Thursday, April 29, 2021

Buzz Cassidy

[ baz kesidy]

[player] Quinn (Arte)

[fc] Josh O'Connor
 

we rise by lifting others

× [species] human
× [date of birth] may 15, 2206 | ♉︎ taurus
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] 1
× [age] eighteen 18
× [occupation] student
× [gems] 0



vitality [ 0 ] × defense [ 4 ] × deceased - ukousnutá hlava: jorōgumo
  • Vzhledem k tomu, že ho okolnosti nutily si na práci zvykat již od nízkého věku, lenost rozhodně nepatří mezi jeho vlastnosti. K něčemu takovému nikdy neměl prostor a dá se tedy říct, že je dost aktivním člověkem. I kdyby měl tu možnost, raději bude něco dělat, než aby se někde válel. Jedná se o velkou výhodu, neboť je tím pádem zvyklý na jistou zátěž, která mu dává slušnou psychickou i fyzickou výdrž. I když nejraději zůstává ve své bublině, nezalekne se žádné výzvy a pokud má tu možnost, tak zkusí opravdu cokoliv. Absolutně mu nevadí si ušpinit ruce, stejně jako se nezalekne věcí, které pro ostatní mohou být nechutné, jako je třeba hmyz. Velmi dobře se orientuje ve včelařství, ještě aby ne, když se v tomto oboru pohyboval odjakživa. Jako nejstarší syn měl prakticky souzeno, že jednou tuto práci plně převezme a měl tedy z celé rodiny s přehledem nejlepší a nejdetailnější zaučení do oboru. O včelách medonosných ví každý malý detail a o jejich způsobu života by vám byl schopen vyprávět do nekonečna. Naštěstí má ale jisté sociální cítění a uvědomuje si, že mluvit o nich neustále není zrovna dobrý nápad, chce-li si udržet pozornost člověka na druhé straně konverzace. Celkově je velmi komunikativní a v životě se rozhodně neztratí. Vychováván byl ve slušné rodině, která se ke všem chovala vstřícně a tato vlastnost se tedy přenesla i na něj. Nikdy se nestane, že by na vás byl bez důvodu protivný a rád vám vždy vyjde vstříc. Jednou z jeho specialit je řešení konfliktů. Pevně věří, že se vše dá vyřešit v klidu a také o to vždy usiluje, ať už je situace jakákoliv. Něco takového chce pořádné nervy a schopnost zachovat si chladnou hlavu, kterou on rozhodně má. Ať už řeší vlastní konflikt, či je mediátorem cizího sporu, většinou vše dopadne dobře. Moc dobře si uvědomuje, co se dá pouze pomocí slov dokázat a často tedy svých dobrých sociálních schopností využívá. Mimo to se perfektně orientuje ve flóře a fauně. Účinky některých rostlin jsou mu známé a je tedy schopen je využít ve svůj prospěch, nebo v opačném případě ve váš neprospěch.
  • I když úplně neschopný není, rozhodně se o něm nedá mluvit jako o nejvíce bezchybném člověku na světe. Naopak, slabin má opravdu požehnaně. Prakticky se dá říct, že mimo svou bublinu, ve které mu jde vše perfektně, je dost nepoužitelný. Díky své přívětivé a milé povaze dokáže být pořádně naivní a předpokládá, že se k němu každý bude chovat tak, jak se on chová k nim. Většinou si nedokáže dupnout, jelikož není velkým fanouškem tvoření konfliktů, ať už jsou sebemenší. Síly moc nepobral, jelikož v Jedenáctce může být člověk rád, když se vůbec něčeho nají, natož aby nabíral svalovou hmotu. Navíc by mu nikdy k ničemu nebyla, takže neměl ani důvod. Stejně tak se nedá považovat za žádného vrcholového atleta. Výdrž sice nějakou má, ale našla by se spousta lidí, kteří jsou mnohem lepší než on a vydrží toho více. Vždy měl svých starostí dost a neměl tedy nikdy ani pomyšlení na to, že by se dostal do Her. Chybí mu jakýkoliv trénink, v životě se s nikým nerval, a kdyby se dostal do situace, ve které by k tomu byl donucen, nejspíš by to nedopadlo úplně dobře. Stejně tak v ruce nikdy nedržel žádnou pořádnou zbraň a nejspíš by o to ani nestál. Takové věci jdou úplně mimo něj a je za to vlastně rád. Těžko říct, jestli by vůbec někdy někomu zvládnul ublížit, natož pak někoho zabít. Je to jedna z mála věcí, na které by nejspíš nikdy žaludek neměl. Kdokoliv z vyšší společnosti by ho nejspíš označil za burana a moulu. Je pravda, že i když má srdce dobré, tak je jeho jazyk a celkově i vyjadřování velmi prosté. Jakožto obyvatel jednoho z nejnižších krajů nikdy neměl příležitost se pořádně seznámit s moderními technologiemi. Vidět tedy cokoliv takového by pro něj byl úplně nový svět a těžko říct, jak by se s tím porval. 

  • [ file 001 ] Jedenáctý kraj není zrovna úžasným místem pro život, ovšem se to dá přežít, narodíte-li se do rodiny, která na tom není úplně bídně. Buzz přesně tohle štěstí měl. Jeho rodina se odjakživa věnovala včelařství, a ačkoliv jim to nevynášelo žádné velké peníze, stačilo to na to, aby se nikdy neocitli na úplném dně. Byl prvním dítětem, které si jeho rodiče pořídili. Po něm následovalo ještě pět dalších sourozenců. Dá se tedy říct, že doma nikdy nebyla nuda. Ačkoliv se neměli nejhůře, žádnému dítěti se nevyhnula práce, a proto se kolem včel pohyboval již od velmi nízkého věku. I tak jeho dětství nebylo vůbec špatné. Stále měl nějaké to volno, aby se mohl věnovat svým zálibám a hrát si s ostatními. Přátel měl dost, vzhledem k tomu, že jeho rodina byla poněkud oblíbená. Vždy se ke všem chovali hezky a snažili se ostatním pomáhat, jak jen mohli, jejich popularita byla tedy zasloužená. Tyto kvality se přenesli i na Buzze. Ať se dělo, co se dělo, vždy se snažil být pozitivní a najít z těžké situace cestu ven. Pro své sourozence byl vždy vzorem, což bral vždy spíše jako poklonu než přítěž. Samozřejmě měl kvůli tomu nějakou tu zodpovědnost navíc, ale jelikož nikdy nic jiného neznal, neměl ani proč si na to stěžovat. Jelikož byl jeho život velmi stabilní a nebylo v něm nic přehnaně negativního, rodiče se k němu chovali slušně a prakticky měl vše, co potřeboval, nikdy u něj v pubertě nepřišla ta rebelská fáze, kterou by si údajně měl projít každý. Na svůj věk se vždy choval velmi dospěle, bral to totiž jako samozřejmost. Kdyby začal vyvádět, narušilo by to nejen jeho život, ale i životy všech ostatních kolem něj, což si moc dobře uvědomoval a nechtěl, aby k tomu došlo. I přes jeho snahu ovšem nic nezůstává perfektním dlouho a nějaká ta rána přijít musela. Jeho otec těžce onemocněl a nemohl být nadále hlavní oporou rodiny. Tato role tedy připadla na něj, a i když se na ni připravoval celý svůj život, nebylo to vůbec jednoduché. Poprvé v životě pociťoval, že možná na něco nestačí a změnilo to celou jeho povahu. Z veselého, energického chlapce se během několika měsíců stal přehnaně seriózní a unavený. Jeho srdce je stále dobré, zřídkakdy to ovšem nyní dává najevo. Dělá vše pro to, aby rodinu udržel pohromadě a stále doufá, že se otec jednou uzdraví a vše bude jako dřív. Svou zodpovědnost nebere na lehkou váhu, otázkou ale zůstává, jak moc je v tak mladém věku schopen vydržet a kam až ho tohle všechno dovede.

other worlds

stranger2s.jpg