Tuesday, January 04, 2022

Mabel Hopeless

[ mejbl houplys ]

[player] Alaska

[fc] Ellie Thumann
 

whatever you do, do it well

× [species] human
× [date of birth] september 25, 2209
× [age] fifteen | 15
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] 1
× [zodiac sign] libra ♎︎ 
× [height] 158 cm | 5' 2”
× [occupation] student
× [gems] 0




vitality [ 0 ] × defense [ 1 ] × deceased - probodnutý hrudník: Vender Crius Sinclair
  • Tato na pohled nevinná holčina je ve skutečnosti děsně nemožná a nemotorná – takže doslova neškodná – by dokázala mouchu zaplácnout jen stěží. Už od pohledu je to prostě drobek, jen kosti, na kterých visí kůže, protože je z velice chudé rodiny, která je ráda, že mají střechu nad hlavou a sem tam něco k jídlu a pití. Co se tedy jejích schopností týče, umí lézt po stromech, a i když je to vychrtlina, tak dokáže uzvednout docela těžké věci, a to jen díky namáhavé práci, kterou ve volném čase vykonává. Tím by to však asi haslo. Prostě moc zkušeností nemá; kde by je taky tak asi nasbírala? Rozhodně není z profesionálního kraje, aby žila v přepychu a chodila během nudných odpoledních všedního dne do výcvikového centra. Většinou stejně tak, jako jejích pět sourozenců, jen běhá do práce a sem tam i do školy. Ze všeho nejraději pečuje o rostliny, ve kterých se velmi dobře vyzná, protože jim dává svou lásku a optimismus, který z ní jen a jen sálá, což se podepisuje na tom, jak ve svém životě ke všemu přistupuje. Je to jednoduše stylem: „Vše zlé je vždy pro něco dobré.“ To jí její život naučil. Proč také být negativní člověk plný nenávisti, když jeden nikdy neví, jaký den na světě může být jeho poslední. To je také důvod, proč se z ničeho prostě netrápí. Mimochodem, také umí krást. 
  • Jak již bylo zmíněno, je naprosto nemožná, už jen kvůli její drobnosti a vzhledu, který nasvědčuje, že u ní nedostatek jídla v domácnosti zavinil těžkou podvýživu. Kdyby skončila v aréně, každý by ji nejspíš měl za ten nejsnadnější cíl, jaký kdy asi mohl existovat. Existuje však jedna věc, která jí naprostou většinu života komplikuje – z nějakého neznámého důvody má problémy s periferním viděním a nikdo o tom neví. Mabel to totiž přijde normální, jak by také ne, když tohle má prostě od dětství a celkem se s tím naučila žít. Co se něčeho dalšího týká, tak se dokáže zničehonic vrhnout do naprosto čehokoliv bez jakéhokoliv logického uvažování, většinou je to ze zapálení pro konkrétní myšlenku, která ji napadla. Někdy se jedná o dobrou vlastnost, ale ve většině případů to má katastrofální účinky, což souvisí s druhou věcí, která je její slabinou. Když je nějak hodně pod tlakem, nedokáže zachovat chladnou hlavu. Je tu však i hromada jiných dovedností, které neovládá. Neumí plavat, protože se vody bojí kvůli jedné špatné zkušenosti. Pokud jde o zvířata, zná jen ty nejzákladnější druhy. Toho, čemu nerozumí, je opravdová spousta. Hrozně se toho děsí nebo to neumí. Najít na ní tedy něco, čím ji jeden zastraší, rozhodně není nějak extrémně složité; ba naopak.

  • [ file 001 ] Není z bohaté rodiny. Bydlí v maličkém baráčku, kde o Mabel a její sourozence pečuje jejich nejmilovanější babička. V posledních letech však pečují spíš oni o babičku a jsou rádi, že přežívají. Dá se říct, že je většinu života zvyklá docela trpět a luxus rozhodně nikdy nezažila. Je zvyklá na malou, ne moc pohodlnou postel, o kterou se musí dělit klidně i ve třech, pokud dojde na nejhorší. Výjimkou není ani hlad, který trvá celý den. Neustálé hladovění ji dovedlo k tomu, aby si získala titul zlodějky. Bohužel se na to, že sem tam něco ukradne, už přišlo a vždy to chudinka pěkně odpískala. Lidé si na to od té doby také dávají bacha, ale když to člověk cvičí, dokáže lidi oklamat i přímo před jejich očima, na čemž se snaží co nejvíce zapracovat. Ono totiž, když jeden nechce umřít hlady, tak se nedá nic jiného, než sem tam s málo penězi v kapse něco ukrást. Vztahy se svou rodinou má vynikající, dostává od svých dvou starších bratrů tolik lásky, jako snad od nikoho jiného, a sama ji pak dává svým mladším sourozencům. Má docela smůlu v tom, že její babička je spolu s ní jediná žena v domácnosti, a tak je ona sama taková lehce rozdivočelá a nezřízená střela jako její bratři, protože vyrůstání s pěti kluky se na ní podepsalo. O jejich rodičích se u nich doma nemluví, všichni mají stejnou matku, která byla prostitutka, ale už nežije, otce měli každý někoho jiného. Její táta byl a je nejspíš někdo úžasný z Prvního kraje, který nejspíš ani netuší, že má dceru, to se však asi už nikdy nedozví.

other worlds

stranger2s.jpg