Wednesday, December 23, 2020

Suna Romano

[ suna románou ]

[player] Karlita (Rywaine)

[fc] Eliza Scanlen
 

go out there and take this useless world

× [species] human
× [date of birth] september 11, 2206 | ♍︎ virgo
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] 1
× [age] eighteen | 18
× [occupation] student
× [gems] 0


vitality [ 0 ] × defense [ 0 ] × deceased - rozkrájená vedví: Shiloh Mason
  • Suna je predovšetkým odhodlaná. Je presvedčená, že to isté odhodlanie, ktoré jej umožnilo zbaviť sa otca, vymaniť sa z biedy a excelovať vo svojom tréningu, jej pomôže prekonať hocaké prekážky, aké jej osud hodí pod nohy. Jej vedomosti, schopnosti a fyzická zdatnosť sú všetko skôr výsledkami tvrdej práce ako vrodeného talentu, hoci je pravdou, že má skryté nadanie pre intrigánstvo. Je naozaj dobrou klamárkou, vďaka čomu sa jej v puberte podarilo vyhnúť následkom viacerých zo svojich malých vylomenín a drobných krádeží. Rovnako dobre ako klamať, vie predstierať záujem a súcit. V skutočnosti je skôr psychopatkou, no na prvý pohľad by ste to od nej nečakali; práve naopak, správa sa mimoriadne starostlivo a empaticky. Veľmi ľahko si všimne, keď je niekto v zlom psychologickom rozpoložení a predstierajúc záujem sa snaží zistiť o stave daného človeka čo najviac; jednak preto, že chce túto informáciu použiť vo vlastný prospech, no tiež preto, že si užíva utrpenie, ktoré nie je jej vlastné. Ľudská psyché je jej špecialitou; vie sa vcítiť do druhého človeka a pochopiť jeho osobnosť bez zbytočných vedľajších účinkov, ako je ľútosť a súcit, a rada „rozoberá“ ľudské duše, snažiac sa prísť na to, vďaka ktorým súčiastkam tikajú. Sčasti k tejto schopnosti prišla aj vďaka knihám, ktoré veľmi rada číta. Má skvelú pamäť a nasáva informácie ako špongia, vďaka čomu oplýva rozsiahlymi teoretickými vedomosťami. V kolektíve je obľúbená, srší vtipom a ľudia ju v drvivej väčšine majú radi, čomu napomáha jej (samozrejme predstieraný) šarm a atraktívny fyzický vzhľad. Z fyzických zručností stojí za zmienku jej umenie zaobchádzať s nožmi a rôznymi inými čepeľami. Tejto zručnosti vďačí za zameranie svojho obvodu – aj napriek rodine, ktorá sa jej ujala, stále musí chodiť do práce a plniť si povinnosti. Má teda skúsenosti so spracúvaním mäsa a kože, ktoré by si rada raz vyskúšala na ľudskej bytosti. V tréningu sa zamerala hlavne na mušku vo vrhaní nožov a vytrvalosť, hoci aj jej fyzická sila vzhľadom na jej skôr drobnejší vzrast stojí za zmienku. Vďaka častým bitkám počas detstva si zvykla na fyzickú bolesť. Svoju hranicu bolesti často testuje ranami, ktoré si sama spôsobuje – z čisto vedeckých dôvodov, samozrejme.
  • Sunina arogancia ju často zaslepuje. Je presvedčená o vlastnej nadradenosti, opovrhuje svojimi spolukrajanmi a ľuďmi z nižších obvodov, o to viac. Podľa jej ideológie svet patrí ľuďom, čo si ho vezmú silou. Skúsený psychológ by v nej rozpoznal hneď niekoľko porúch osobnosti, ktoré sú všetky vizitkou jej tyranského otca a úbohého prostredia, v ktorom vyrastala. Jej samoľúbosť jej bráni vytvárať si pevné spojenectvá, pretože nedokáže prijať fakt, že by mala byť s niekým na rovnakej úrovni. Je ochotná spolupracovať len so slabšími jedincami, ktorí jej prejavujú akúsi dávku obdivu a slepej adorácie. Ak jej niekto vyhodí na oči jej úbohý pôvod spôsobom, ktorý udrie na citlivú strunku, najskôr vybuchne a slepá hnevom na dotyčného zaútočí, rúcajúc tak svoju obvykle pokojnú a zrelaxovanú fasádu. Obzvlášť citlivá je na poznámky ohľadom jej matky. Suna kvôli svojej minulosti trpí PTSD, ktoré sa prejavuje nočnými morami, panickými záchvatmi a ostrými reakciami na isté veci, ktoré jej pripomínajú jej traumu. Jej PTSD je jej najstráženejším tajomstvom, pretože si odmieta priznať, že cíti niečo tak nízke a primitívne ako smútok a sebaľútosť. Sú to práve voľne prejavované emócie, kvôli ktorým označuje ostatných za primitívnych a zbytočných. Suna neprepadá týmto pochybnostiam o vlastnej „úžasnosti“ často, no keď sa to raz stane, tieto momenty dokážu seriózne nalomiť jej sebadôveru a sebavedomie. Ak zlyhá v niečom, o čom si bola istá, že to zvládne, alebo sa jej niečo nepodarí na prvý raz, začne váhať a robiť chyby, až kým opäť nezvíťazí a jej viera v seba samú nie je zázračne obnovená. Suna je človek, ktorý nenávidí voľne a bez diskriminácie. Jej nenávisť často prerastá až do obsesie, ktorú ťažko kontroluje. Nevie sa totižto sústrediť na viacero objektív naraz, jej cieľ je vždy absolútny a singulárny. „Všetko alebo nič“ je filozofia, ktorá ju už dlho prenasleduje životom a zatiaľ jej priniesla len triumf, no je otázkou, kedy sa proti nej obráti. Jej tréning je natoľko intenzívny, že počas neho často dochádza ku zraneniam. Jej telo jednoducho nebolo stavané na extrémnu fyzickú záťaž, ktorej ho vystavuje. Je drobnejšej postavy (160 cm) a výživa v Desiatom obvode nie je dostatočne sýta na to, aby si z nej dokázala vybudovať poriadne svalstvo. Je teda skôr šľachovitá ako svalnatá a v súboji jeden na jedného bez zbraní a možnosti úteku asi veľmi nepochodila. Taktiež väčšina jej vedomostí spočíva v teórii a ešte nemala možnosť vyskúšať si ich v praxi, najmä čo sa prežitia v divočine týka. Nakoniec, jej odhodlanie, hoci jej prinieslo v živote toľko dobrého, sa môže rovnako stať aj jej skazou. Keď cíti, že jej cieľ je blízko, nečaká a riskuje so všetkým, kľudne aj vlastným životom, len aby ho dosiahla.

  • [ file 001 ] Jej rodnou hrudou je Desiaty obvod. Tak ako väčšina jeho obyvateľov, ani Sunu neobišla všadeprítomná chudoba a bieda. No na rozdiel od jej šťastnejších rovesníkov, Sunina rodina, skladajúca sa z chorľavej matky a tyranského otca, ktorý si na nej rád vybíjal zlosť, nenachádzala dôvod na smiech. Jej skoré detstvo sa nieslo v znamení bitiek, plaču a hádok, rozbitých kolien a nikdy neblednúcich monoklov. Nemala veľa kamarátov, všetci sa jej vyhýbali oblúkom, alebo si ju naopak doberali a postrkovali. Dospelí privreli oči nad utrpením jej a jej matky, príliš zaneprázdnení vlastnými problémami na to, aby našli kúsok súcitu pre ďalšie otrhané dieťa. Ako vyrastala, Sunin strach z otca sa začal meniť na nenávisť. Táto negatívna emócia ju paradoxne poháňala vpred. Jej jedinou motiváciou bolo vidieť otca a všetkých, ktorí jej kedy ublížili, ležať v kaluži krvi. No zároveň vedela, že musí postupovať opatrne, vzhľadom na počet Mierotvorcov, ktorí okolo nej každý deň krúžili. Priamočiara vražda by ju dostala do väznice a odtiaľ možno rovno na šibenicu. Preto ovládla svoje vražedné tendencie, až kým nevypracovala perfektný plán – vďaka svojim nadpriemerným výsledkom v škole sa dozvedela o rastline, ktorej jed dokáže usmrtiť človeka spôsobom, ktorý je takmer na nerozoznanie od infarktu. A keďže jej otec bol známy alkoholik, vedela, že nikto sa nepozastaví nad jeho smrťou z tohto z dôvodu. Jej plán skončil úspechom, tak ako očakávala. Ako dvanásťročnej sa jej podarilo zbaviť sa otca a ona a jej matka boli konečne slobodné od utrpenia, ktoré ich sprevádzalo životom, no nie nadlho. Sunina matka totižto čoskoro skonala na zápal pľúc, len dva mesiace po vražde otca. Ako siroty sa Suny ujal jeden z mierotvorcov, nie veľmi majetný, ale vcelku schopný človek, ktorý sa snažil z malého otrhaného dieťaťa vychovať rešpektuhodnú mladú ženu. Bol na ňu jemnejší ako na vlastné deti, fakt, ktorý Sunu škrel – v tomto bode sa jej motiváciou stala túžba stať sa najlepšou, nie len v jej adoptívnej rodine, nielen vo svojom obvode, ale pokiaľ to bude možné, v celom Paneme. Priebehom rokov sa zmenila, nadobudla sebavedomie, našla si „priateľov“ a na prvý pohľad je jej život až prehnane jednoduchý na obyvateľa Desiateho obvod. Napriek tomu jej momentálna situácia nestačí, a túži po niečom väčšom a lepšom, niečo, čo jej prinesie obdiv a slávu všetkých, ktorí nad ňou v minulosti ohŕňali nosom.

other worlds

stranger2s.jpg