Friday, September 04, 2020

Death Race



typ akce
vedlejší větev (mise)
časová náročnost
střední
doporučený počet postav
2

Březen 2223 - Srpen 2224, Panem
Případ zmizení Nyx Kesington byl nakonec úspěšně vyřešen. Mise vůbec nebyla jednoduchá, záchranný tým si musel projít zkouškou v podobě zrádců přímo uvnitř jednotky, nakonec ale vše dopadlo v rámci možností dobře. Všichni, co měli s únosem něco společného, byli zavřeni a očekávají soud. Ačkoliv byl jejich zločin závažný, Kapitol jistě bude hledět na to, jak moc byli státu v minulosti prospěšní a je možné, že je smrt mine. Co se Nyx týče, ta byla předána do lékařské péče. Její zranění byla velmi vážná, dalo by se říct, že utekla hrobníkovi z lopaty. Doktoři udělali všechno pro to, aby ji opět přivedli do formy, ale bude to chtít čas, když se v potaz vezme i psychická újma způsobená únosem a mučením.

Na krátkou chvíli se vše zdálo být v pořádku, prezidentka přestala dostávat výhružné dopisy a všichni měli za to, že Panem byl zbaven všech, co měli s únosem a vydíráním něco společného. To se ale šeredně mýlili. Ukázalo se, že tohle vše byl jenom začátek. Několik týdnů po záchranné misi se po celém Kapitolu začaly objevovat útoky. Zpočátku nebyly tak časté a vláda se je snažila udržet v tajnosti, postupem času se ovšem stávaly častějšími a bylo stále více obtížné držet je mimo veřejnost. Kapitolský lid sice nepatří mezi nejchytřejší, ale i oni zvládnou pochopit, že frekventované výbuchy po celém městě nejsou zrovna normální. Obyvatelstvo začalo vznášet různé otázky a také spekulovat o tom, kdo za tím vším může být. Nejčastější teorií byl Třináctý kraj, tomu ovšem spousta lidí nechtěla věřit, už jenom kvůli známému faktu, že nic takového v současné době neexistuje. Vláda nezvládá otázky zodpovídat, protože sama odpovědi nezná a to v lidech zrovna moc důvěry nevzbuzuje. O útocích je jasná prakticky pouze jedna věc – všechny jsou primárně mířeny na prezidentku.

Září 2224, Kapitol
Od prvního útoku uběhl více než rok a napětí se začalo z Kapitolu rozšiřovat i do krajů. Dokonce i Druhý kraj, který byl vždy na straně Kapitolu, se začal bouřit, což je pro hlavní město jako rána pod pás. Ostatní kraje jdou v jeho stopách a situace se nevyvíjí vůbec dobře. Kabinet si neví rady, prezidentka se samozřejmě vlády nechce vzdát a její spolupracovníci ji podporují, i když se může zdát, že jejich loajalita vůči ní také není nezpochybnitelná. Navenek se celá vláda tváří velmi jednotně a snaží se lid přesvědčit o tom, že je vše pod kontrolou, uvnitř ovšem také panuje jistý neklid a napětí je velmi patrné. Léta pasivních sporů mezi hlavními představiteli státu se nyní nejspíš blíží ke svému vrcholu. Elijah Wesmyron má velké problémy udržet mírotvorce ve fungujícím stavu, za což je společností velmi kritizován. Nemá to vůbec jednoduché, jelikož je velmi těžké odhadnout, kdo ještě stojí na jeho straně, a kdo je krysou, která potají kope za druhou stranu. Momentálně se z řad mírotvorců nedá věřit naprosto nikomu, zrádcem může být i člověk, do kterého by to nikdo neřekl. Prezidentka je neustále pod dohledem. Prakticky kamkoliv se pohne, tam ji následuje nějaký útok a nebezpečí je tak opravdu na každém rohu.

Útočníci jsou stále z větší části neznámí, svědci si ovšem všimli jedné osoby, která se velmi často pohybuje v blízkosti míst činu. Stopa je to dobrá, ovšem za ty měsíce se nikomu nepodařilo danou osobu polapit, nebo alespoň identifikovat. Spekuluje se, že se jedná o ženu, kvůli zahalení ale nikdo netuší, jak vypadá. Celé pátrání se zaměřuje především na ni, donedávna totiž byla jedinou stopou, kterou Kapitol měl. Druhým vodítkem je nyní zpráva o chystaném útoku, který má být opravdu velký. Do hlavního města byla povolána spousta mírotvorců a všichni v napětí očekávají, o co se bude jednat.


• účastníci: Bianca Zamora-Forsythe, Hennessey McCreary, Hunter Roycaster, Janine van der Leverdeen, Sigourney Wesmyron

other worlds

stranger2s.jpg