Tuesday, July 20, 2021

Ianthe Deacon

[ íjenthý dýkn ]

[player] Rywaine

[fc] Jessica Lange
 

you should run, boy, run

× [species] human
× [date of birth] march 25, 2180
× [age] forty-five | 45
× [loyalty] capitol
× [credits] 500

× [level] 1
× [zodiac sign] aries ♈︎
× [height] 173 cm | 5' 8”
× [occupation] stylist
× [gems] 0




defense [ 0 ]
  • [ appearance ] Vzhledem k Ianthině profesi nikoho nepřekvapí fakt, že má velmi vytříbený vkus pro módu. V dětství sice zažila starou tvář Kapitolu, kterou tvořily zejména ztřeštěné pestrobarevné modely, ale nyní je stoprocentně sžitá s novým umírněnějším proudem, který je v zemi již nějakou dobu na vzestupu. Nyní tedy nosí zejména černou, béžovou nebo bílou, a pokud je dobře naladěná, lze u ní najít i červené doplňky, které jsou pro Ianthe charakteristické. Na veřejnosti je za všech okolností perfektně upravená. Ať už je to bezchybný outfit, dokonale vyfoukané vlasy nebo precizně nanesená rtěnka – najít na Ianthině vzhledu nějakou chybu by jednomu zabralo celou věčnost. Ačkoliv už není nejmladší, nikdy nepodlehla trendu přehnaného využívání umu plastických chirurgů. Nepohrdne pár kapkami botoxu do čela, aby předešla hlubokým vráskám, ale tím výčet jejích kosmetických úprav končí. Razí přírodní krásu, což je sice poměrně nepopulární názor, ale s tím si Ianthe nikdy nelámala hlavu. Stejnou filozofii se jí podařilo zakomponovat i do jejího uměleckého vyjádření – Ianthiny modely jsou převážně jednoduché a elegantní, přičemž podtrhují přirozené půvaby lidského těla. Celý život bojuje s příliš nízkou váhou, protože se jí nikdy nepodařilo plně uniknout kletbě, kterou v Ianthině mládí byla anorexie. Na stará kolena sice oceňuje, že nemusí bojovat s kily navíc, ale trvalé zdravotní problémy, které jí to přineslo, za to rozhodně nestojí. Nemůže se věnovat žádnému sportu, protože celoživotní nedostatek vápníku způsobil, že má velmi křehké kosti. Často tedy působí jako člověk, který se štítí fyzických aktivit, ale opak je pravdou – jako dítě se věnovala závodní gymnastice a jízdě na koni. Ianthinou dominantou jsou velké černé sluneční brýle a cigareta, se kterou je k nalezení prakticky neustále. 
  • [ personality ] Možná, že kdyby nevyrostla v toxickém, kompetitivním prostředí, byla by úplně jiná, ale to už se bohužel nikdy nedozvíme. Matka ji vychovávala železnou rukou, což se na Ianthině charakteru pochopitelně negativně podepsalo. Velmi ráda přijímá stážisty a stážistky, kteří pomáhají s její neustále se rozrůstající firmou, ale zároveň klade důraz na to, aby se jim dostalo stejného zacházení, jako zažívala v dětství ona sama. Motivuje je za pomoci drastických metod, mezi něž patří i žonglování se životy jejich nejbližších. Pracovat pro Ianthe Deacon se tedy rovná uzavření smlouvy s ďáblem – dostat se vysoko je pod jejím vedením sice velmi jednoduché, avšak jen pod podmínkou, že jste ochotni pro svůj úspěch obětovat úplně vše, tak, jako to musela udělat i Ianthe. Nikdy nedostala prostor k tomu, aby se rozhodla, kam by chtěla směřovat. Život měla nalinkovaný už prakticky od narození. Když se vzepřela matčině vůli, reakcí byl krutý trest – ve dvaadvaceti letech tímto způsobem přišla o svou osudovou lásku. Plánovala po boku tohoto muže strávit zbytek svých dní, založit s ním rodinu a navždy tak utéct povinnostem dědičky návrhářského impéria. Než se však dokázala odhodlat k potřebnému poslednímu kroku, její snoubenec „záhadně“ přišel o život, aby Ianthe nerozptyloval a nebránil jí v údajném rozletu. Nikdy to matce neodpustila a též kompletně zanevřela na lásku. V poměrně nízkém věku se z ní stala zahořklá žena, která svou kariéru staví na nejvyšší příčku; primárně kvůli tomu, aby v sobě pohřbila žal ze ztráty životního partnera, který ji neopustil ani po mnoha letech. Neexistuje zábrana, kterou by pro dosažení svých cílů nedokázala překročit. Často se uchyluje k drastickým metodám řešení problémů a eliminace konkurence – k pocitům ostatních se staví velmi chladně a pranic jí na nich nezáleží. Je to skvělá manipulátorka, která na první pohled působí velmi mírumilovně a neškodně. Umí v lidech vyvolávat dojem, že je přesně taková, jaká si přála (a mohla) být, když byla mladá. V soukromí našla zálibu ve čtení klasických romantických příběhů, které jí alespoň částečně vynahrazují absenci pozitivních emocí. Zároveň je velmi volnomyšlenkářská a téměř nic jí nedokáže pobouřit, ať už se jedná o sexuální svobodu nebo konzumaci návykových látek. Sama se těmto neřestem velmi hojně oddává. Též tajně obdivuje a bezmezně podporuje rebelující mladé lidi, kteří dokázali to, co se jí samotné nikdy nepovedlo – změnit vlastní osud.
× × ×
  • [ file 001 ] Už v kolébce jí byla předpovězena zářná budoucnost, a rozhodně se nejednalo o proroctví pohádkové sudičky, nýbrž holé fakty – Ianthe je totiž typickým zlatým dítětem Kapitolu. Jako jedna z mála vyvolených měla to štěstí, že se nenarodila do některého z krajů, ale do vlivné kapitolské rodiny tvořené módními návrháři. Už jako malá holčička se na popud matky začala věnovat modelingu, což jí vydrželo dlouhých dvacet let, než se definitivně vydala na dráhu stylistky. Hlavním impulsem pro změnu profese však nebyl pouze nátlak rodiny, která v Ianthe pochopitelně viděla následnici pomyslného návrhářského trůnu. V průběhu svých modelkovských let trpěla poruchou příjmu potravy, což Ianthe donutilo se vzepřít matce a nadobro tuto profesi opustit. Nikdy jí totiž nechyběla silná vůle, což ultimátně rozhodlo o jejím úspěchu. Obzvlášť její vztah s matkou byl odjakživa na ostří nože; jelikož nemá žádné sourozence, to nejtěžší břemeno vždy leželo pouze na jejích bedrech, což pochopitelně vyvolávalo nezdravá očekávání ze strany rodinných příslušníků. Matka Ianthe vychovávala velmi neortodoxním způsobem, který na ní sice zanechal hluboké šrámy, ale dopomohl jí k takzvané hroší kůži. Nikdy mezi nimi tedy nebyl milující vztah matky s dcerou, ale Ianthe nebyla předurčená k tomu, aby se stala pouhou ženou v domácnosti, jejíž hlavním posláním byla láskyplná péče o děti. Nehrozilo tedy, že by svůj pošramocený charakter přenesla na někoho dalšího nebo jeho působením zničila něčí život, pokud se ovšem nejedná o konkurenci. V mládí po dětech sice toužila, ale ve skrytu duše se jednalo jen o prostředek, jak se postavit despotické matce, která v mateřství viděla pouze způsob, jak zajistit, že byznys nikdy nezanikne. Po její tragické smrti se hlavou rodinného impéria stala právě Ianthe, která kromě firmy do značné míry převzala i matčin nelichotivý charakter. Díky hořkým zkušenostem ze světa módy se sice začala angažovat v šíření zdravějšího pohledu na modeling, ale její celkový pohled na svět se od toho matčina příliš nelišil. Jak už to tak bývá, vysloužila si tím mnoho přátel z branže, ale pochopitelně i nepřátel – zatrpklých vysušených tresek, jak by je sama nazvala. K tomu, aby si v Kapitolu udělala jméno, nemusela ani hnout prstem. Stačilo jí k tomu příjmení, které bylo v módních kruzích notoricky známé. Život jí to však neulehčilo ani omylem; během let se setkala s mnoha pokusy o sabotáž značky, kterou vedla, a to jak zvenku díky existenci přirozené konkurence, tak zevnitř, kdy se o to samé pokoušeli přímo její zaměstnanci. S takovými nikdy neměla slitování – podobní jedinci pravidelně beze stopy zmizí a už se nikdy nenajdou. I spolupráce s mafií patří mezi dovednosti, které dostala do vínku od matky. Mnohem častěji však zneužívá muže, kteří mají slabost pro vlivné a úspěšné ženy. Přes postel už se jí podařilo vyřešit nejeden zapeklitý problém.


    

  • 5x vlaková jízdenka, modifikace jedné části těla

other worlds

stranger2s.jpg