Sunday, April 12, 2020

Ceyx Spinster

[ čejks spinstr ]

[player] Fion (Pietro)

[fc] Joel Kinnaman
 

there is no way to achieve perfection

× [species] cyborg – cortical stack
× [date of birth] september 5, 2192
× [age] thirty-two | 32
× [loyalty] neutral
× [credits] 490

× [level] 2
× [zodiac sign] virgo ♍︎
× [height] 189 cm | 6' 2”
× [occupation] hacker, spy
× [gems] 5





vitality [ +15 ] × defense [ 36 ] × replicas [ 0 ]
  • Za svou největší přednost odjakživa považuje svůj… mozek, samozřejmě. Už jako dítě byl dost chytrý na to, aby dokázal přežít v divoké realitě, kterou bylo neustálé prchání před zákonem. Život na útěku jej naučil opatrnosti a nedůvěře v lidi obecně, takže se prakticky nemůže stát, aby skočil na nějakou léčku. I největší velikáni však někdy pochybí. Dva semestry psychologie by též dokázal využít ve svůj prospěch, ale problémy raději řeší za pomoci hrubé síly – je to mnohem rychlejší a efektivnější než otravné pitvání slepičích mozků některých intelektuálně nepolíbených lidí. Vysoký intelekt mu zajistil i zářnou budoucnost na poli vědy, avšak tímto směrem se Ceyx nikdy reálně ubírat nechtěl. Znalosti nabyté na vysoké škole však využívá i v rebelských kruzích, kde je o dobré hackery nouze. Obzvlášť užitečný je jako záloha na misích, kde svým kumpánům razí cestu skrz zabezpečené objekty, sází fikané síťové pasti na nic netušící nepřátele a v neposlední řadě ze soukromých serverů šťourá šťavnaté informace. Ani v poli však není na obtíž. Když to situace vyžaduje, klávesnici vymění za střelnou zbraň a zastane i pozici výborného střelce. Nečiní mu to však takové potěšení, jako lenošení za počítačem, protože není zrovna společenský a už vůbec jej nelze považovat za týmového hráče. Charisma mu však taktéž nechybí, takže mu nedělá problém si na svou stranu získat méně psychicky odolné jedince, zejména pak příslušnice něžnějšího pohlaví, které láká na svou oku lahodící vizáž. Jelikož disponuje mechanickou rukou, je mu vlastní i malé procento nadlidské síly, která kdejakého protivníka nemile překvapí. Zná však své meze a jeho úsudek necloní příliš vysoké ego, takže dokáže bezpečně odhadnout situaci a patřičně zareagovat. Jako stratég se osvědčuje zejména pod nátlakem, protože se mu mnohokrát podařilo vytáhnout tým z bryndy.
  • Ceyxovou největší slabinou je vrtkavá loajalita. Je to pragmatik a nesužuje jej touha po hrdinství, což nepředstavuje zrovna dobrou položku v analýze charakteru člověka, od něhož se očekává, že bude pracovat v týmu. Pokud může, pracuje sólo, protože tím lze snadno předejít budoucím křivdám a vroubkům na vztazích mezi členy skupiny. Není totiž vyloučeno, že Ceyx zákeřně nezmění stranu, pokud mu podmínky nepřátel budou vyhovovat víc. Je to sice podlé, ale Ceyx ctí zejména vlastní život, vlastní pohodlí a vlastní bezpečí, přičemž cíl mise se pro něj v určitý moment může snadno stát druhořadým. Nic není tak důležité, aby za to položil život. Výjimkou je pouze státní převrat, který je jeho ultimátním cílem. Pokud však zrovna slouží Kapitolu, je téměř stoprocentně jisté, že svůj tým při první příležitosti zradí, protože jeho loajalita skutečně leží spíš na straně rebelů. Dalším handicapem jsou klasičtí démoni z dětství, kteří jej stíhají prakticky neustále. Svou pravou identitu střeží jako oko v hlavě a po zemi nechodí člověk, který by o něm věděl víc než to, že se (ne)jmenuje Ceyx Spinster. Kdyby na veřejnost pronikla pravda o jeho rebelující nátuře, zklamal by tím své kapitolské adoptivní rodiče. A protože je i přes nenávist ke státnímu zřízení chová v hluboké úctě, dělá všechno proto, aby se to nestalo. Je také těžce neimunní vůči ženám, od nichž se snadno nechá rozptýlit, obzvlášť pokud u toho figuruje alkohol. Jedná se o slabinu snad každého heterosexuálního muže, avšak u těch nevázaných, jako je Ceyx, to představuje ještě důležitější položku v seznamu nedostatků. Ačkoliv se může zdát, že po fyzické stránce je bezchybný, není to dokonalý stroj na zabíjení – je totiž alergický na laktózu.


  • [ appearance ] Vzhledově není kdovíjak výrazný – světle hnědé vlasy, pohledný obličej, který mu získává plusové body u žen, vysoká svalnatá postava a tmavé oblečení typické pro lidi, kteří neradi poutají pozornost. Jeho tělo pokrývá značné množství jizev, které utržil během misí. Jakmile se však ocitne v Kapitolu, proměňuje se v typického obyvatele hlavního města. I přes velkou nechuť je mu chování Kapitolanů velmi blízké a do značné míry je pro něj přirozené. Mnohé tedy může překvapit jeho přízvuk, který rozhodně neodpovídá mluvě typické pro obyvatele Druhého kraje. Do značné míry se mu jej sice podařilo zamaskovat, ale zejména ve vypjatých situacích je zřejmé, že Kapitolem pouze neprojíždí. Dokonce se u něj projevuje i jistý smysl pro kapitolskou módu, který v něm vypěstovali adoptivní rodiče. Je-li to nutné, od klasického Kapitolana je tedy takřka k nerozeznání. Jediná část jeho těla, která poutá abnormální pozornost, je jeho bionická protéza, která nahrazuje pravou ruku.
  • [ modifications ] Vzhledem k nebezpečné povaze jeho práce bylo pouze otázkou času, kdy přijde k nějakému vážnému úrazu – jizvy po kulkách a čepelích nožů mezi vážné úrazy nelze počítat, protože se jedná prakticky o škrábance. Až po několika letech rebelského způsobu života Ceyx nešťastně přišel o celou paži, když mu při zpackaném (byť nakonec úspěšném) pokusu o záchranu prezidentčiny dcery strčili pravačku do větrací turbíny. Ceyx si chybějící končetinu přirozeně nechal nahradit, a když už musel, rozhodl se pro lehce extravagantní způsob. I přes to, že dnešní vyspělá medicína nabízí bionické protézy takového charakteru, že je na první pohled nelze rozeznat od části těla z masa a kostí, Ceyx se schválně rozhodl pro takovou, u níž je ihned zřejmé, že se jedná o technologickou náhražku. Jeho nová ruka začíná hned u ramene a až k zápěstí se jedná o nefalšovaný stroj vyvedený z hladkého, stříbrného kovu, jehož celistvost narušují pouze bílé diody. Dlaň a její hřbet už však pokrývá vysoce citlivá syntetická kůže, takže i když bionická ruka přirozeně necítí žádnou bolest, dokáže zaregistrovat dotek, tlak a rozeznávat rozdíly v teplotě.
  • [ personality ] Aby mezi rebely zapadl, musel se začít přetvařovat. Díky svému pohledu na svět se i přesto velmi často setkává s nepochopením. Neustále se v něm sváří protichůdné ideály – zásadní část svého života, která formovala jeho osobnost, strávil v manipulativním prostředí hlavního města a zároveň se snažil vrátit ke svým anarchistickým kořenům. Vlivem toho Ceyx získal prazvláštní charakter. Vášnivost typická pro obyvatele Druhého kraje se v něm snoubí s kapitolskou upjatostí a určitým smyslem pro nadřazenost. Má pochopení pro obyvatele krajů, ale zároveň je neskonale pyšný na svou příslušnost k panemské metropoli. Výsledkem těchto neustálých niterných sporů se sebou samým je rozervaný misantrop, který se pro jistotu rozhodl nenávidět úplně všechny a aby se neprozradil, nikdy jen tak neblábolí. Díky tomu se Ceyx nejlépe cítí na neutrální půdě, kterou však není zrovna jednoduché nalézt. Odjakživa věděl, že zbytek života nechce strávit v Kapitolu, ale ani mezi rebely není dokonale spokojený. Myšlením má nejblíže k anarchistům, kteří usilují o rozpad aktuálního společenského uspořádání. Rád by se dožil nastolení nového, demokratického řádu. Jelikož se však Kapitolu nikdy oficiálně neznelíbil a stále je jeho právoplatným občanem víc než obyvatelem jednoho z krajů, často se tam vrací coby špeh a účastní se společenských akcí. Nejlépe se však cítí za oponou – Ceyx není zrovna sdílný, když už se však rozhodne obohatit konverzaci, srší cynismem. Je obezřetný a nedůvěřivý, díky čemuž může působit chladně a mrzutě. V soukromí jej lze nejčastěji nalézt za počítačem či v objetí sličné dámy. Společnost mu pravidelně dělají i cigarety a sklenička whiskey.
× × ×
  • [ file 001 ] Necelou polovinu svého pohnutého života strávil ve Druhém kraji. Narodil se jako Joshua Corbyn uprchlíkům z chudší oblasti Panemu, kteří se usadili na předměstí Prokyonu a celý život zasvětili tomu, aby zůstali skryti před zraky Kapitolu. Když bylo Joshuovi jedenáct let, odhalili je mírotvorci, jeho rodiče na místě zastřelili a spolu s nimi i všechny, kdo jim kdy pomáhali. Tato událost na něm zanechala hluboké šrámy – často se k němu vrací v podobě nočních běsů. Osud tomu však chtěl, že se nad ním mírotvorcům zželelo a poslali jej na převýchovu do Kapitolu, kde se jej ujal manželský pár, který se již mnoho let zoufale snažil o početí dítěte. Joshuovi adoptivní rodiče však neměli v kapitolské společnosti příliš vysoké postavení, takže se museli spokojit se starším dítětem, které ještě ke všemu bylo potomkem rebelů. Svého syna však i přes to velmi milovali a snažili se mu do života dát to nejlepší. Právě od nich Joshua získal své nové jméno, na nějž si překvapivě rychle zvykl a přijal jej za vlastní – Ceyx Spinster. Navzdory nekompromisní výchově v Kapitolu Ceyx však nikdy nezapomněl na své kořeny a rebelující část jeho osobnosti zůstala i přes veškeré snažení adoptivních rodičů poměrně prominentní. Nikdy si neoblíbil Hladové hry, nedokázal je považovat za zábavnou reality show jako většina jeho nových přátel. Díky tomu nebral blahobyt jako samozřejmost, i když během svého pobytu v Kapitolu pochopitelně značně zpohodlněl a částečně převzal tamější mentalitu. Jakožto kapitolskému dítěti se mu dostalo perfektního vzdělání – vystudoval prestižní střední školu a ve studiu následně pokračoval i na univerzitě, kde získal doktorát z programování. Rodičům tvrdil, že chce přispívat k dalšímu technologickému rozvoji země; jeho tvrzení se však od reality značně lišilo. V pětadvaceti konečně opustil Kapitol a odcestoval do divočiny. Aby se jej úřady nesnažily vyčenichat, jako svou oficiální novou polohu uvedl Třetí kraj, kde údajně začal učit informatiku na střední škole. Dostal se tak zpět na úplný začátek, mezi rebely, kde chtěl pokračovat v odkazu svých zesnulých biologických rodičů. Metaforický kruh se tímto krokem sice pomyslně uzavřel, ale až tehdy Ceyxův život doopravdy začal. Ještě během studia poznal neblaze proslulého Bruta Hexspoora, který mu nabídl jeho vůbec první pracovní příležitost ve svém herním studiu. Mezi rebely je Ceyx známý pod jménem, které dostal po svém narození – Josh. Je si totiž dobře vědom toho, že by jeho kapitolský původ mohl působit potíže. Minulost je jeho největší slabinou, a proto se o tyto informace zásadně nedělí. Jediným veřejně známým faktem je to, že pochází z Druhého kraje. Lze tak vysvětlit i skutečnost, že může často navštěvovat Kapitol. Získal tedy reputaci tajemného muže, což lze rozhodně přičíst i Hexspoorovu vlivu. 

  • Brutus Hexspoor × Brutus pro Ceyxe představuje téměř otcovskou figuru – odjakživa si s ním rozuměl víc než se svým adoptivním otcem. Svou roli v tom musel hrát i fakt, že ani Brutus Hexspoor není čistokrevný Kapitolan, díky čemuž mezi ním a Ceyxem vzniklo jakési pouto. Je si vědom Hexspoorovy špatné reputace, která z něj dělá nedůvěryhodného člověka, avšak on sám s ním vždy měl jen ty nejlepší zkušenosti. Poznal jej už jako student na vysoké, kde k němu začal vzhlížet a všechny hackerské znalosti, které nyní má a používá je na denní bázi, získal právě od Bruta. Také díky němu se může volně pohybovat po Kapitolu, aniž by na sebe poutal pozornost bezpečnostních složek. Mít blízké nebezpečné přátele na vysokých postech se prostě a jednoduše vyplácí.

  • poukázka na cyberwave, 1x prohlížení památek v Kapitolu s Charonem, 1x výlet na moře s Leonardem, 1x jízda ve sportovním autě s Larsyn, 50% sleva (identita), 1x pouštní putování s Theem

other worlds

stranger2s.jpg