Sunday, October 04, 2020

Nessa Crossley

[ nesa krosly ]

[player] Quinn

[fc] Inga Dezhina
  

never let your fear decide your future

× [species] human
× [date of birth] february 11, 2209 | ♒︎ aquarius
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] 3
× [age] fifteen | 15
× [occupation] student
× [gems] 0




vitality [ 0 ] × defense [ 10 ] × deceased - probodnutý krk: Leonardo Zamora
  • Jak už to u lidí z Desátého kraje bývá, našla si velkou zálibu ve zvířatech. V mnoha ohledech je má raději než lidi. Přijde jí, že jsou zkrátka zajímavější. Na rozdíl od ostatních se ovšem nikdy nezajímala o taková ta typická zvířata, která jsou pro kraj specifická. Mnohem radši měla různou havěť, ať už se jednalo o hmyz, hlodavce, plazy či jakékoliv další tvory, kteří většinou ostatním spíše překáželi a hnusili se jim. Její znalosti v tomto oboru jsou opravdu působivé. Jednou z jejích největší předností je schopnost vidět krásu ve všem živém. K přírodě přistupuje s respektem a touhou dozvědět se o ní víc, proto by mohla být velmi silnou, co se pobytu v takovém prostředí týče. Jelikož spoustu času tráví mimo domov a často ji naleznete zalezlou někde na pastvě nebo mezi stromy, je vcelku jasné, že se nejedná o žádnou městskou paničku, která by o flóře a fauně věděla jen z knížek. Má to všechno zažité. Několikrát byla okolnostmi nucena na takových místech strávit i noc, proto jí nedělá větší problém například rozdělat oheň, postavit přístřešek a sehnat si něco k snědku. Tím se dostáváme k její samostatnosti. Vystačí si sama a umí se o sebe postarat, což je vzhledem k jejímu věku obdivuhodné. Nemohla si dovolit mít dlouhé dětství, proto se už nyní chová poměrně dospěle a kdekoho by tím mohla překvapit. V rámci svého zkoumání se musela naučit, jak zvířata chytit. Pasti jí tedy vůbec nejsou cizí a využívá je poměrně dost často. I když má živé bytosti ráda, překvapivě jí nevadí je zabíjet. Věří tomu, že pokud chce vědět, jak příroda doopravdy funguje, musí je všechny prozkoumat detailně a to se bohužel zaživa nedá. Jednou z jejích dalších specialit jsou rostliny. Hlavně se zaměřuje na byliny, protože ji fascinuje, jak dobře dokáží některé léčit jak tělo, tak duši. V dětství se ráda věnovala preparaci hmyzu, takže má jisté znalosti i v oblasti chemie a jistě by je byla schopna využít ve svůj prospěch. Jelikož její rodina nepatřila zrovna mezi ty nejbohatší, neminula ji od nízkého věku tvrdá práce, na kterou si nikdy nedovolila stěžovat. Má tedy poměrně tuhý kořínek a jen tak něco ji neskolí. Ať se děje, co se děje, snaží se vždy přežít a je v tomto ohledu opravdu velkou bojovnicí. Ráda se prezentuje jako nevýrazná a neschopná, aby ji lidé nikdy nemohli správně odhadnout. Pokud se ji rozhodnete podceňovat, děláte přesně to, co ona chce. Pro mnohé zůstává otazníkem a její osobnost ostatní často dostává do rozpaků. 
  • Její největší slabiny se skrývají ve velmi pohnuté psychice. Léta fyzického a psychického týrání jí způsobila obrovské trauma. Je velmi plachá, nechce se s nikým bavit, protože jí chybí důvěra. Myslí si, že jí všichni chtějí jenom ublížit a raději je tedy sama, než aby něco takového riskovala. Rozhodně tomu nepomáhá fakt, že se jí velmi často její vrstevníci smějí za její koníčky. Pro všechny je tou divnou, zamlklou dívkou, která raději svůj volný čas tráví se svými mrtvými brouky. Na lidi naprosto zanevřela a nehodlá s nimi komunikovat, dokud to není naprosto nutné. Na druhou stranu si velmi ráda povídá sama se sebou, klidně i nahlas, což je pro ostatní jenom dalším indikátorem, že je naprosto šílená. Je sama sobě nejlepší kamarádkou a nepřijde jí to vůbec divné. Žije si ve svém vlastním světě a velmi lpí na minulosti, protože ta nebyla tak nesnesitelná. Pokud se zrovna neutápí v minulosti, přemýšlí nad svou budoucností a velmi si ji přikrášluje. Emočně je nestabilní, rozbrečí ji téměř cokoliv a jakýkoliv menší problém ji přivádí do úzkostných stavů. Přesně z toho důvodu na sebe raději vůbec neupozorňuje, aby se nikdy neocitla v situaci, která jí je nepříjemná. Samozřejmě to nemůže uhlídat vždycky, ale dalo by se říct, že se jí převážně daří. Je velmi náchylná různým manipulacím a často propadne komukoliv, kdo je k ní nějakou dobu milý. Nedalo by se říct, že by tomu člověku věřila, ale je pro něj schopná udělat cokoliv, což je velký problém. Konflikty zásadně řeší tak, že se přepne do módu, kdy naprosto nevnímá a odmítá se zapojovat. Když se kdysi bránila, dopadlo to pro ni ještě desetkrát hůře, proto se rychle naučila tenhle způsob obrany. Ani po fyzické stránce se nejedná o zrovna zdatnou osobu. I když je zvyklá na práci, nikdy jí to nepomohlo v zisku jakékoliv síly. Nemá jak nabrat svalstvo, protože k tomu je potřeba i správná výživa a tu ona většinu svého života neměla. Stejně tak se nikdy nezajímala o žádné zbraně, protože to nepotřebovala. Nikdy nepracovala na jatkách, proto se jí vyhnuly i nože a další ostré nástroje. Je sice schopná zvíře zabít, ale nikdy se jí nelíbilo, jak se tam s těmi živými tvory zacházelo. Sama vždy zabíjí velmi rychle a nedělá jí to žádnou radost, proto se také nabízí otázka, jestli by vůbec byla schopná vzít život člověku. Taktéž je potřeba se zamyslet nad tím, jestli by se nevzdala dobrovolně, kdyby po ní nějaký útočník šel.

  • [ file 001 ] Nessa se narodila do šťastné, malé rodiny v Desátém kraji. Nebyli sice nijak bohatí, ale vždy si vystačili s tím, co měli. Byla velmi spokojeným dítětem, které vždy bylo plné života. Těžko by někdo hádal, že se z ní v budoucnu stane člověk, kterým je dnes. Malá Nessa se od té dnešní nesmírně liší, až se tomu skoro nedá uvěřit. Již v raném dětství se zajímala o své okolí a byla velmi zvídavá. Kdyby žila v lepších podmínkách, nejspíše by z ní vyrostla opravdu chytrá dívka. To by se ale nesmělo všechno pokazit. Když jí bylo osm, její otec náhle zemřel při nehodě v práci a s matkou na vše zůstaly samy. Tenkrát z téhle události ještě neměla moc rozum a nevěděla, jak moc ji to do budoucna poznamená. Její matka, která se s tím evidentně nemohla smířit, začala rychle propadat alkoholu a často nebyla k Nesse úplně vlídná. Začalo to různými nadávkami a urážkami, což bylo s tím, co se chystalo, ještě poměrně snesitelné. Nikdy nechápala, za co si taková oslovení zasloužila, jelikož jí tak ale nazývala vlastní matka, vryla si do hlavy, že nejspíš opravdu dělá něco špatně, i když pořádně nevěděla co. Neměla z toho moc rozum a stále více se raději věnovala zvířatům venku, než aby trávila čas doma. Situace se nelepšila, naopak byla každým dnem horší. Matka začala být čím dál tím více agresivní a její záchvaty začaly pomalu přecházet od slov i na fyzické týrání. Mlácená byla téměř denně a začalo to být dost nesnesitelné. Jelikož nebyli pro kraj jakkoliv důležití, nikoho nezajímalo, že se něco takového děje. Nessa tedy byla nucena poradit si s tím sama. Když už se vše nedalo vydržet, utekla z domova a byla mimo klidně i několik dní. Kdyby se vytratila úplně, nejspíš by si toho její matka ani nevšimla, jelikož byla už úplně mimo. Často si někde nelegálně přivydělala nějakou prací, aby vůbec měla peníze na jídlo a snažila se zkrátka přežít. Do toho se opravdu naplno začala věnovat svému zkoumání flóry a fauny, což jí do jisté míry psychicky velmi pomáhalo. Bylo to něco, co ji drželo nad vodou a vždy se k tomu mohla vrátit, když se cítila nejhůře. Naprosto ji nezajímalo, co si o ní kvůli této zálibě myslí ostatní, nestáli jí za to, aby se nad nimi pozastavovala. Nyní je to ona a zvířata proti světu. Věří, že ji čeká úžasná budoucnost a nechce se svého života jen tak vzdát, i když momentálně nestojí za nic.

other worlds

stranger2s.jpg