Wednesday, October 07, 2020

Glint Wellway

[glin velvej]

[player] Fion

[fc] Presley Gerber
 

i know i'm stupid, but i feel a lot better when i look around

× [species] human
× [date of birth] march 29, 2206 | ♈︎ aries
× [loyalty] anticapitol
× [credits] 0

× [level] 3
× [age] eighteen | 18
× [occupation] student
× [gems] 0





vitality [ 0 ] × defense [ 10 ] × deceased - rozpůlená lebka: Nate Holbourn
  • Přestože se nejedná o pro arénu příliš užitečné dovednosti, nelze jinak, než je zařadit mezi Glintovy přednosti – už tak jich totiž příliš mnoho není. Je velmi empatický a citlivý, což jej sice značně znevýhodňuje na zabijáckém poli, ale mohl by si snadno získat srdce davů. Spolu s cukrkandlovým vzhledem se totiž jedná o skutečně vražednou kombinaci, na níž Kapitolané slyší. Jedinou skutečnou výhodou mu může být právě jeho vzhled, protože odjakživa působil nevinně a lidé měli tendence mu splnit vše, co mu na očích viděli. Je tedy zvyklý na určitý standard – jakmile se mu jej nedostává, je nervózní a má sklony k hysteričnosti. Nedělá mu tedy problém vyvolávat dramatické situace, protože je mu vlastní výbušnost typická pro berany. Zároveň je velmi zběhlý v hraní na city, což mu v očích široké veřejnosti jen přidá plusové body. Kromě toho, že je schopný nadělat emocionální paseku, je relativně pohybově nadaný –nezahanbí se jak v klasice, tak v latinsko-amerických tancích, kterým se věnuje již od útlého věku. Opět se nejedná o schopnost žádoucí pro profíka, ale ne každý má to štěstí, že může být speciální sněhovou vločkou předurčenou k vítězství. Glint představuje naprosto průměrného jedince vytaženého z řady chlapců, kteří se jako jedni z mála do arény dostat netouží. Jeho největším přínosem je tedy s největší pravděpodobností fakt, že fanoušky Prvního kraje bez pochyb vrátí do reality, protože Jednička není pouze krajem nabušených strojů na zabíjení, ale v neposlední řadě je domovem i pro sraby a měkkouše, jakým je například právě Glint.
  • Glinta rozhodně nelze považovat za typického představitele Prvního kraje. Chybí mu bojovný duch a vysoké ambice typické pro jeho spoluobčany, což z něj nečiní ideálního kandidáta na profesionálního splátce. Jelikož se však od Jedničkářů dobrovolná účast v aréně prakticky předpokládá, i Glint musel v útlém věku naklusat do Akademie a začít pilně trénovat. Nebyl však ani talentovaný, ani odhodlaný vyhrát, takže trénink jednoduše flákal a doufal, že jej z Akademie brzy sami vyhodí, až uznají, že je naprosto k ničemu. Odjakživa jej zajímalo spíše umění a příroda než zbraně a rozličné způsoby, jak člověka připravit o život. Následkem toho tedy není dobrý v podstatě v žádném odvětví boje – těžké zbraně neuzvedne, protože podceňoval silový trénink a drobné čepele mu jsou taktéž zcela cizí, protože jejich existenci po většinu svého působení mezi budoucími profíky prakticky ignoroval. Glintova celková nepřipravenost je jeho nejtěžším protivníkem. Ani jeho mentální síla však není na zrovna dobré úrovni – je naivní a snadno manipulovatelný a svět vnímá zpoza růžových brýlí typického rozmazleného kluka z Jedničky. Glintovu zdaleka nejzásadnější slabinu však představuje jeho dvojče Gregory, za nějž by byl ochotný položit život. Jakkoliv klišoidní se to může zdát, rodina je pro něj vším. Jedná se o vlastnost, která jeho charakter rozhodně šlechtí, přestože sounáležitost s blízkými v Prvním kraji není zrovna upřednostňovaným povahovým rysem. Právě Glintův apatický přístup k tréninku způsobil, že se od prvního dne, kdy do Akademie vkročil, prakticky nezměnil. Pozitivní povahové rysy, které se trenéři snaží u svých svěřenců potlačit, mu tedy přirozeně zůstaly.


  • [ file 001 ] Na poměry Prvního kraje se nejedná o nikterak zajímavého jedince – oba Glintovi rodiče pracovali pro nejmenovanou šperkařskou firmu původem z Kapitolu, což lze prakticky považovat za zaměstnání typické pro obyvatele Jedničky. Vlivem toho si nikdy nežil špatně, ale rozhodně jej nelze považovat za boháče – rodina Wellwayových spadá pod vyšší střední vrstvu, stejně tak jako valná většina kraje. Matka i otec odjakživa toužili po vítězi, ale Glint jejich přání nikdy nepřišel na chuť. Jediný Wellway, který se o Hladové hry zajímá stylem, jakým by si jeho rodiče přáli, je jeho dvojče Gregory, který je naprostým opakem svého sourozence. Osud tomu však tak chtěl, že se Glintův otec v práci nepohodl s vedením a skončil s výpovědí v ruce. Rodina si tedy o něco málo pohoršila, ale stále se nejednalo o nic drastického, co by jejich životní úroveň výrazně snížilo. Glint vlivem toho však začal pociťovat odpor vůči Kapitolu a opovrhovat jeho obyvateli. Nejraději by se angažoval v protistátních činnostech, ale blaho rodiny je pro něj přednější. Je připravený bratrovi za každou cenu zabránit v účasti v aréně, což také hodlá dodržet, i kdyby to mělo znamenat, že se bude muset přihlásit dobrovolně. Byť své nepopulární přesvědčení veřejně nikde neprezentuje, paktuje se se všemi, kdo mají zájem o rozvrácení státu. Často tráví čas s těmi pár odpadlíky, kteří se v Jedničce nachází. Vzhledem k loajalitě kraje k hlavnímu městu jich sice není příliš mnoho, ale Glint se s nimi díky šťastné náhodě seznámil. Není však kovaný pro takovou společnost – na jejich vkus je příliš měkký, většinu času si z něj tedy pouze utahují, ale to Glint nepovažuje za problém. Stačí mu, že je v přítomnosti lidí, kteří s ním názorově souzní. 

other worlds

stranger2s.jpg