Saturday, June 26, 2021

Sesilia Ivar

[ sesilia ajvar ]

[player] Lavínia

[fc] Ann Kuleshov
 

you may lose your faith in us, but never in yourselves

× [species] human
× [date of birth] july 8, 2205
× [age] nineteen | 19
× [loyalty] anticapitol
× [credits] 400

× [level] 1
× [zodiac sign] cancer ♋︎
× [height] 170 cm | 5' 7”
× [occupation] car production
× [gems] 0


vitality0 ] × defense4 ] × deceased - poprava (dluhy)
  • Sesilia sa narodila s prirodzeným talentom vycítiť nebezpečenstvo. Nenávidí drogy za to, čo urobili jej sestre a neznáša aj ľudí, ktorí toto svinstvo predávajú. A tak sa im vyhýba, ako len môže. Aj tak má ale vo vrecku malý nôž, ktorým by sa prípadne bránila. Nechce mať problémy a nevyhľadáva ich, ale po smrti matky sa naučila brániť. Celkom dobrá je aj v pästnom súboji, vie dobre zacieliť a vie dobre uhýbať. Jej otec videl, ako Sesilia svoj zlosť dusí v sebe a rozhodol sa ju naučiť box. To Sesilii veľmi pomohlo zmieriť sa a upokojiť. Teraz už je emočne stabilnejšie a vždy, keď je jej zle, ide trénovať. Svoje city vie skrývať pred okolím, ale vo skutočnosti má dobré srdca. Nie je to typ človeka, ktorý by sa pre okolie obetoval, ale ak by videla, že je niekomu bezdôvodne ubližované, pomohla by. Nerada riskuje, a tak než niečo urobí, poriadne si to premyslí a naplánuje. Je to inteligentná a uvážlivá osoba. Má ale trochu znížený pud sebazáchovy od doby, čo prišla o Raeli, no nedá sa povedať, že by to bola nevýhoda. Dovtedy bola len doma a každý krok si pečlivo plánovala. Teraz už ale jedná inštinktívne. Keď chce ísť na výzvedy, ide. Nie je tu strach, ktorý by jej v tom zabránil. Kto vie, možno sa časom vráti do svojho normálu. Nie je to ale žiaden zbabelec a hlboko v duši túži po tom niečo zažiť. Vie sa veľmi dobre skrývať, fakt, že je nenápadná jej v tom dosť napomáha. Keby musela, vedela by si nájsť a uvariť potravu. To jej ale vždy zaisťoval otec. Jej túha poznať Panem ale rastie a Sesilia sa stále učí novým veciam. Našťastie je dosť učenlivá. Ľahko si zapamätá, čo jej poviete a tie veci si pamätá veľmi dlho.
  • Sesiliina najväčší slabina je práve jej rodina. Na tu je celkom fixovaná, hoci to neprejavuje dostatočne často. To ju na sebe mrzí. Nevie prejavovať svoje pocity a emócie, a to ju trápi. Je to akýsi jej obranný mechanizmus po tom, čo prišla o mamu. Uzatvorila sa sama do seba a jediný člověk, s ktorým dokázala normálne komunikovať, bola práve Raeli. Hoci je celkom pokojná povaha, jedna vec ju vie rozzúriť. Drogy. Nenávidí ich. Vidí totiž, čo to svinstvo urobilo s jej sestrou. Pokúšala sa ju od toho odlákať, ale cítila tu bezmocnosť. A práve bezmocnosť, strach a smútok z nej urobili trochu nevyspytateľné dievča. V jednu chvíľu dokáže byť milá a usmievať sa úprimne, v ďalšej chvíli sa vie rozplakať. Svoje výkyvy nálad berie ako problém. Rovnako tak fakt, že sa vie rýchlo rozhnevať. Našťastie ale nikdy nikomu neublížila, bitky nevyhľadáva, hoci keby sa musela brániť, dokázala by to. Nemá práve dobré spanie a prenasledujú ju nočné mory. To sa ale týka jej psychických slabín. Čo sa fyzických slabín týka, nemá silu v rukách, a tak od nej nemožno čakať, že bude dobrá v priťahovaní sa na rukách. So zbraňami to nevie vôbec. Nanešťastie s žiadnou neprišla do kontaktu. Okrem noža. Ten nosí radšej stále vo vrecku pri sebe. Pre prípad, že by sa zaplietla medzi zlých ľudí.

  • [ personality ] Povaha Sesilie sa menila počas jej životných fáz. Je to ale celkom nekonfliktné dievča, nerada vyhľadáva problémy či bitky. Radšej sa drží mimo diania a len potichu pozoruje. Každú informáciu si ale ukladá do pamäti. Je to typ človeka, ktorý si presne zapamätá, čo mu kto urobí, a ak jej ublížite, vie tieto informácie použiť preto, aby vás zničila. Dokáže byť naozaj trpezlivá a vyčkávať dlhý čas. Nie je to ale v jadre zlý človek. Ak vás bude mať rada, dokáže za vás snáď aj položiť život. Od mala bola zvedavá a pokojná. Usmievala sa a bolo to také slniečko. To sa ale zmenilo, keď zabili Raeli. Nielen, že sa viac uzatvorila do seba, ale ukázalo sa, že má aj svoju temnejší stránku. Tá túži po pomste za to, čo sa jej stalo a vo skrytu duše dúfa, že to raz bude môcť vyfiltrovať. Cíti aj veľký hnev, ktorý sa prejavuje občasnými výbuchmi hnevu. Snaží sa to ale potláčať v sebe. Veľmi sa upla na to, že sa dostane do Kapitolu alebo k rebelom, a to jej vykúzlilo úsmev na perách. Znova sa začala usmievať a nasadila si masku nevinného dievčatá. Hoci sa usmieva, vo vnútri cíti veľkú bolesť. Nedokáže sa radovať, ale snaží sa. Nemá rada veľa ľudí na jednom mieste. Je to ale dosť trpezlivý človek. Hoci neprejavuje svoje city na verejnosti, je to dosť citlivé dievča.
× × ×
  • [ file 001 ] Sesilia mala tú smolu, že sa narodila do kraja so zlou povesťou. Práve bol mesiac jún, keď sa v rodine Ivarových stala šťastná udalosť. Therese a Mikeovi sa narodila malá dcérka. Dali jej meno Sesilia. Ako šiel čas, rástla aj malá Sesilia. Nemala žiadne problémy, aspoň do doby, než jej bolo dvanásť a začalo sa jej týkať žrebovanie. Keď jej bolo šestnásť, stala sa v jej rodine tragédia. V jednej z tovární došlo k výbuchu, pri ktorom zomrelo dvadsať ľudí. Medzi nimi bola nanešťastie aj Sesiliina matka. V ten deň sa pre ňu všetko zmenilo. Na nejaký čas dokonca prestala aj rozprávať. Trápila sa a nevedela, čo robiť. Trvalo to celý rok. V deň jej sedemnástych narodenín dostala malú škatuľku. Tá patrila jej mame. Najskôr Sesilia ani nevedela, o čo ide, ale postupom času začala zisťovať, že jej rodinná história siaha oveľa ďalej, ako si vedela predstaviť. Medzi maminými vecami našla aj dokumenty z Trinásteho kraje, ktorým ale zatiaľ nerozumela. Jej otec im o rok našiel novú rodinu, a tak sedemnásťročná Sesilia získala nevlastnú mladšiu sestru Raeli. Zo začiatku spolu nemali práve najlepší vzťah, časom sa to ale zlepšilo. Sesilia brala Raeli ako záväzok a chcela sa o ňu postarať. Ich vzťah sa zlepšil vo chvíľu, kedy sa Sesilia potrebovala zdôveriť. Ukázala Raeli papiere mamy a dokonca naplánovala, že pôjdu po jej stopách. Tak veľmi chcela zistiť, o čo vlastne išlo. Boli si s Raeli oporou. Hoci sama Sesilia do drog nikdy nespadla, chápala ju. Ona zasa trápenie zaháňala iným spôsobom. Okrem toho, že prisahala nájsť informácie, hľadala si útechu u dosť nespoľahlivých ľudí. Zapáčila sa jednému problémovému chalanovi menom Dan. Chodili spolu ničmenej rok. Sesilia sa často zdôverovala práve Raeli. Osemnásty rok pre ňu bol ale kritický. Nielen, že išlo o jej posledné žrebovanie, ale Dan zmizol. A to bez stopy. Preto sa upla najmä k svojej nevlastnej sestre. To sa ale zmenilo, keď Raeli vyžrebovali do arény. A to ju práve zlomilo. Dáva si za vinu, že nechala svoju sestru zomrieť. Sledovala, ako jej Raeli mizne zo života a ničilo ju to. Vtedy pochopila, že musí niečo urobiť a že to nemôže už ďalej nechávať na náhode. A tak, po smrti Raeli, sa vybrala na cestu pomsty a zistenia. Nie ale ako rebelka. Sesilia sa chce nejakým spôsobom dostať do Kapitolu, získať si obľubu a až to budú najmenej čakať, zasadiť im ranu.

other worlds

stranger2s.jpg