Wednesday, March 03, 2021

Halley Beauvais

[ halí buvé ]

[player] Quinn (Dahlia)

[fc] Emma Mackey
 

never stop looking up

× [species] human
× [date of birth] february 26, 2208 | ♓︎ pisces
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] 1
× [age] sixteen 16
× [occupation] student
× [gems] 0



vitality [ 0 ] × defense [ 9 ] × deceased - proseknutá plíce: Perseus D'Artagnan
  • Není pochyb o tom, že její největší síla tkví v tom, co má v hlavě. Ačkoliv by se rozhodně nedala považovat za nějakého génia, její znalosti v oblasti vědy jsou obrovské a dokáže tím kdekoho ohromit. Ačkoliv nemá problém téměř s ničím, její největší specialitou jsou vědy přírodní. Jakožto někdo, kdo byl vždy fascinován světem kolem sebe, to pro ni byla jasná volba. I mezi nimi má však své favority, konkrétně fyziku a chemii. V nízkém věku již počítala komplexní příklady a rozuměla teoriím, které dávaly zabrat i mnohem starším osobám. Hodně pomohl fakt, že jí nikdy nechyběla motivace. Byla do toho opravdu zapálená a to u ní vždy znamená naprostou oddanost. Pokud chce něčeho dosáhnout, můžete si být jisti, že toho také dříve nebo později opravdu dosáhne, jedná-li se o něco, co je v rámci jejího oboru. Nikdy svůj mozek nezahaluje negativitou, jelikož věří, že je to extrémně kontraproduktivní. Naopak, jedná se o neskutečně pozitivní osobu, která se problémů nezalekne a raději ihned pracuje na jejich řešení. Její myšlení je velmi logické, proto tak přistupuje i k životu. Vždy se ve všem snaží najít nějaký smysl a pochopit princip dané věci či situace. Jelikož má velmi dobrý pojem o tom, jak věci kolem ní fungují, dokáže využívat svého okolí ve svůj prospěch. Díky chemii by se rozhodně neztratila ani při výrobě jedů a vypořádávání se s toxickými látkami, což je také něco, co by se jí mohlo hodit. Ačkoliv žije ve městě, nevyhnulo se jí ani studium biologie a s ním spojené pamatování si kvanta rostlin a jejich využití. Kdyby se tedy ocitla někdy v přírodě a sháněla si potravu, určitě by se nestalo, že by se otrávila. Její paměť je vskutku výborná a velmi se na ni spoléhá. Díky zaměření svého kraje se začala více zajímat o astronomii. Umí se orientovat podle hvězd a také by vám spoustu z nich zvládla vyjmenovat, stejně jako souhvězdí. Vesmír ji naprosto pohltil a většinu času nyní tráví studiem právě astrofyziky. Je velmi společenská, dokáže se bavit téměř s kýmkoliv a o čemkoliv. Zároveň bude vždy první osobou, která rozpoutá nějakou konverzaci. Je schopná dát šanci naprosto každému a její milý a chápavý přístup z ní dělá opravdu dobrou společnici. Díky přísné výchově se vždy chová naprosto ukázkově a ví, jak se kontrolovat. Co se fyzických schopností týče, snaží se žít zdravě a udržovat si pěknou postavu. Rozhodně to není jednou z jejích priorit, ale ví, že chce-li dosáhnout svých cílů, bude muset žít dlouho a nezdravý životní styl by jí to jistě neumožnil. Každý den se snaží najít alespoň chvilku na to, aby si zacvičila. Její kondice je tedy dosti ucházející a neměla by mít problém nějakou dobu udržet tempo i se silnějšími jedinci. Jednou z jejích nejoblíbenějších mimoškolních aktivit je plavání. Voda je nepochybně jejím živlem a dokázala by se v ní bez problému pohybovat lépe než valná většina lidí. 
  • Její největší nevýhodou je její naprostá neschopnost účastnit se bojů či konfliktů. Nemá ráda konfrontaci a udělá vše pro to, aby se jí vyhnula. Takové situace ji nutí se cítit, jako by nad něčím neměla kontrolu, a to ji upřímně děsí. Ačkoliv obecně platí, že se umí držet na uzdě, jakmile je na ni vyvinut moc velký tlak a dostane se do stresu, následuje hysterický záchvat, u něhož rozhodně nechcete být přítomní. Velmi jí záleží na tom, jak ji vnímá její okolí a vždy chce být s každým za dobře, což kolikrát vede k přetvářce, kterou jde ovšem jednoduše prokouknout. Je příšernou herečkou, a i když se s vámi bude obyčejně a bez problémů bavit, jde na ní poznat, jakmile se v dané konverzaci necítí dobře. Nenarodila se sice do úplně nejbohatší rodiny, absolutně ale netuší, co to je žít bez jídla a bez pití, natož aby věděla něco o přežití mimo domov. V hlavě má plno teorie, prakticky ale moc zručná není. Naopak, je nesmírně nešikovná a dokáže zkazit snad vše, na co sáhne. Rozhodně by se nikdy sama od sebe nepouštěla do jakékoliv nebezpečné akce. Od dobrodružného člověka má opravdu daleko a raději by se celý život držela v jednom a tom samém stereotypu, než aby zkusila něco, co by jí mohlo ublížit. Trpí neskutečným strachem o sebe samotnou, což do ní pravděpodobně vtloukli svou přehnanou péčí rodiče. I malá modřina ji dokáže pořádně rozhodit a dostat do pološíleného strachu o své zdraví. Naprosto nesnáší krev, ať už svoji, nebo cizí. Dělá se jí z ní zle a je dost možné, že jen při pohledu na ni omdlí. Celkově nemá žaludek na cokoliv nechutného. I když si uvědomuje, že některé druhy hmyzu jsou naprosto neškodné a nemohou jí ublížit, stále má panickou hrůzu úplně ze všeho, co do této třídy spadá. Pokud by se proti své vůli ocitla v nějakém boji, neměla by tušení, jak se bránit. Jakékoliv zbraně jdou úplně mimo ni a mít už nějakou v ruce, tak by měla problém vůbec zaútočit. I kdyby jí šlo o život, stále u ní není jistota, že by byla schopná provést jakýkoliv protiútok. Její nejlepší strategií by v tomhle případě byl pravděpodobně útěk, což není úplně nejchytřejší, ale rozhodně je to lepší, než muset někomu ublížit. Nedokázala by s něčím takovým žít, jelikož by ji neustále hlodalo její svědomí, které na tyhle věci vůbec nemá stavěné.

  • [ file 001 ] Halley se narodila do obyčejné rodiny v Pátém kraji. Oba rodiče pracovali v elektrárně, což nebyla žádná zvláštní práce, ale stačilo jim to, aby žili relativně dobře. Byla pro rodinu vymodleným dítětem a dostávalo se jí tedy spousty pozornosti. Ať už to byli rodiče či členové širší rodiny, každý by jí snesl modré z nebe. I když by lehce mohla, nikdy toho nevyužívala. K radosti jí vždy stačilo málo a nic víc nevyžadovala. Ačkoliv ji rodiče měli velmi rádi, jejich výchova byla tvrdá. Žádná lumpárna jí nikdy neprošla a vedená byla k tomu, aby z ní vyrostla slušná a vychovaná dívka. Nebylo možné si nevšimnout její zvídavosti, která se u ní projevila již v nízkém věku. V její touze se učit novým věcem jí nikdo nebránil, naopak byla podporována. Většinu svého času věnovala studiu a její nadání v přírodních vědách začalo být postupem času dost patrné. Vždy ji za to každý vychvaloval, což pro ni bylo jako kopnutí k tomu, aby se snažila ještě více a byla stále lepší a lepší. I přes svou očividnou dedikaci ke svému oboru jím nikdy nebyla posedlá natolik, aby se kompletně odpojila od okolního světa. Komunikace s ostatními pro ni vždy byla klíčem a bez ní se cítila ztracená. Vždy kolem sebe tedy měla skupinu kamarádů, kteří by o ní nemohli říct křivého slova. Ke svému okolí se špatně chovala jen zřídka. I když někoho nemohla vystát, radši zatnula zuby a snažila se chovat co nejmileji. Její naivita a víra v to, že je každý člověk dobrý, ji často přivedla do nehezkých situací. Kdyby měla spočítat, kolik lidí ji kvůli její ochotě a dobré povaze využívalo, nejspíš by jí na to nestačily všechny prsty na rukou. I tak ji to ale nedonutilo na lidi zanevřít. Naopak, každý zpackaný vztah ji udělal ještě milejší, jelikož nechtěla, aby se kdokoliv v jejím okolí cítil tak, jako se v dané chvíli cítila ona. Odmala byla fascinována noční oblohou. Pozorování hvězd pro ni bylo uklidňující a vzbuzovalo v ní ještě větší zvědavost než věci na zemi. Jakmile tedy měla základy a bylo načase si vybrat, čemu by se chtěla věnovat, byla astrofyzika jasnou volbou. Existuje spousta věcí, kterým zatím nerozumí, a ještě dlouho rozumět nebude, plně si ale uvědomuje své schopnosti a ví, že s trochou tvrdé práce získá tolik vědomostí, kolik potřebuje a bude ji čekat zářná budoucnost. Věří, že ve studiu vesmíru najde všechny odpovědi, co hledá a jednou třeba přispěje nějakému obrovskému objevu, který navždy změní vědu. Je to jeden z jejích velkých snů, i když si uvědomuje, jak moc nepravděpodobné je, že se jí někdy splní.

other worlds

stranger2s.jpg