát Hladové hry a udělat ze sebe naprostého magora, ale ona to sama takhle chtěla. Neměla kvůli tomu nikdy pořádné dětství, ale tak co neznala, tak to jí nechybělo. Ke všemu je velice soutěživá, takže ten fakt, že její sestra vyhrála Hry, ji víc nabudilo k tomu, aby ona vyhrála za každou cenu. Svůj život tedy zasvětila jen tomu a každý den chodila do výcvikového centra, kde většinou trénovala s mačetou, dýkou nebo mečem. Řádila i na boxovacích pytlích a denně aspoň 30 minut posilovala. Pokud nalezla něco, v čem nebyla dobrá, potrestala se za to, a pak se v tom ihned musela zlepšit. Doteď neustále trénuje tak tvrdě a snaží se být tou nejlepší. Jestli je tato slečinka nejlepší, tak to bychom trochu přeháněli, ale jde na ní dost vidět, že neschopná určitě nebude. Kromě vražedných činností, je ještě dobrá v fotbalu, do kterého ji taktéž donutil otec. Nejprve se k tomu moc neměla, ale postupem času se to naučila a začala to milovat. Tudíž jí nechybí rychlé reflexy a běh společně s výdrží. Nedělá jí problém se ušpinit a už vůbec nebrečí kvůli každé modřině nebo zranění. Dokonce si nějaké ty jizvičky nechala, protože je to připomínkou toho, že by statečná a ničeho by se tedy neměla bát, protože se to dřív, nebo později vždycky zahojí. Věří v tom, že ona vše dokáže. V tom je možná trochu naivní, jenže ona je blázen. Za ty roky se naučila být bezcitnou mrchou a zbožňuje, když může někomu nakopat zadek, pěkně mu způsobit hroznou bolest a jiné nepříjemnosti. Dělá jí to radost, protože je to maniak a nezná své hranice. Snad by zvládla ublížit někomu blízkému, ale to jen psychicky. Nevadí jí pohled na krev, prostě jí fakticky nevadí dost věcí. Kvůli tomu dokáže člověka zmlátit tak moc, že by ho snad i znetvořila. Dokonce nepociťuje nic, když zabíjí nevinná zvířátka. Sice to není tak, že by se vyžívala v tom je zabíjet, ale pro jídlo udělá cokoliv a ona není zrovna vegetariánka. Ke svým loveckým schopnostem může přiřadit i vaření, takže ukuchtit něco dobrého k snědku pro ni bude hračka.

[ the days after ] I po aréně se snažila své schopnosti vylepšit. Stala se agresivnější, protože zmasakrovala tolik splátců a její partner Luke Spencer jí do klidu zrovna nepřidal. Vlastně ji ještě více ovlivnil. Musela si to něčím vykompenzovat, a čím jiným než tréninkem. Ke všemu se nemohla zbavit toho, na co byla celý svůj život zvyklá. To, co už uměla předtím, vypilovala do ještě větší dokonalosti. Také se snažila nalézt něco, v čem nebyla dobrá. To bylo třeba plavání, bylo vůbec dobré, že se to naučila, protože jak zjistila, je to veliký bonus. Kvůli sestře se naučila s vrhacími noži, protože jak víme, je soutěživá. Tudíž sestře chtěla poukázat, že umí i něco více, a tím pádem není sestra vůbec výjimečná nebo lepší než ona. Dokonce jí přišlo za důležité se naučit pastičky, sice v aréně nic takového nepotřebovala a ani nepotřebovala lovit. Jenže postupem času, když sledovala ty hry a také dospěla, přišlo jí to užitečné. A potom, co se oznámily další Hladové hry pro vítěze, si dala za pravdu, že to možná jednou využije. Sice je vítězů v kraji hodně a může za ní jít někdo jiný, jenže dost i přemýšlí o svém dobrovolnictví. Je to Dvojkařka, takže kolem má plno hor, z tohoto důvodu tedy vyzkoušela nějaké to horolezectví. Že by jí to nějak bavilo, to se říct nedá, ale rozhodně to bylo užitečné. Ke všemu si na tom přilepšila se svou fyzičkou. Po aréně ještě pár let kopala s míčem, ale potom už v tom nenalézala zalíbení, a tak to vyměnila za obyčejné ranní běhání. Udržuje se stále v kondici, protože si dává záležet na svém vzhledu a to se týče i její figury.


[ before the Hunger Games ] Desirée je holka, která musí umět všechno na sto procent. Jenže ani ona není bezchybná a nějaké ty slabiny se najdou, možná dokonce více, než by si někteří mysleli. Nemá cit k dálkovým zbraním, s těmi je na nulové úrovni. Není sice tak neschopná, že by nevystřelila z kuše, ale neumí mířit nebo na to spíše nemá trpělivost. Stejně tak nebude zvládat házet oštěpem. Nic takového by si teda nikdy nevybrala. Vždycky byla pro akci, takže se nikdy nezajímalo o rostlinky, vytváření pastí a v podstatě vše, na co je potřeba trpělivost. Kromě teda lovu, který jí jde překvapivě samo od sebe kvůli svým reflexím. Taky má za to, že to budou dělat ostatní za ní. Nenaučila se za tu dobu plavat a ani šplhat, neměla k tomu důvod. Není fanouškem uzavřených prostor a celkem dost se bojí hadů, ale to nikomu neprozradila. Pokud se někdy nesetká v tváří v tvář s hadem, bude v pohodě. Věřte, nebo nevěřte, ale Desirée dokáže být dost citlivá nebo spíše urážlivá. Takže nesnese urážky a vše si bere moc vážně, z toho se bude hned vztekat a pravděpodobně vám nějakou vrazí, protože to jen tak nenechá být. Musí mít také poslední slovo a konflikty si vyhledává docela často. Slečna Masonová je tak horkokrevná, že když už se nezaměstnává tím že trénuje, potřebuje někomu „plivat“ do obličeje, nebo někoho rychle zmlátit. Každého uspokojuje něco jiného, pro ni je to zase činnost, která by neuspokojovala jiné. Možná jako malá spadla na hlavu či za to může ten její přísný trénink, ale má sadistickou psychopatii. To už se projevilo v jejím dětství, můžeme ji dokonce označit jako vraha, protože je to pravda. A i když se to nezdá, protože je Desirée částečně tomboy, tak vcelku dbá o svůj vzhled a dává si záležet na tom, aby vypadala vždycky dobře. Z tohoto důvodu se rozzuří kvůli každé prkotině, která bude směřována k jejímu vzhledu, ať už ji někdo bude chtít zničit účes, anebo ji bude urážet. Také neumí být moc tichá, takže ji většinou zaslechnete, protože to sama chce. Miluje, když jí někdo věnuje pozornost a je vidět. Opravdu necítí žádnou bolest, protože má postižené nervy, tudíž necítí mnoho věcí. V některých částech něco málo sice pociťuje, ale nikdo neví kde. Je to špatné z tohoto důvodu, že by si něčeho nevšimla a mohla by lehce ignorovat vážnější zranění, kterou nevidí.

[ the days after ] Stále nemá ty výjimečné schopnosti s dálkovými zbraněmi, kromě vrhacích nožů. Pořád ji to prostě neláká a nemá na to trpělivost. Ke všemu nepotřebuje umět tolik věcí jako před arénou. Bylo by sice fajn, kdyby se tam někdy zase dostala, ale teď svůj trénink soustřeďuje jen k tomu, aby byla ve správné kondici a to je vše. Ví, že budou další Hladové hry, kde bude bojovat s dalšími silnými vítězi, takže chce být připravená na všechno. Nikdy vlastně nevyšla ze cviku, ale pořád je na tom se slabinami podobně jako předtím. Schopnost rozpoznávat bylinky jsou k ničemu a poznala by jen růži nebo pampelišku. Ke všemu jsou to jen kytky, co je na nich tak zábavného? Taky rostliny nemá zapotřebí jíst, protože doma má jídla dost. Stále má ty tendence si vyhledávat konflikty a někomu si jen tak vrazit či přizabít. Když se při finále pokoušela o sebevraždu, trochu přitom pociťovala bolest. Chtěla se spálit o zdi arény, ale jaksi se jí to nevydařilo. Po pobytu v aréně k Lukovi chovala jakousi náklonnost, i když to nepoznala. Dá se tedy říct, že se v ní při finále něco pohnulo a nedokáže být tak bezcitná jako předtím. Je umírněnější a pro ni je to veliká slabost. Pochopila, jak takový city fungují a byla by teď fakt mimo, kdyby se někomu blízkému něco stalo. Je ochotná se pro takové víc obětovat a není tak sobecká, jak bývala. Aréna ji moc nepoznamenala, ale dala jí psychické slabiny, za které se neskutečně stydí, a proto se snaží být ta mrcha, kterou bývá pořád.


[ before the Hunger Games ] Narodila se do významné rodiny Masonových, která je zabezpečená z toho důvodu, že její otec i sestra jsou vítězové Hladových her. Nikdy neměla problém s tím, že by buď hladověla, nebo neměla kde spát. Na cokoliv si ukázala, to dostala. Byla rozmazlená a všechno měla, ale i tak by se její dětství nedalo označit jako za šťastné. Proč? Protože se její otec zbláznil a už od devíti let ji nutil k tomu, aby byla ta nejlepší. Nechtěl přijít o další dítě, tak je to celkem pochopitelné. Kyle byl jeho oblíbenec a ztratil jediného syna, kterého měl, proto už odmala Desirée vychovával jako kluka. Její starší sourozenci nemají stejnou matku, proto byla mezi nimi takový vyvrhel. Sice se neví, jaký vztah by měla s Kylem, protože neměla nikdy tu možnost ho blíže poznat. Zemřel, když byla ještě batole. A Cloveray? Tak tam se trochu válčilo. Obě jsou docela živly, a každá chce být ta nejlepší a povahově jsou si dosti podobné, proto není divu, že se nemohly vystát. Smutné je, že je Cloveray pomalu její nejlepší kamarádka. Takže by se snažila ji samozřejmě chránit, protože jsou to sestry, ale zas tak velké krevní pouto je nespojuje. Pravděpodobně by se ale dlouho nechala přemlouvala, protože je docela sobecká a moc pro ty druhé neudělá. Desirée je egoistická mrcha, která udělá klidně tu nejhorší věc, co může udělat, aby dosáhla svého cíle. V lepších dnech je docela společenská a dá se s ní bavit jako s člověkem, pokud nejste úplně tupec. Co ona ze všeho nejvíce nesnáší, tak to jsou vysoce neinteligentní lidi. Přímo je nesnáší a nejraději by je umlčela. Sice není úplně ta nejchytřejší osoba na světě, ale prostě nemůže vystát, když je někdo vysloveně tupý. Třeba nemá ráda, když musí každému stokrát něco vysvětlovat, přece stačí jednou a konec. Někdy umí ukázat tu svojí atraktivnější část a spolu s její manipulací jsou vražedná dvojka. Většinou vás využije pro své dobro. Zakousne se do vás jak nějaká pijavice a saje, dokud z vás nevyprchá život - ne doslova, spíše se z ní můžete zcvoknout nebo vás uvede do velké deprese. Snaží se, aby dostala přesně to, co chce. Ten, kdo ji odmítne, tak ji prostě odmítnou nemůže, protože se o to postará, ať to stojí jak moc času. Je to přece Desirée, touha v jakémkoli významu.

[ the days after ] Život se jí moc nezměnil. Vždycky byla v rodině vítězů, takže už nějaká znala tu jejich slávu a přiživovala se na ní jako malá. Teď je jenom více na výsluní a má vlastní barák. Luxusu pěkně využívá a je taková víc snobská, ale ne nic kýčovitého jako Kapitolani. Ona je na rozdíl od nich vkusná a sama to ví. Zjistila, že nemá ráda Kapitol a lidi v nich. Přijdou jí zbabělí a k ničemu. Vlastně nemá vůbec ráda nic, co nepatří do její rodiny nebo do Druhého kraje. Svůj vztah se sestrou si trochu zlepšila, ale to jen proto, že se už tolik nevídají a lépe se takto snášejí. Otec na ni není už tak tvrdý, ale pořád pro ni chce to nejlepší. Snažila se dlouho přežívat ten životní styl Kapitolanů, protože hodně času trávila v Kapitolu kvůli akcím, nebo Hladovým hrám, kde mentorovala své svěřence. Nikdy své svěřence nezanedbává, je ve své práci dobrá a dělá pro ně maximum, i když si několikrát myslí, že jsou úplně na nic a nejraději by je zabila sama. Tajně sní o tom, že se jednou dobrovolně přihlásí do arény s vítězi, ale s každým dalším rokem ten její sen padá. Jak je starší, je rozumnější a více si váží toho, co má. Nikoho si za tu dobu nestačila oblíbit, snad jen jednu vítězku ze Čtvrtého kraje, se kterou byla chvíli kamarádka, ale ta zesnula a tak to nedopadlo. A co se týče lepšího vztahu s mužem, tak to je jen Holbourn. Sice se za tu dobu seznámila s několika muži, ale nikdo ji neoslnil, pouze Lewis. Je to jediný člověk, na kterého nedá dopustit, i když je několikrát schopná mu sama ublížit. Po něm se na seznamu hned objevuje otec a její sestra. Cloveray jí zemřela v jeden osudný den, kdy Des udělala chybu. Kvůli tomu je od té doby věrná Kapitolu a snaží se udělat vše proto, aby neměl někdo její blízký problém. Vše to dělá tajně, takže nikdo vlastně nemůže tušit, že některé neodpustitelné věci dělá jen kvůli nejbližším lidem. Zabila pár lidí a vlastně si na to vůbec nestěžuje, protože si tím nahrazuje arénu. Za tu dobu už zjistila, že to není vždycky jen pohádka, ale stále se umí dost dobře přetvařovat a je stále tou mrchou, kterou byla a kterou je vždy. Pořád má tu svojí sadistickou psychopatii, takže neohrne nosem nad něčím zvráceným - umí s tím zajít do extrému. Taktéž se jí narodily dvě děti, respektive dvojčata, se kterými je vždycky „radost“ pracovat. Děti nesnášela a stále je nesnáší, proto je pro ni hrozně složité mít něco takového doma. Nebylo to chtěné, prostě se to stalo, ale jsou to její děti, takže na ně nedopustí a udělala by pro ně první poslední.


× Archer Francis Jr. - Debil, takto ho může popsat jedním slovem. Nemá ho z nějakého důvodu moc ráda a někdy zas... bohužel jo. Občas je jí úplně jedno, že tato osoba existuje. Však je to 7. kraj, proč by měla něco takového mít ráda, a vůbec, proč takové ošklivé zvířátko z lesů. Nemá ráda způsob, kterým vyhrál, tudíž si nemůže zvyknout na ten fakt, že vůbec vítězem je, a proto k němu nechová ani žádný respekt, protože taky proč by měla. Je starší, lepší, krásnější a ovšem dokonalejší. Je to prostě podivný debilní podivín, se kterým občas hodí slovo a dělá mu mámu.

× Bradley Nogard - Její oblíbená stylistka. Nikdy se spolu moc nebavily, kdyby se začaly spolu více bavit, možná by si spolu i rozuměly, jenže ona má sama dost práce s výtvory a Des zase se svými problémy. Vždycky o ní smýšlela v dobrém a líbilo se jí vždy všechno, co pro ni kdy navrhla - trefila se vždy do jejího vkusu. Nemá proti ní vůbec nic, jelikož je od ostatní Kapitolanů dost rozdílná a to se jí líbí.

× Brysen Angela Roycaster - doplň...

× Chace Styron - Vždycky jí dost přitahoval, když býval s Cloveray, ale nijak víc se k němu neměla. Jelikož ví, jaký je člověk a určitě by s ním nemohla nikdy vydržet. Avšak, líbí se jí to, jak jí věnuje pozornost, takže ho ani neodmítá. Většinou ho jen provokuje, ale na jejího blonďáčka, tenhle chlap prostě nemá, i když se jí častokrát líbil víc jak Lewis.

× Cloveray Mason - Byla to její sestra, takže se bohužel znali. Chovali k sobě normální sesterskou lásku/nenávist, většinou ji neměla moc ráda. Moc se s touto osobou nescházela a ani s ní pravidelně nekomunikovala. To jen, když byly doma nějaké nutné rodinné sešlosti, to přežila. Dá se ale říct, že jejich vztah byl lepší, než to bývalo před její Sklizni. Ano, je to vše v minulé čase, protože její sestra zemřela. Bylo to její vinou, ale nikdo to neví. Proto se vždycky snaží o ní mluvit hezky. Také si uchovává nejlepší okamžiky s ní v paměti.

× Dylan Frenandéz - Poprvé se setkali ve vlaku, kde na ni chtěl tento vítěz zaujmout tím, že hodil jednu avoxku z vlaku. Nijak úžasné to podle ní nebylo, ale budiž. Nikdy jí nepřišel atraktivní, protože už jak ho Cellence v jeho vtipné aréně vykastrovala, tak v něm už neviděla chlapa ale srandu. Nicméně ji neobtěžoval, takže jí nevadila jeho společnost a občas si z něj dělala otroka, pokud tam zrovna nebyl Logan Dust. Bohužel zesnul v mladém věku, a proto už nemůže využívat jeho služeb.

× Lewis Holbourn - Toto je její kalhotový parťák. Tak začal jejich vztah. Znali se sice už před arénou, ale ona z něho měla takové kvítko, že ani nevěřila tomu že někdo takový dokázal vyhrát Hladové hry. Stalo se a osud je spojil. Nejprve teda jen jako kamarády, ale vždy byla dost žárlivá, když se kolem něj motala nějaká blbka. Holčiny pak nějak odkopla a Lewise profackovala, takže se to vyřešilo. Nakonec se zjistilo, že k němu chová až nenormálně velkou náklonnost, ale trvalo dlouho než se úplně přiznala. Teď s ním má děti a je to pěkný vopruz. A i když to vypadá, že ho občas chce zabít, tak ho neskonale miluje, ale jejich vztah je neustále takový divný a takhle to pravděpodobně zůstane už napořád.

× Lily Ellingson - Tato slečna byla něco jako její nejlepší kamarádka. Sice k ní chovala jistou zášť, protože to byla holka a byla ze Čtvrtého kraje, ale i tak byla něčím super a dokázala se s ní bavit. Byla v podstatě jediná mezi vítězky, se kterou se dalo bavit, a tak si udržovala její společnost. Jejich vztah nebyl nikdy tak deep, spíše něco jako frenemy, ale i tak jí poznamenala její smrt, protože přišla o svojí jedinou kámošku.

× Richard Mason - Tento chlap je pro ni něco jako noční můra. Ano, hrozně k němu vzhlíží a má ho ráda, protože je to její otec. Jenže její dětství a jeho přísný režim ji dost poznamenalo, takže z něj vždycky měla strach. Jak už je starší, tak se o něj spíše bojí. Udělá pro něj cokoliv. Kvůli němu přece přežila Hladové hry a dosáhla tak všeho, co si od života slibovala. Neví se, jaká by to byla osoba, kdyby neutrpěla takový hrozivý trénink, ale je mu dost podobná, takže to už bude v genech.

× Shelia Holbourn - Matka Lewise, je jasné, že na ni bude milá a bude ji mít ráda. Ke všemu chová respekt ke všem starším vítězům, takže si jen tak na nikoho nedovolí. Byla chvíle, kdy chtěla, aby se Shelia dala dohromady s jejím otcem. Jenže po tom, co zjistila, že jejího syna miluje, tak to nebylo úplně nejlepší nápad. Jednoho osudného dne byla zastřelená jedním mírotvorcem, jenže nebyla ještě tak úplně mrtvá. Ona sice měla za úkol ji odstranit, jenže to nemohla, vždyť je to matka Lewise. Tudíž jí pomohla k útěku a zabila namísto ní někoho jiného. Předtím, než prezidentka Virtue oznámila, že budou Hry s vítězi, tak jí tuto tajnost prozradila dřív Shelia.

× Theodor Finnigan - Je to nejzvláštnější vztah, který kdy utvořila. Měla trochu horší dny, a tak pro ni byl a nadále zůstává její kotvou. Nedá se říct, že si s ním rozumí. Je to taková ryba a je pro ni až moc divný, ale i tak se zdá být celkem fajn. Pravděpodobně by s ním nikdy neprohodila slovo, kdyby nebyla tak na dně z Holbourna, ale stalo se a nestydí se ani za to, že si ho udržuje v blízkosti.

other worlds

stranger2s.jpg