Friday, July 02, 2021

Well, Shit Happens…


typ akce
vedlejší větev (mise + společenská událost)
časová náročnost
střední
doporučený počet postav
neomezeno

Prosinec 2224, Panem
Od volby nového prezidenta a částečné obměny kabinetu uběhlo jen pár týdnů. Vše je tedy velmi nové a celý Panem svou pozornost směřuje tímto směrem. Lidé nevědí, co mohou od budoucích zítřků očekávat, proto je logické, že je nová vláda stále horkým tématem a s oznámením mladého Nadira Callowaye na pozici ministra obrany je lid na vážkách. I pro samotné členy kabinetu byly dny, zvláště o svátcích a na začátku 142. Hladových her, velmi náročné a museli svým pracím věnovat téměř veškerou pozornost. Když se vezme v potaz neschopnost původních členů a chaos, ve kterém země byla, nelze se divit, že se práce nahromadila. Vzhledem k tomu, že se Marcellus Sinclair věnoval záležitostem kolem chodu země, nastal v jeho obvyklém rajonu – podsvětí – poněkud větší zmatek.

Spousta gangů vidělo jeho chvíli nepozornosti jako skvělou příležitost. Ať už to byly pokusy o získání většího vlivu nebo kradení Sinclairových obchodů, je naprosto jasné, že pro YAAD situace není zrovna ideální. Gangem, který je nyní patrně nejvíce na vzestupu, je Venganza Culebra. Jedná se o rodinu Velasquez, o níž toho není příliš známo, tudíž nejsou podezříváni z chodu zločinecké organizace. Jsou na scéně nováčky a nikdo pořádně netuší, do jaké míry by mohli být hrozbou. Únos několika lidí z Kapitolu, o kterém se nyní již ví a řeší se, je právě jejich dílem. Další, menší gangy jsou též výrazným problémem, neboť mají na starosti velký nárůst prodeje drog mladistvým, spojen s prodejem velmi nekvalitních drog, které mohou člověka zabít. V bočních uličkách Šestého kraje se objevilo několik mrtvých těl mladých studentů. Dlouho se to ignorovalo, ale nyní tomu již nelze pouze přihlížet, jinak by vše mohlo dopadnout špatně, byť Kapitolu na úmrtích v distriktech většinou nezáleží.

Leden 2225, Šestý kraj
Sám Marcel považuje jako nejlepší příležitost k proklepnutí nových jmen oslavu narozenin Majora Roycastera. Ten má kvůli svému postavení narozeniny automaticky spojené s povinnostmi a nemůže si tedy úplně stěžovat. Akce je prezentována jako naprosto obyčejná slavnost. Hostům jsou slibovány typické narozeninové aktivity a samozřejmě i spousta zajímavé zábavy navíc, jelikož se nejedná o narozeniny žádného obyčejného chudáka. Primárním účelem je však zcela jiná záležitost, o kterém ví pouze speciální okruh lidí. Do privátní sekce je zvána velká spousta lidí, avšak přístup do klubu bude zcela veřejný, pokud se někomu v dlouhé venkovní řadě poštěstí. Rozhodně se bude jednat o rozsáhlou akci. Cílem je naprosto klasický večírek náctiletých, který se uskuteční v sobotu 29. 1. 2225, je ovšem těžké odhadnout, jestli vše skutečně proběhne dle plánu, či nastanou velké komplikace.


• účastníci: Cressidia Ava Terren, Felicity Roycaster, Ian Conlon, Larsyn Kai Scorsese, Major Roycaster, Rosalynn du Bellay, Thelxinoë Roycaster, Treyton Kalen, Vender Crius Sinclair, Zayden Vaughn

other worlds

stranger2s.jpg