Saturday, January 15, 2022

Lamonte Hall

[ lamánt hól ]

[player] Mandy

[fc] Keiynan Lonsdale
 

there's strength in staying soft

× [species] human
× [date of birth] july 5, 2207
× [age] seventeen | 17 
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] 2
× [zodiac sign] cancer ♋︎ 
× [height] 180 cm | 5' 10”
× [occupation] student
× [gems] 0


vitality [ 0 ] × defense [ 7 ] × deceased - pád, probodnutý hrudník
  • Ako tanečník je ohybný a šikovný, zato postráda fyzickú silu, nakoľko má málo svalov na tele. Netreba podceňovať jeho kondičku. Chlapcove pohyby sú rýchle a plynulé. Má šikovné a citlivé ruky od práce s látkami a šitia. Síce nie je žiadny bojovník, ale spolieha sa práve na schopnosť vyhovoriť sa z negatívnych situácií. Lamonte je viac charizmatický, než si vôbec uvedomuje. V prípade vyskytnutých problémov automaticky preberá rolu mediátora pre to, ako empatický je. Pravdupovediac by sa im najradšej kompletne vyhol, čo nie je vždy možné. Motivuje ľudí v okolí, aby sa snažili byť čo najlepšími. Pýši sa nežným hlasom, ktorý sa dobre počúva. Je výborný tímový hráč, pričom vehementne odmieta vedúce pozície. Preferuje sa zameriavať na vymýšľanie kreatívnych nápadov a nenásilných alternatív. Pôsobí ako lep skupiny, ktorú drží pokope. Snaží sa byť tak nápomocný, ako je v jeho moci. Ostatní ho zvyknú opisovať ako obetavého, príjemného, skromného, a trpezlivého. Patrí medzi typy, ktoré neurazia, a väčšina ho vníma pozitívne. Preto zvykne ľahko prekĺznuť popod radar. Nevyčnieva, ani zbytočne nezačína problémy. Nakoľko má ambície stať sa známym umelcom, oplýva citom pre detail a vnímavosťou. Chudobné pomery, v ktorých vyrástol, ho naučili šetriť a pripraviť sa na ťažké časy. Dokáže si rozplánovať zdroje na dlhšie časové úseky, aby vyžil.
  • Mladý chlapec je mimoriadne citlivá a súcitná duša, čo ho činí úplne neschopným v boji. Jeho prirodzený pud tkvie v pomáhaní, a nie ubližovaní. Je nerealistický, naivný, nesamostatný a nesmelý. Postráda schopnosť kalkulovať. Viacerí spytujú, či je naozaj tak šialene dôverčivý, alebo cielene ignoruje varovné signály. Nedokáže pravdivo odhadnúť niečie zámery ani skryté motívy. Často si sťažuje, že je zneužívaná jeho nekonfliktná až pasívna povaha. I keď mladíkova sila pramení v bytí dobrým tímovým hráčom, sa zároveň viaže na negatívum v podobe neschopnosti fungovať osamote a spoľahnúť sa výhradne na seba. Vtedy sa naskytuje reálne riziko sadnutia na lep zlomyseľným typom, ktoré mu narobia viac škody než úžitku. Koľkokrát radšej zaprie sám seba a skutočné pocity aj názory, len aby sa nestal terčom zlého zaobchádzania, prípadne neublížil druhej strane. Kladie záujmy zvyšku pred tie vlastné. Schádzajú mu na um dobré nápady, akurát sa s nimi zdôverí iba výnimočne. Má problém rozlíšiť, čo sú jeho myšlienky a čo iba presvedčenia ľudí naokolo, ktoré podvedome prijal za svoje. Postráda praktické skúsenosti v rámci zbraní, prežitia v náročných podmienkach, alebo ošetrenie rán. Má nízku toleranciu bolesti. Pri pohľade na krv sa mu hneď urobí zle od žalúdka. Znechucuje ho akákoľvek forma násilia či krívd. Taktiež nenávidí hádky a priame konfrontácie. Ťažko znáša, keď je na neho zvýšený hlas. Nezvláda emočnú manipuláciu a pociťuje obzvlášť silné výčitky svedomia.

  • [ file 001 ] Lamonte sa narodil na v prvej polovici mesiaca júl v znamení raka ako najmladšie z troch detí nemajetného páru. Starší bratia ho sprevádzali detstvom, no neboli si blízki. Problém tkvel v tom, že v porovnaní s nimi bol veľmi feminínny. Nespadal do predstavy ľudí v jeho okolí, čo znamená byť mužom. Vnímali ho ako slabého, utiahnutého a prehnane citlivého. Otec sa ho pokúšal zmeniť, urobiť ho – vo svojich očiach – tvrdším a odolnejším. Nikdy nedošlo k žiadnemu násiliu, ani inej forme týrania, no aj tak sa v chlapcovi usadil ťaživý dojem bytia „outsiderom“ vo vlastnej rodine. Výčitky pre to, aký je, ho donútili izolovať sa od zvyšku. Uvedomoval si, že nespĺňa očakávania. Ibaže keď sa o to snažil, tušil, že nie je úprimný sám voči sebe. Prišiel si vzdialený, neúplný a čudný. Viedol v sebe boj, pričom vyhral jeho vnútorný „people pleaser“. Odmalička utiekal k fantázii a kreativite, čím sa vnútorne zmieroval s obtiažnou každodennou realitou. Hľadal útechu v spoločnosti sesterníc a tiet, ktoré ho privítali s otvorenou náručou. Keďže sa narodil v kraji známom textíliami a umením, si s nimi vytvoril nadmieru silné puto. Našiel potešenie v kreslení a šití. Eventuálne začal tvoriť odevy, ktoré odrážali jeho skutočný postoj k sexualite a hlavne pohlaviu. Obľúbil si kozmetiku, módu, výtvarné umenie a tanec. Bohužiaľ, obvykle na ne nezvýšil dostatok peňazí. Zatúžil sa stať známym módnym návrhárom a opustiť chudobou pretkanú Osmičku. Viedol dvojitý život – kým doma zbytočne nevyčnieval, potajomky sa venoval všetkému, čo by bezpochyby sklamalo Hallovcov. Tým, že často pracovali, dostal priestor natajno sa vykrádať do neďalekých klubov. Náhly, pre neho neobvyklý, záchvev rebélie sa prekvapivo osvedčil. Málokomu prekážalo, že nie je plnoletý. Na konci dňa mal jediný cieľ, a tým bolo venovanie sa svojej zapovedanej vášni. Lamontova „drag persona“ sa stala jeho neodmysliteľnou súčasťou. Poskytovala mu komfort a sebavedomie, ktoré postrádal v bežnom živote. Priniesla i peniaze, ktoré si príležitostne privyrobil. Následne si za ne bol schopný zadovážiť látky a šminky. Vďaka umeniu dragu okúsil chuť skutočnej slobody a bytie autentickým. Síce šlo o ďalšie z mnoha tajomstiev, ktoré musel skrývať, usúdil, že aj keby zomrel, stalo by sa tak s pokojom v duši, že čo i len na krátky moment našiel sám seba…

other worlds

stranger2s.jpg