Sunday, February 09, 2020

Brutus Hexspoor

[ brutus hekspůr ]

[player] Fion (Rywaine)

[fc] Aidan Gillen
 

we're all liars here

× [species] human
× [date of birth] june 15, 2171
× [age] fifty-three | 53
× [loyalty] capitol
× [credits] 10 438

× [level] 6
× [zodiac sign] gemini ♊︎
× [height] 175 cm | 5' 9”
× [occupation] night club owner, mobster
× [gems] 5



vitality
[ +17 ] × defense [ 27 ]
  • Za svou největší přednost považuje svůj brilantní mozek, který generuje zlovolné nápady, analyzuje chování lidí kolem něj a všelijak se činí při ilegálních činnostech, jež jsou Brutovi denním chlebem. Je to zdatný vyjednávač a manipulátor, který se nezdráhá svým obětem zcela bezostyšně implantovat myšlenky a nápady tak, aby z toho těžil zejména on. S tím se pojí absolutní absence morálky – Brutus se neštítí skutečně ničeho. Ne, že by byl zcela bezcitný, naopak; je vysoce empatický a právě díky tomu dokáže s vysokou účinností manipulovat se slabšími jedinci. Své emoce se však naučil perfektně ovládat a skrývat, takže odhadnout jeho úmysly je pro většinu obyčejných lidí takřka nemožné. Vzhledem ke svému bezbřehému oportunistickému a kariéristickému založení taktéž nemá rodinu, která by jej pouze zbytečně obtěžovala a působila by jako pomyslná koule na noze, takže je velmi těžké jej psychicky zranit. Zároveň je imunní vůči výhrůžkám, protože kromě peněz, vysokého postavení a vlastního života nemá co ztratit. Jelikož v dětství prošel splátcovským výcvikem v Prvním kraji, dostalo se mu mnoha užitečných dovedností, přestože je nikdy nemusel využít. Jeho fyzická zdatnost se sice během let úměrně věku snížila, ale o schopnost perfektně ovládat některé zbraně nikdy nepřišel. Jestli je tedy v něčem skutečně dobrý, tak je to střílení všeho druhu. Ať už jde o drobnou kapesní pistolku nebo útočnou pušku, dostane-li se mu do rukou palná zbraň, pouze zřídkakdy mine svůj cíl. Díky mnohaleté programátorské praxi v mládí si osvojil i hackerské umění, které však už příliš nevyužívá, protože na to má své vlastní lidi. V případě potřeby však dokáže zmobilizovat i schopnosti, které by se za normálních okolností daly považovat za dávno zapomenuté. Mezi Brutovy přednosti lze zařadit i přes vyšší věk atraktivní vzhled a zvláštní šarm šedé eminence, který mu získává plusové body zejména u něžnějšího pohlaví.
  • Jako dítě byl velmi neduživý a fyzická zdatnost nikdy nepředstavovala jeho výraznou devízu. Nejedná se však pouze o důsledek povalování na gauči a hraní her, ale má to své závažné opodstatnění – Brutus je od narození astmatik, ale díky moderním medicínským vymoženostem o svém handicapu nyní téměř neví. I přes to je pro něj inhalátor stejně důležitý jako nabitá zbraň, která mu neustále dělá společnost. Je tedy zřejmé, že není zrovna zdatný běžec a v souboji tělo na tělo by jeho šance též nebyly příliš vysoké, protože by se rychle vyčerpal a astmatický záchvat by představoval pouze fatální třešničku na pomyslném dortu. Slabiny však lze najít i na psychologické rovině – navzdory jeho pragmatickému způsobu uvažování u něj stále převládá jistá tendence vše kolem sebe idealizovat. Do značné míry je derealizovaný a žije ve vlastním malém fiktivním vesmíru, který se točí kolem něj. Tato psychická porucha má kořeny v jeho nepěkném dětství – nekonečné útěky před realitou mu pomáhaly se s nepříjemnou situací vyrovnávat. Byť jej jeho nereálné představy o světě dostaly tam, kde nyní je, protože pro mladého Bruta představovaly skutečně silný hnací motor, omezují vnímání reality, která je pro něj nyní značně nedostatečná. Je zaslepený svými ambicemi a pro dosažení vytyčených cílů je ochotný udělat opravdu cokoliv. Kdyby mu někdo zaručil, že se jeho sny byť jen na pouhých pár hodin stanou skutečností, neváhal by za takovou možnost i položit život. Jeho uvažování je tedy velmi dětinské a paradoxně naivní, přestože se takové tvrzení zdá být v přímém rozporu se zbytkem jeho povahových rysů.

  • [ appearance ] Každodenní pohyb ve vysokých kruzích vyžaduje kromě vytříbených způsobů i další neméně důležitou položku, kterou je upravený a reprezentativní vzhled. Mezi Kapitolany, kteří se nachází vysoko ve společenském žebříčku, lze jen těžko najít člověka, který by si na svém zevnějšku nezakládal, a Brutus není výjimkou. Na Kapitolana může působit až usedle; nejčastěji je k vidění v drahém černém obleku s černou košilí, který pod sakem diskrétně skrývá holster se zbraní. Jen zřídka jej lze zahlédnout oblečeného jinak. Na svá tažení vyráží vždy perfektně vymydlený – hladce oholený, vlasy čerstvě zastřižené, vybavený kolínskou. Jeho démonický vzhled a hluboký hlas mu zajišťují sympatie, protože je pro své okolí zvláštním způsobem přitažlivý. Přispívá k tomu i fakt, že kromě svého oficiálního zaměstnání se angažuje i v mnoha dalších odvětvích – po celém Kapitolu je známý jako majitel sítě nočních klubů, jejichž hlavní výdělek nezajišťují spoře oděné slečny, nýbrž prodej zbraní a drog. Brutus je tedy pro mnoho obyvatel Kapitolu vyhledávaným společníkem.
  • [ personality ] Brutus nepochybně patří mezi nejkontroverznější tváře kapitolské smetánky. Učebnicový „self-made man“, kterému není nic svaté a je více než ochotný jít přes mrtvoly. Rozvracet rodiny, štvát proti sobě přátele a partnery a v neposlední řadě pozoruhodná schopnost být ve správný čas na správném místě – to jsou Brutovy základní ingredience úspěchu. Zpočátku se jeví jako přítel všech. Šarmantní, vtipný, dobře vypadající, vždy rád pomůže. Nic však není zadarmo a zádrhel přijde v okamžiku, kdy si Brutus vyžádá něco na oplátku. Tehdy vyjde na světlo jeho pravý charakter. Každé jeho rozhodnutí řídí čirý pragmatismus a chladný kalkul. Balíček vlastností, který mu byl dán do vínku, jej předurčil pro funkci tvůrce Her a rozhodl o jeho životní dráze, která se rozhodně nedá označit za všemi propagovanou a upřednostňovanou cestu světla. V utrpení ostatních se však přímo nevyžívá – veškerou špinavou práci dělá pouze pro své vlastní zvýhodnění. Brutus Hexspoor vlastní povahu, která se zdá být perfektním koktejlem vlastností typických pro superzáporáka.
× × ×
  • [ file 001 ] Nemožné se někdy stává skutečností. Takto by se dal ve stručnosti popsat Brutův životní příběh. Díky svému nezlomnému charakteru se vypracoval na prestižní pozici tvůrce Hladových her a stal se uznávaným členem kapitolské společnosti. Brutus se však nenarodil se zlatou lžičkou v ústech a dalšími výhodami, které by ho předurčovaly k úspěchu, jako tomu bylo u ostatních obyvatel Kapitolu. Za to vše může vděčit své bezskrupulózní povaze a vysokému intelektu. Brutův otec musel pracovat jako zpracovávač drahých kamenů v Prvním kraji poté, co byl za nejasných okolností vykázán z Kapitolu. Údajně se nehezky vyjádřil o tehdejším prezidentovi a za trest se propadl o několik příček na společenském žebříčku. Brutus byl od útlého věku šikanovaný ostatními dětmi, ať už to bylo právě kvůli jeho původu nebo jeho neduživé konstituci – v dětství byl nevelkého vzrůstu a trpěl podváhou. Absolvoval výcvik v Akademii, ale dobrovolně se nikdy nepřihlásil, protože jeho času byla Jednička plná dobrovolníků. Když Brutův otec náhle zemřel, bylo mu pouhých osmnáct let. Projevil však nečekanou houževnatost, když se na vlastní pěst vydal zpět do Kapitolu a začal pracovat u otcova dávného přítele jako programátor v herním studiu. Odjakživa byl totiž velmi dobrý v matematice. Už tehdy se projevila jeho obdivuhodná cílevědomost a alarmující schopnost ignorovat nastolená pravidla a úspěšně je překrucovat ve vlastní prospěch, protože brzy za nejasných okolností vystoupal až na pozici spolumajitele. V té době taktéž učinil snad nejkontroverznější krok ve své kariéře – svého „zachránce“ se elegantně zbavil, převzal jeho podnik a následně firmu prodal konkurenci, což jej zabezpečilo na dlouho dopředu. Tato pozice však byla pro Bruta pouhým odrazovým můstkem – pomocí intrik, manipulace a úplatků šplhal ve společenské hierarchii výš a výš, v čemž pokračuje i nadále. Během let objevil výhodný byznys ve formě nočních klubů a drog, kam investoval svůj podíl z prodeje firmy. Lehké dívky se totiž prokázaly jako investice s vysokou návratností a s přidanou hodnotou v podobě snadného špehování vysoce postavených mužů a žen. Na základě toho se začal zajímat i o politiku, která ambiciózního muže jeho kalibru přirozeně lákala. Jeho ultimátní cíl je totiž prostý – získat úplně vše.
  • Ceyx Spinster × Přestože Brutus nikdy neprojevoval příliš silné mateřské pudy, tehdejší nadějný student Ceyx jej svou bystrostí zaujal. Studoval stejný obor, jako kdysi on, a navíc si jeho herní studio i přes špatnou pověst a skandální aféru jako jeden z mála vybral pro svou praxi, což na Bruta hluboce zapůsobilo. Viděl ve Spinsterovi skrytý kriminální potenciál, který se mu však nikdy nepodařilo plně využít. Sice v Ceyxovi během jejich společného soužití podnítil jisté protistátní myšlenky a určil tak jeho budoucí směr, ale nesvedl jej na scestí úplně. Mají spolu poměrně speciální, téměř otcovsko-synátorský vztah, takže by Brutus nebyl rád, kdyby Ceyx nešťastnou náhodou přišel o život. Zároveň finančně podporuje jeho adoptivní rodinu, protože vzbouřenci nejsou zrovna proslulí vysokými platy.

  • Marcellus Titus Sinclair × Pojí je k sobě prazvláštní spojenectví a společná záliba v ilegalitách, ale tím veškerá náklonnost končí. Nahlas by to sice nikdy neřekl, ale Sinclair představuje jediného člověka, kterého považuje za svou přímou konkurenci a s trochou nadsázky lze říct, že z něj má trochu strach. Rozhodně Marcela respektuje, protože se na společenském žebříčku nachází ještě mnohem výš než on. V žádném případě však nemá potřebu u něj praktikovat řiťolezecký alpinismus; to nikdy nebyl jeho styl. Velmi ochotně ale udržuje jejich křehkou alianci a na Sinclaira se obrací pokaždé, když jde o něco nekalého. 

  • 10% sleva (identita), 50% sleva (identita), modifikace jedné části těla, 1x adrenalinový víkend s Theem, 1x lístek na hudební festival v Blvck-Zoid, 5x vlaková jízdenka, 2 000 žetonů do kasina Eden

other worlds

stranger2s.jpg