Saturday, February 22, 2020

Deimos

[ dajmos ]

[player] Renaiti

[fc] Tom Hardy
 

loyalty above all else

× [species] android
× [date of birth] september 1, 2221
× [age] three | 3
× [loyalty] capitol
× [credits] 17

× [level] 2
× [zodiac sign] virgo ♍︎
× [height] 185 cm | 6' 1”
× [occupation] bodyguard
× [gems] 2




vitality [ 0 ] × defense [ 10 ]
  • Největší výhoda pochopitelně ční v tom, že nemá tak křehké tělo jako obyčejný smrtelník. Je opravdu odolný a ani silná rána pěstí jej nepřinutí k zavrávorání. Má v sobě čidla, aby bolest cítil, pokud se ale dostane do potyčky, může si je úplně v klidu vypnout. Může se pyšnit enormní silou, kterou kdyby neměl pod kontrolou, tak může snadno ublížit i obyčejným stisknutím ruky. Vojenský výcvik, kterým si musel projít, na něm také zanechal své. Dokáže číst v pohybech útočníka a víceméně některé věci předvídat. Horší je, když proti němu stojí někdo nevytrénovaný, jehož útoky nemají vůbec žádný řád, to je pak celkem ztracený. Naučil se myslet strategicky a bojovat opravdu do posledního dechu. V boji tělo na tělo opravdu vyniká, mlácení do boxovacího pytle mu jde zcela přirozeně, stejně jako thai box a kickbox, ani se to nemusel nijak výrazně učit. Pravděpodobně se jedná o další malý pozůstatek části Owena v něm. Nedají se mu upřít ani rychlé a dobré reflexy, sice není neomylný, ovšem pořád je má na značně vyšší úrovni než kterýkoliv jiný člověk. Repertoár zbraní, jež zná, je prakticky bezednou studnou, neboť se mu databáze neustále aktualizuje. Asi jen těžko by se hledalo něco, s čím by nezvládl fungovat. Ovšem jako snad každý, i on má své favority. Kromě střelných zbraní si našel zálibu i v těch plazmových, jež ho zvláštním způsobem fascinují. Jakožto bodyguard má povolení chodit ozbrojený, proto je prakticky mimořádná situace ho zahlédnout alespoň bez obyčejného glocku, plazmové dýky či boxeru. Při střílení má velmi dobrou mušku a jen výjimečně by se mělo stát, že se netrefí.
  • Sice by mohlo působit, že přeci jen těch slabostí příliš mít nebude, opak je pravdou. Na všem se vždy dají najít výhody i nevýhody a Deimos není žádnou výjimkou. Vzhledem k tomu, že je přeci jen stroj, tak se občas vyskytne nějaký problém, kdy nějaká součástka přestane fungovat či nepracuje správně. Byl naučen, jak to vždy včas rozpoznat, než by se z toho mohlo stát neštěstí. Sebemenší výkyvy proto ihned hlásí, aby se nestalo, že by mohl být svému okolí hrozbou. Sice je sestaven tak, aby ho jen tak někdo nemohl ovládnout, pokud by se však nějaký zaměstnanec jeho mateřské korporace rozhodl s ním provádět nepravosti, mohlo by to též vést k problémům. Má naprostou averzi vůči katanám, ani pořádně neví, kde se to v něm vzalo, ovšem pokud by se proti němu někdo vrhnul s touto zbraní, tak úplně ztratí veškeré zábrany a jistě by byl schopný dotyčného doslova rozcupovat na kousíčky. Dalším strašákem jsou pro něj krokodýli, nerad tato zvířata vidí i na obyčejném obrázku, ve své přítomnosti by je tedy nesnesl vůbec. Jedná se o další kousek Owena, jenž v něm přetrval. Sám si na traumatizující zážitek z arény s krokodýli nepamatuje, proto se mu to občas zdá divné, odkud tento strach pramení. Vzhledem ke vzpomínkám na smrt v aréně se však neodhodlává tyto pomyslné dveře otevřít a zjišťovat více. Jeho nejpředvídatelnější slabinou jsou však Vanderbiltovi. Raději by se nechal zničit, než aby musel sledovat jejich smrt. Při jejich ochraně nezná žádné limity a je naprogramován tak, aby se v případě nouze stal jejich živým štítem, tudíž by se bez váhání obětoval, kdyby na tom měl záviset život Charona, Ulyssea či Celeste. Občasné záblesky paměti na jeho smrt mu způsobují, že v naprosto nečekanou chvíli cítí nával paniky a bolesti, jako kdyby mu někdo probodl již neexistující srdce. V takovou chvíli je docela zranitelný a bohužel nedokáže kontrolovat, kdy se mu tato vzpomínka objeví. Postupně se však snaží si na to zvykat a nedávat to na sobě najevo, ale je to pro něj hodně obtížné a ví, že to nemá ještě plně pod kontrolou.

  • [ appearance ] Vzhledově by se dalo říct, že nápadně připomíná reprezentanta Prvního kraje, Owena Lunsforda, kterému se již nepodařilo dostat se ven z arény 136. Hladových her. Někomu by se klidně mohlo i zdát, že to nějakým zázrakem přeci jen Owen přežil, neboť Deimos vypadá jako jeho starší verze. Obličejové rysy má sice zachované po padlém splátci, ale na rozdíl od Owena má však viditelné strniště, které by mu kdejaký muž mohl závidět, neboť se o vousy nemusí nijak starat, protože mu nerostou a stále tedy vypadají upraveně. Owen měl velmi dobře vypracované svalstvo, takže ani v tomto případě se tím vývojáři nemuseli moc zabývat a jeho stavbu těla zachovali. Má však to štěstí i smůlu zároveň, že i kdyby se už nikdy nedotkl činky, o své svaly nepřijde, jenže na druhou stranu, i kdyby se snažil sebevíc, už se mu nepodaří svaly ještě víc zvětšit. Na jeho těle by nikdo nenašel ani jedinou jizvičku či škrábnutí, která Owen utržil v aréně, v tomto ohledu je Deimos naprosto dokonalý. Stejně tak i jeho pokožka na obličeji, tu by mu zase mohla závidět kdejaká žena. Ponechali mu i Owenova tetování, ačkoli kdyby se Deimose někdo teď zeptal na jejich význam, nevěděl by, co odpovědět. Tímto však veškerá jejich podobnost končí.
  • [ modifications ] Měl by dokázat rozpoznat, když někdo lže, protože má veškeré psychologické informace o tom, jak se chovají podezřelí lidé. Jedině snad nějaký chorobný lhář, který své lži vážně věří, by jej mohl zvládnout oblafnout, ale ani to není tak pravděpodobné. V hlavě má i zabudovanou jakousi mini GPSku, tudíž je nemožné se s ním někde ztratit. Má povědomí prakticky o každém koutě, a tak mu stačí říct jen název ulice a on je schopný se tam dopravit, aniž by cestu předtím znal. Má samozřejmě i velmi dobrý sluch. Klidně si může někdo něco mumlat jenom sám pro sebe a jeho uši to stejně zachytí. V místnosti plné lidí je pro něj občas těžké se soustředit, a tak má většinu času tuhle funkci vypnutou, ale v případě nouze je schopný potřebný rozhovor rozpoznat. Jeho nejhlavnější předností je však možnost přepnutí vidění na termovizi a také snímače sejmutí otisků na pravé ruce, tudíž pokud mu někdo podá ruku, Deimosovi se tímto způsobem naskytne možnost se dozvědět o dotyčném nejzákladnější informace a historii trestního rejstříku. Samozřejmě jen za předpokladu, že je daná osoba zaznamenána v databázi, ale jen výjimečně tam někdo není, protože v dnešní době je otisk třeba téměř ke všemu. A jako pomyslná třešnička na dortu je Deimosova vysoká odolnost vůči zničení. Jen tak něco jej nedokáže zastavit a vyřadit z provozu. Zvládne víceméně bez problému fungovat, i když do něj někdo nasází celý zásobník.
  • [ personality ] Po povahové stránce byl Owen naprosto nevyhovující. Čas, který vývojáři ušetřili při jeho vzhledové stránce, mohli alespoň vložit do programování jeho chování. Nutno říct, že to nebyla zrovna nejsnazší a nejkratší cesta. Začínali totiž prakticky od nuly, protože po padlém splátci nemohli převzít téměř nic, aby vyhovoval svému budoucímu poslání. Nenechali mu tedy ani moc vzpomínek, protože stejně většina z nich nebyla šťastná. Velmi vzácně může mít záblesk na nějaký zápas z ringu, ale nic víc, rodinu si vůbec nepamatuje. Jednu věc mu však v hlavě nechali jako jakéhosi strašáka a připomínku, aby si uvědomil, kam patří. Je jí právě vzpomínka na jeho smrt. Ta se zjevuje pravidelně v určitých intervalech, aby na tuhle skutečnost jen tak nezapomněl. Povahově se tedy stal mnohem lepším, než byl kdy Owen. Dokáže se občas i usmát či být milý, když na něj někdo promluví. Celkově v tomto ohledu, jako kdyby měl vštípeny jen ty nejlepší vlastnosti, které jen muž může mít. Dokonce je i skutečným gentlemanem a působí jako člověk, jenž doslova vyrůstal ve vyšší společnosti, s těmi nejlepšími způsoby. Občas se u něj však může projevit jisté opovrhování lidmi z chudších poměrů, což je zapříčiněno nejen tou malou částí Owena v něm, ale i myšlením jeho majitelů. Vzteklost a agrese jsou věci, které u něj už jenom tak nenajdete a zároveň by se dalo i říct, že v hlavě už nemá jenom činku. Momentálně jeho hlavní prioritou jsou Vanderbiltovi. Pro jejich bezpečí by udělal naprosto cokoli a přesně takhle je naprogramovaný. Zničit kohokoli, kdo by jim chtěl nějak ublížit, ať to stojí, co to stojí. Naštěstí je k tomu i potřebně vybaven, aby každého případného útočníka mohl včas odhalit a zpacifikovat.
× × ×
  • [ file 001 ] Stejně jako žárovka Edisona, tak ani Deimos nevznikl hned na první pokus, ale bylo potřeba postupně všechno doladit. Každá jeho předešlá verze měla jednoduše nějakou chybku, s níž nebyl schopen dál správně fungovat. Hned u prvního modelu se dopustili toho, že mu zanechali až příliš mnoho vzpomínek od padlého splátce a s tím, co mu všechno naprogramovali, byl jako taková slabší verze Hulka. Naštěstí jej stihli vyřadit z provozu včas, sice zdecimoval skoro celou místnost, ale bylo to dříve, než stačil někomu ublížit. To už se však nedá říct o jeho druhém modelu. Ten se totiž pokusil jednoho z pracovníků uškrtit. Což však na jeho obranu nebyla úplně jeho chyba, neboť mu zapomněli snížit agresi, takže stačilo jen jedno slovo a pohroma byla na světě. Naštěstí vše dobře dopadlo a on byl vrácen zpět do procesu vylepšování. A že se na jeho programování všichni celkem nadřeli. Rozhodně nebyl snadným oříškem, ale ve finále z něj udělali to nejlepší, co se jenom dalo. Veškeré věci byly konzultovány pravidelně s panem Vanderbiltem a ten měl tedy jeho vývoj plně pod kontrolou. Jakmile však bylo všechno potřebné nastaveno, bylo třeba jeho schopnosti vyzkoušet v praxi. Vývojáři se mu však nechtěli jen tak sami postavit, protože si byli vědomi, co všechno dokáže. Strávil tedy nějaký čas ve vojenském výcviku, aby se naučil správně všechny své vychytávky používat. Naštěstí se ukázalo, že je učenlivý a chápe celkem rychle, tudíž nebylo třeba ho výcvikem mořit příliš dlouho. Se vším, co mu bylo naprogramováno, se zvládl seznámit a lépe teď tedy rozumí svému fungování a je tedy schopný upozornit, kdyby náhodou něco nefungovalo tak, jak má. Uvědomil si přitom i co smí a nesmí a jak má ovládat svoji sílu, aby při případném objetí třeba hned někomu nezlámal žebra. Zároveň se vývojáři během jeho výcviku snažili i vychytat případné mouchy, které by jeho systém mohl mít, a tak by tedy v současnosti mělo vše fungovat a běžet přesně tak, jak má. Dokonce mu i vylepšili schopnost se zacházením zbraní natolik, že ať mu dáte do ruky cokoli, bude s tím umět zacházet. Vlastně v případě ohrožení kohokoli z Vanderbiltových by byl schopný si udělat zbraň snad ze všeho, případně útočníka zpacifikovat i holýma rukama. Když si vším tímhle prošel a vývojáři si byli jisti, že odvedli stoprocentní práci a Deimos se nevymkne kontrole, mohl se konečně přesunout ke svojí nové rodině. Na ten den se Deimos vážně těšil, protože byl neskutečně zvědavý, jací Vanderbiltovi skutečně jsou. Měl o nich totiž vštípené nejzákladnější informace, ale nic z toho neměl podložené vlastní zkušeností. Už když je poprvé viděl, v hlavě se mu všechno sepnulo a věděl, že je tu pro ně, aby je chránil, zároveň se zaplnila i poslední prázdnota, kterou v sobě cítil. Dostalo se mu od nich milého přivítání a to jim nikdy nezapomene, stejně jako i novou možnost, kterou mu dali. Práce pro Vanderbiltovi jej opravdu naplňuje a nedokázal by si svůj život bez nich představit, neměl by totiž potom proč žít.

  • Celeste Vanderbilt × Na svoji novou rodinu nedá dopustit. Dokázal by o nich klidně básnit hodiny, jak jsou skvělí. Pro každého z nich by byl schopen udělat cokoli a Celeste není výjimkou. Ačkoli z ní má občas pocit jistého odstupu, když si to porovná s chováním jejího manžela, tak jí to nemá nijak za zlé. Snaží se respektovat její soukromí, ale občas se ještě přeci jen zeptá na něco osobnějšího, než by jí mohlo být příjemné. Vážně se však snaží najít své hranice, co má vědět a co ne, a je rád za trpělivost, kterou s ním všichni mají. Naštěstí se mu Celeste nesnaží jeho práci nijak ztěžovat a vždy mu hlásí, když někam odjíždí, a tak pokaždé ví, kde se nachází, kdyby se náhodou něco dělo.
  • Charon Vanderbilt × Ačkoli je má primárně chránit, něco uvnitř mu hlásí, že by chlapci měl i dělat společnost. Snaží se být tedy i něco jako jeho přítelem, protože na rozdíl od obyčejných lidských kamarádů, on jej nikdy nezradí. Zároveň se snaží být i takovým Charonovým trenérem. Je totiž toho názoru, že je dobré, aby uměl základní sebeobranu a také s ním chodí trénovat na střelnici. Uvědomuje si, jak moc Ulysseovi a Celeste na Charonovi záleží, a proto je občas jako jeho stín, jenom aby si byl jistý, že je naprosto v bezpečí. Naštěstí si Charon uvědomuje, že jejich rodina ochranu potřebuje a nestává se tedy, že by se nějak rebelsky vzepřel a snažil se kolem něj proplížit. Nejen, že by se mu to asi nepovedlo, ale mohlo by ho to vystavit nebezpečí, což by Deimos asi nerozdýchal, kdyby ve své misi selhal a komukoli z Vanderbiltů se něco stalo.
  • Ulysses Vanderbilt × Moc dobře si uvědomuje, co pro něj tento muž udělal a že právě díky němu má možnost na tomhle světě být. Je mu nesmírně za tuhle příležitost vděčný. Zároveň si i neskutečně váží toho, že se jej snaží brát a zapojovat jako dalšího člena rodiny. Vážně se díky tomu cítí mnohem více lidsky, jako by konečně někam patřil. Stačila jen jedna sekunda, aby si Ulysses získal Deimosův naprostý respekt a uznání. Vidí v něm totiž úžasnou osobnost a do jisté míry i vzor, k němuž může vzhlížet. Deimos si je samozřejmě vědom, jakou zodpovědnost mu Ulysses svěřuje, když má na starost celou jeho rodinu a snaží se proto dělat vše, aby jej nikdy nezklamal. Udržet je všechny tři v bezpečí je jeho největší prioritou. Dochází mu totiž, že postavení, jako má Ulysses, je do jisté míry nebezpečné. Tento muž má jeho bezmeznou loajálnost a byl by pro něj schopen jít i do samotného pekla.

  • řidičský průkaz: G-Wagen, 1x sandboarding s Larsyn

other worlds

stranger2s.jpg