Monday, August 10, 2015

Selah McNeal

[ sejlah meknýl ]

[player] Renaiti

[fc] Selah Sue
 

honey, i'm your biggest fan

× [species] human
× [date of birth] june 14, 2190
× [age] thirty-four | 34
× [loyalty] capitol
× [credits] 1 800

× [level] 1
× [zodiac sign] gemini ♊︎
× [height] 163 cm | 5' 4”
× [occupation] escort
× [gems] 0



defense [ 1 ]
  • [ appearance ] Nerada chodí ke kadeřníkovi, neboť od traumatu z jejího dětství, své vlasy už nikomu nesvěřuje, proto ráda zkouší nové účesy sama, typu pokus omyl. Co se týče jejího vzhledu, na první pohled nepůsobí moc jako křehká dívka, a to hlavně díky její lásce k černé a bílé barvě, které jí nepropůjčují ten pravý nevinný vzhled. Avšak svalů opravdu moc nepobrala, ale nepovažuje to za nutnost – vždycky se přeci najde nějaký přeochotný mužský, který jí pomůže zvednout kufr, zatlouct hřebík nebo přestěhovat tohle a tamto. Její postava je trošku baculatější, ne sice moc, ale díky dobrému výběru střihu oblečení to na ní není ani tak poznat. Vzhledem k tmavým odstínům, jež dominují jejímu šatníku, není ani typickým příkladem Kapitolana. Udržuje si v oblékání svůj styl, skládající se převážně z černých a bílých kousků oblečení, často z nějakých lesklých či třpytivých materiálů, což už působí trochu více kapitolsky. V křiklavých barvách se však necítí dobře, a proto je nenosí. Nebojí se svůj outfit doplnit i o nějaké kousky bižuterie, především lze u ní zahlédnout něco, co okoukala u vítězek, popřípadě na co viděla reklamu právě s obličejem vítězů. Jejímu obličeji dominují světlounce modré oči, které ale velmi často překrývá svými věrnými a oblíbenými slunečními brýlemi. Vidět ji bez nich na veřejnosti je opravdu vzácnost. Netrápí se z toho důvodu nějakým malováním a zvýrazňováním očí, používá pouze rtěnky a make-up. Co rozdává na potkání, kromě komplimentů vítězům, jsou úsměvy. Velmi ráda se směje a na jejím obličeji je to znát, opravdu jen výjimečně ji uvidíte s kamenným nebo zamračeným výrazem, natož běsnící vzteky.
  • [ personality ] Selah je velmi přátelský extrovert, který zbožňuje společnost. Vyhledává tedy ráda různé večírky, kde se nebojí dát do řeči s kýmkoliv, jen aby se zabavila. Ráda poznává nové osoby a klade důraz na prvotní dojem, proto ze začátku může působit dočista jinak, než když ji člověk postupem času začne poznávat více. Je poměrně energická a mnohdy i velmi rázná, neboť si dokáže prosadit své i v kolektivu samozvaných „pánů tvorstva“. Je ten typ člověka, co na srdci, to na jazyku. Její kritika není nikdy mířena osobně, spíše jen prezentuje svůj názor a jak je ukecaná, tak se občas stane, že neřekne zrovna to, co by chtěl každý slyšet. Navíc není ani výjimečnou situací, že prořekne nějaké to tajemství, proto je lepší se jí příliš nesvěřovat. Působí však empatickým dojmem, proto je někdy obtížné rozeznat, jestli je vhodná chvíle se jí nějak hlouběji otevřít. Dokáže poměrně rychle k lidem přilnout, v některých případech klidně i po prvním rozhovoru, a automaticky dotyčného považovat za blízkou osobu, aniž by to druhá strana cítila stejně. Má ráda včasné dodržování termínů a pořádek ve věcech, takže jestli ji něco opravdu dokáže vytočit, pak je to chvíle, kdy se jí někdo začne plést pod ruce a přeorganizovávat její zavedený systém. Jinak je to vcelku mírumilovná dívka, avšak ať vás ani nenapadne se jí nabourat do zavedeného systému, to byste to také mohli pěkně schytat. Je na ní poznat, že ve svém životě je spokojená, užívá si každé chvíle a nemá potřebu se hnát na žádnou vyšší pozici. Ideální chvíle odpočinku si představuje posedáváním v pohodlném křesle s knihou v ruce a hrnkem kakaa se šlehačkou a skořicí na dosah. Je naprostý fanoušek všech vítězů a opravdu upřímně je obdivuje. Občas to u některých hraničí až s obsesí, neboť by za určité jedince byla schopná klidně i položit život.
× × ×
  • [ file 001 ] Selah vyrůstala jako takový rodinný benjamínek po boku dvou starších sourozenců. Jejím malým snem už odmalička bylo, se nějakým způsobem podílet na chodu Hladových her. Po nějakém tom pláči a uraženém vysedávání za zavřenými dveřmi pokoje se nakonec její rodiče rozhodli, že se pokusí svému andílkovi vyhovět. Přihlásili ji proto do výtvarné školy, kde by se z ní po vystudování stala módní návrhářka a s trochou štěstí by se mohla stát stylistkou v Hladových hrách. Ovšem osud tomu chtěl trochu jinak, malá Selah to tam vůbec neměla lehké, první ročník pro ni byl hotovým utrpením, zatímco všichni kolem ní prokazovali jisté nadání, ona ani ťuk. Samo sebou z toho byla nešťastná. Když do školy přijel jeden učitel z partnerské školy, všechno jakoby z ní opadlo a sedmileté Selah svitnula malá naděje. Tak úpěnlivě ho žádala, aby jí dal alespoň šanci, když tedy kývnul, předvedla mu scénku, kterou si se svými sourozenci secvičila. Učitel v ní nejspíše viděl nějaký talent, nebo se mu zkrátka jen zželelo malé dívenky, ať tak nebo tak, během pěti měsíců se vyřídily všechny přestupové papíry a skoro osmiletá Selah už nastupovala na svoji druhou školu, kde se jí však dařilo poměrně lépe. Ovšem z prvních pěti měsíců od nástupu si toho moc nepamatuje, neboť je strávila brečením ve svém pokojíčku. Důvodem byla kamarádka její matky, která se učila jako kadeřnice. Když zkoušela jeden ze svých účesů na osmileté Selah, bohužel to nějak neodhadla a dívenka přišla na polovině hlavy o své krásné dlouhé karamelové vlásky. Toť byl důvod jejího zármutku i dnešní zášti vůči kadeřníkům. Ale jakmile vlásky začaly postupně dorůstat, její smutek začal opadávat. Od té doby se škole věnovala s nevídanou pilností a v nějakých patnácti letech měla jasnou vidinu své vysněné práce. Toužila se stát uvaděčkou a společnicí pro splátce. Proto, když úspěšně dokončila školu, její kroky byly naprosto jasné. Podala všechny potřebné papíry a už jen čekala, jestli se jí ozvou. Nějakou chvíli to sice trvalo, ale hlavní pro ni bylo, že začala dělat to, co ji baví a co si vysnila. Přiřazení k Druhému kraji se pro ni rovnalo obrovské cti a netrvalo dlouho, aby jí tento krásný kraj přirostl k srdci. Nedá na něj dopustit, stejně jako na tamější obyvatele a vítěze. Při zrušení zaměření uvaděčů na jednotlivé kraje byla trochu smutná, neboť si uvědomuje, že ji mohou kdykoliv poslat kamkoliv a to je trochu rána, neboť je to vytržení z jejího zaběhnutého systému. Vždy však bude mít slabost pro splátce z Druhého kraje, ale na druhou stranu alespoň bude moci i více procestovat Panem. Svoji práci provádí opravdu svědomitě a hlavní je, že ji i po těch několika letech stále baví.

  • Micah McNeal × Ať je to mezi nimi jaké je, vždycky to bude její starší bráška a i přes občasné neshody ho má prostě ráda. Nikdy sice úplně neschvalovala jeho způsob života, protože se jí nelíbí, že nepracuje u Her jako ona a její starší sestra, ale i přesto se snaží jeho práci respektovat. Navíc si je vědoma, že je dobré ho mít na svojí straně, aby se náhodou nějaké její nehezké fotky z dětství neobjevily v Guilty Pleasure, jak jí už nejednou vyhrožoval. Sice se s ním moc často nevídá, ale ví, že když by jí bylo ouvej, vždycky tam pro ni jako opora bude.

other worlds

stranger2s.jpg