Monday, February 10, 2020

Aphrodite's Temple


typ akce
vedlejší větev (společenská událost)
časová náročnost
nízká
doporučený počet postav
neomezeno

Červenec 2220, Prokyon
Vše začalo v den, který se zdál být jako každý jiný. Pro mnohé to jistě mohl být nerušivý začátek týdne po 137. Hladových hrách, leč pro Sigourney a Nadira to vskutku obyčejné nebylo. „Můžeš prosím přijet?“ zněla textová zpráva určena pro mladého vítěze. Mezi nimi byly spousty nevyřčených věcí a právě tahle zpráva to měla vše uvést na pravou míru. Otázka navíc sama zněla tak úpěnlivě, že z ní úplně tryskala žádost o pomoc. Příležitost, která se oběma tím setkáním naskytla, přímo vybízela k odhalení i těch nejčerstvějších tajemstvích. Vše bylo ujasněno a jejich drobný konflikt započal další motiv. Nejednalo se však o žádný usmiřovací akt v klasické podobě, jak se to obvykle ve vztazích provádí. V zásadě nebyla jejich láska nikdy ordinérní.

Dárek od Sig, v podobě koženého pásku, nebyl pouze dárkem jednomu člověku od druhého, byl to vlastně symbol celého jejich vztahu a lásky, neboť pruh kůže pomyslně svazuje nejen duše, ale i srdce, její kvalita zase původ a kov přezky dává vzpomenout na pevnost vůle a odhodlání, které museli oba mít, aby prošli zdárně peklem a překonali podobné překážky, jako kdyby je chtěl snad sám Osud vyzkoušet, zdali je jeden hoden druhého. A pak to přišlo. Požádala ho, jestli si ji vezme. Blesková odpověď však nepřišla, Nadir dlouho váhal. Délka jeho rozmýšlení byla snad až krutá. Velký kámen ze srdce jí však sňala až jeho konečná odpověď: „Tak asi bude svatba.“ Přímé ano to sice nebylo, ale bohatě postačilo. Někteří se berou z povinnosti, aby byla rodina pohromadě nebo tím získaly majetné benefity, jiní zase proto, že tímto aktem vyjadřují bezmeznou lásku. Každopádně to pro slečnu Wesmyron byla otázka jako každá jiná a nebyl brán žádný ohled na serióznost.

Společného mají mnohé, četně věcí je i rozděluje. Ostatně, když spatříte jednoho, nevidíte koneckonců i toho druhého, i když zrovna nemusí být poblíž? Nezapomeňme, že bylo potřeba prolít mnoho krve, aby k tomu všemu mohlo dojít. Její barva je přece tak jasný symbol lásky… A tak, ku příležitosti rozhodnutí vstoupit do stavu manželského se rozhodli pozvat Vás na svůj svatební obřad a vstup na společnou cestu životem, jelikož se chtějí se všemi o svou radost rozdělit a sdílet ji se všemi, kteří si to zaslouží.

Únor 2222, Druhý kraj
Uběhly bezmála dva roky, celkem dlouhá doba na uskutečnění svatby. Mnozí si již mysleli, že z toho sešlo a jednalo se pouze o komediální prvek. Svatba je v současnosti velmi probíraným tématem, a to v celém Panemu napříč všemi kraji, které mají k médiím přístup. Svou měrou k tomu všemu přispěl i fakt, že oba, jak ženich, tak nevěsta, jsou z řad vítězů a váženými občany země. Mediální zájem je tedy obrovský, ale až do poslední chvíle se žádné publikační platformě nepodařilo získat platné informace. Obyvatelé Druhého kraje si však již mohli všimnout pozlaceného mola, které je postavené na řece v historickém centru Prokyonu, Hotel Indicum se vzhledově přeměňuje do chrámu Božského. Hosti svatby jsou vybízeni, aby na událost dorazili v nejhonosnějších šatech, špitá se, že sama nevěsta nemá zcela bílé šaty. Lidé svatbu Sigir velikostně řadí na druhé místo, hned po svatbě syna rodu Forsythů, Ragnara, jiní ji staví na stejnou úroveň či dokonce vyšší, právě díky tomu, že se jedná o dva adorované vítěze, kdežto Ragnar si bral dívku z lidu. Média značí, že se 22. 2. 2222 má svatba uskutečnit.


• účastníci: Andrea Ryanaird, Celeste Vanderbilt, Charon Vanderbilt, Deimos, Elijah Wesmyron, Bianca Zamora-Forsythe, Brian Cabrrera, Brutus Hexspoor, Brysen Angela Roycaster, Giselle Eris Sinclair, Gunner Cosgrove, Laoghaire Nogard, Lena Neith Calloway, Marcellus Titus Sinclair, Nadir Calloway, Nero Sykes, Nyx Kesington, Omar Wesmyron, Ragnar Forsythe, Selah McNeal, Sigourney Wesmyron, Ulysses Vanderbilt

other worlds

stranger2s.jpg