Monday, October 11, 2021

Underworld Politics


typ akce
vedlejší větev (mise)
časová náročnost
nízká
doporučený počet postav
1

Březen 2222 - Leden 2225, Ox Novus
Šestý kraj byl vždy znám nejen spojením s dopravním strojírenstvím, ale též s drogami a dalšími ilegálními činnostmi. Je tedy samozřejmostí, že někteří lidé se chopili příležitosti a formovaly se zde různé spolky a organizace, postupně se rozrůstající v gangy. K jedné takové naprosto tuctové mafiánské organizaci patřili i Los Serpientes, již nikterak nevyčnívali z davu. To se však začalo měnit začátkem roku 2222, kdy se pozornost těch nejpovolanějších v Kapitolu směřovala úplně jiným směrem a události v Šestém kraji měly naprosto mizivou prioritu. Bylo jen otázkou času, kdo využije toto období ve svůj prospěch. Ambiciózní šéf Los Serpientes bez váhání započal nebezpečnou hru, která mu mohla přinést mnoho, nebo zapříčinit jeho naprostý pád. Za pomoci své nepokrevní mafiánské rodiny se mu postupem času dařilo si nalézt spojence v šéfech menších gangů, kteří by sami neměli žádnou šanci dosáhnout něčeho většího. S některými stačila obyčejná domluva, jiné bylo třeba přesvědčit násilnějšími metodami. Obyčejní občané Šestého kraje se proto objevili téměř na bitevním poli, neboť různé přestřelky a přepadání se stalo postupně jejich denním chlebem. Ozbrojené síly Panemu nebyly v kraji v dostatečném počtu, jelikož většina byla potřeba jinde a mnozí mírotvorci dokonce s gangy začali spolupracovat, tudíž se k podobným situacím otáčeli zády a dělali, že je nevidí. Začátkem léta 2224 se situace konečně pomalu začala ustalovat, neboť většina již byla rozhodnuta, na jaké straně stojí. Los Serpientes měli více příznivců než jejich oponenti, což si zajistili mimo jiné i svojí myšlenkou na pozvednutí prestiže Šestého kraje. V srpnu téhož roku došlo k sjednocení spojeneckých gangů v jeden velký, jenž se vryl do podvědomí mnoha lidí v kraji, Venganza Culebra. Pod svá křídla si uzmuli velkou část Ox Novu, nicméně chtivost je vede i k ovládnutí Arzenu.

Po zvolení nového prezidenta se situace v Panemu postupně začala dávat dohromady, tudíž to pro Venganzu znamenalo i nechtěnou pozornost z vyšších míst. Stále však neustala nevraživost ze strany gangů, které prakticky nic nezískaly a občas měly tendenci si moc nad územím Venganzy převzít, tudíž měl nový gang práci i s nimi. Velkolepý večírek v lednu 2225, jenž v Šestém kraji neměl obdoby, přilákal pozornost kromě zvědavých občanů právě i podsvětí, což bylo přesně to, co se očekávalo. Šéf Venganzy však viděl příležitost ve zcela něčem jiném, než je vysoká tržba na zábavychtivých teenagerech. Díky zdrojům mimo hranice kraje se jim podařilo zjistit, že celá akce je ve skutečnosti past. Hra na kočku a myš tedy dostala mafiány do jisté výhody. Pro obyčejné obyvatele byly následky opět katastrofální, avšak Venganza Culebra si svým činem vydobyla před ostatními gangy v kraji přesně ten respekt, který na jejich úrovni potřebuje. Po výbuchu klubu teď působí jako ti, kteří se neštítí naprosto ničeho a rozhodně není dobré se s nimi dostat do křížku. Na nějaký čas si tak zajistili klid od žabomyších válek s ostatními gangy v kraji.

Únor 2225, kriminální podsvětí
Gangy v kraji se postupem času ukazují jako zcela neškodné, mnohem větším nepřítelem se stává prezident Sinclair, který začíná Venganze šlapat značně na paty. Ať se mozky vládnoucího gangu v kraji snaží sebevíce, vždy jim unikne nějaké vodítko, které nepřítele přiblíží k odhalení nejen jejich provozujících aktivit, ale též struktury Venganzy Culebry, včetně jejího šéfa. Mafiáni nemají ponětí o dětských agentech nasazených na misi v Šestce, pouze předpokládají zapojení mírotvorců a vojenských sil, jež by se mohli pokusit k nim infiltrovat. Díky úspěšnému výslechu, který byl iniciován Majorem a Venderem, Roscoe poskytl důležité vodítko k Arzenu, odkud by bylo možné započít rozplétání složitě zapleteného klubíčka. Otázkou zůstává, zda stopy povedou správným směrem a zda nejsou jen dalším promyšleným tahem, jak si Venganza chce udržet nepřátele v pozici, ve které chce. Zároveň je třeba přijít na kloub ještě i stupňujícím se únosům, které začínají působit spíše jako organizovaný zločin s jasným účelem, než jen obyčejné mizení lidí za účelem mučení a získávání výkupného či informací. Důležité je rovněž využití souřadnic získané od Iana, které zřejmě povedou k tajemnému Kainovi.


• účastníci: Felipe Velasquez, Ian Conlon, Leonidas Hurst, Thelxinoë Roycaster + Rosalynn du Bellay

other worlds

stranger2s.jpg