Sunday, February 21, 2021

Puella Briscoe

[ pjuela briskou ]

[player] Renaiti

[fc] Kehlani Parrish
 

i want more tattoos & less feelings

× [species] human
× [date of birth] february 11, 2206 | ♒︎ aquarius
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] 1
× [age] eighteen | 18
× [occupation] student
× [gems] 0





vitality [ 0 ] × defense [ 6 ] × deceased - roztržená na kusy: nihonzaru
  • Co se nějakých sportů týče, příliš nevyniká, ovšem se nedá říct, že by byla úplné nemehlo. Jenom má své schopnosti v trochu jiných věcech, v porovnání třeba s takovými profíky. Ačkoliv není nadšenou běžkyní, tak dokáže vyvinout rychlost blížící se běhu. Spíše však zvládne krátké úseky, než aby bez problému zaběhla maraton. Není na to vytrénovaná a nemá náladu si jít občas, jen tak pro zábavu, zaběhat. Po silové stránce na tom není zase až tak špatně, ale zároveň není ani kulturistkou. Má takovou tu sílu, jež si člověk vyvine přirozenou prací. Paradoxně může být vděčná za ty podmínky, v nichž musela vyrůstat, neboť ji to v mnoha ohledech zocelilo. Naučila se lézt po různých nestabilních objektech v kraji, aby si našla přístřeší, případně si ukořistila něco potřebného. Také si tím získala jistou mrštnost, ale hlavně je schopná se tichounce plížit. Je si jistá ve svých krocích a dává si dobrý pozor na to, kam šlape, aby nezpůsobovala hluk a nepřitahovala k sobě nepotřebnou pozornost. Její tělo si v průběhu života zvyklo na nepravidelný přísun potravy, což vyústilo ve stažení žaludku. Zvládá tedy fungovat bez jídla o něco déle než třeba ostatní. To si ale zase vybralo daň na jejím zdravotním stavu. Co se jí opravdu upřít nedá, je její smysl pro detail a zručnost na manuální práce. V tom vskutku vyniká. Umí krásně vyšívat a též pracovat s tatérskou jehlou, jako kdyby se s ní již narodila v ruce. Když přijde na ošetřování ran, je hodně precizní. Za předpokladu všech nutných pomůcek dokáže ránu i velmi schopně zašít. Krve se nikdy neštítila, spíše ji vždy podivným způsobem fascinovala. Rozhodně nepatří mezi ten typ lidí, kteří by omdleli při jediné kapce krve. Není však ani doktorka, aby věděla jak se správně jednotlivá zranění ošetřují, vždy se v tomhle řídí jakousi svojí intuicí a touhou přežít. Základy přežití tedy nějaké má, oheň by si v případě nouze určitě zvládla rozdělat, stejně jako třeba chytit nějakou krysu, aby měla něco k snědku. Vždy má na prvním místě samu sebe a není snad nic, co by neudělala, jenom aby se dožila dalšího dne. Vzhledem k faktu, že její rodiště nepatří zrovna k nejbezpečnějším místům, naučila se pracovat se svým ukradeným kapesním nožíkem, jenž jí dodává alespoň malinkatý pocit bezpečí, kdy v případě potyčky nemá pouze holé ruce. Konflikty nijak nevyhledává, ale člověk nikdy neví.
  • Vzhledem k faktu, že se snaží přežívat prakticky ze dne na den a dělá tedy všechny různé práce, jež se jí namanou, tak by si občas našla i nějakou volnou chvíli, kdy by se mohla věnovat tréninku. Ne vždy totiž pro ni nějaká ta práce je. Ovšem v tom nikdy neviděla žádný smysl, neboť očekává, že její život se už více podělat nemůže. Navíc ani pořádně nemá povědomí o tom, jak by se správně cvičit mělo. S tím samozřejmě souvisí i fakt, že zbraně jsou pro ni jedna velká neznámá. Nedokázala by je od sebe rozeznat, natož je ještě správně používat. Určitě by také pro ni bylo těžké přeprat mnohem silnějšího muže v souboji tělo na tělo. S nějakou lstí by to možná zvládla, ovšem s vlastní silou by byla nahraná. Celkově je zvyklá se lidem spíše vyhýbat a být raději odkázána sama na sebe. Je si totiž dobře vědoma toho, jak je zranitelná a nechce nikomu poskytovat tu výhodu, že by ji mohl nějak zneužít ve svůj vlastní prospěch. Má tedy tendenci působit jako člověk, kterého po psychické stránce jen tak něco nezlomí. Před ostatními si hraje na drsnou holku, ovšem skutečnost je žalostně jinačí. Spoustu věcí si je schopná brát až příliš osobně a počká si, dokud nebude o samotě, aby si nad tím mohla případně poplakat. V tomto je hodně ovlivněna prostředím, v němž musela vyrůstat, a nedostatkem opory v někom dalším. Není tedy příliš vyrovnaná a pokud je toho na ni hodně, nevyhne se sesypání. Tohle všechno jsou však naprosté malichernosti oproti tomu, co její tělo sužuje ze všeho nejvíc. Trpí nedostatkem vitamínu K, což má za následek nejen špatnou srážlivost krve, ale především naprosto nedostatečnou imunitu. Rýma a kašel jsou nepříjemné, ale většina lidí u nich zvládá bez problému fungovat. Její tělo je však natolik oslabené, že i takto zdánlivě banální onemocnění u ní mají o něco těžší průběh. Snaží se být opravdu opatrná, i co se týče manipulace s ostrými předměty. Nemá totiž na to si pravidelně kupovat doplňky stravy, nebo mít vyváženou stranu, které by nedostatek vitamínu K snižovaly.


  • [ appearance ] O svůj zevnějšek se snaží pečovat jako snad každá dívka. Bohužel k tomu nemá příliš mnoho prostředků. Má pouze řasenku a tužku na oči, na které si opravdu dlouho šetřila, než si je mohla od překupníka ilegálně pořídit. Používá je však pouze na výjimečnější příležitosti a ne na každodenní nošení. S oblečením to u ní také není nijak slavné. Nosí především tmavé věci, aby nebylo vidět, pokud by si je nějak ušpinila. Otrhané věci se snaží prezentovat jako nové módní kousky, v žádném případě ne jako staré oblečení určené k vyhození. Jsou na ní však jinačí věci, které si přitáhnou pozornost hned na první pohled. Z davu svých vrstevníků poměrně vyčnívá díky dvěma nosním piercingům – nostril a septum. A o pozornost se taktéž hlásí její tetování. Dříve, než přišla na svůj problém se srážením krve, si stihla nechat udělat tetování na rukou. Na každém prostředním článku prstu, kromě palců, má vytetované písmenko, jež dohromady dávají nápis “have hope”, což bylo úplně její první tetování. Na hřbetu levé ruky se jí táhne vystínovaný, lehce abstraktní lotus. Na boku pravého zápěstí si lze poté povšimnout jejího psacího písma, které si na svém těle zvěčnila díky slovům “La Dreamer”. Na rameni téže ruky má potom hlavu lva. To mělo být odstartováním jejího rukávu z tetování, jež měl lehce přesahovat až ke klíční kosti a krku, ovšem nastal problém s její špatnou srážlivostí krve a ona už nechtěla riskovat. Zmuchlaný návrh na papíře však nosí neustále u sebe, jako by snad doufala, že se to časem zlepší a bude si moci nechat ruku dotetovat. 
× × ×
  • [ file 001 ] Její život je spíše tragédií než pohádkou. Sice jako malá věřila, že když si půjde za svými sny, tak jich jednou dosáhne. Ovšem tato dětská iluze se z ní vytratila již spoustu let nazpátek. Nyní už ví, že bez dobrých známostí se z kraje nikdy sama nedostane. Pravděpodobně jedině, kdyby prodala obě ledviny a odvezli ji jako pokusného králíka na pitevnu pro studenty medicíny. Matka ji opustila ihned po narození, čím začala katastrofa v podobě jejího života. Puella byla odložena před dveře nějaké staré paní. Ta se jí naštěstí ujala, ovšem tato idylka netrvala nijak dlouho, neboť stáří si na ženě brzy vybralo svoji daň, a tak se z Puelly ve třech letech stal prakticky bezdomovec. Naprosto nepravděpodobnými shodami náhod se dostala mezi skupinku dětí, jež stihnul podobný osud jako ji. Stali se její novou rodinou a vlastně bez nadsázky jim vděčí za svůj život, bez nich by její kosti dávno hnily někde mezi kontejnery na ulici. Jednalo se o partu složenou z dětí již ve sklizňovém věku a poté dvou malých capartů, jen o pár let starších, než byla ona sama. I když z nich byla nejmladší, tak nikdy nezažila takové to bezstarostné dětství, kdy by tropila neplechy a užívala si života. Místo toho se musela naučit žebrat, v některých případech dokonce i krást. I když to může vypadat, že to na ní zanechalo pouze negativní následky, opak je pravdou. Všechno zlé je k něčemu dobré a v tomhle případě to platí taktéž. Moc dobře si pamatuje, jaký je život na ulici a vrátit se na ni už nikdy nechce. Bude tedy dělat raději podřadné práce, jenom aby si udržela střechu nad hlavou. Nemá prakticky žádný majetek, se skupinkou podobně smýšlejících lidí platí nájem, ale pořád je to lepší, než žít pod přístřeškem z krabic. Často bere práce jako levná pracovní síla, především tedy v textilní oblasti. Jako přivýdělek nabízí potom lidem tetování. Nejraději by se tím živila na plný úvazek, ale to bohužel nejde. Lidé v kraji na tom finančně většinou nejsou o moc lépe než ona, a proto těch zákazníků nemá zrovna mnoho. Její tetování jsou však velmi detailně propracovaná a vždy v nich nechává kousek sebe. Když přijde na umění, tak opravdu svůj kraj nezapře. Skrývá se v ní velký potenciál, bohužel nemá dostatečné prostředky k tomu, aby svůj talent mohla rozvíjet a prezentovat. Je těžké říct, zda se jejímu bytí vůbec dá říkat žití, když si svého života jen pramálo užívá. Nic jiného však nezná a bere to tedy jako jakýsi standard.

other worlds

stranger2s.jpg