Monday, December 16, 2019

Rye Verros

[ ráj veros ]

 

Player: Larsyn

FC: Maksymilian Barczak



Contact: creationoflars@gmail.com

Age: 17 deceased - probodnutá hlava: L. Faiair


Token: -




Ačkoliv pochází z chudobného kraje, jako je Devítka, tak při něm stála fortuna a nikdy se opravdu neměl zle. To se týče i možnosti tréninku do Hladových her. Není sice příznivcem této barbarské show a v osudí má tolik lístků, kolikrát byl na sklizni, ale i tak to nikdy nepodceňoval a již od velmi mladičkého věku trénoval pravidelně. Byly dny, kdy se mu nezachtělo, ale bral to vždy naprosto seriózně, neboť se jedná o jeho vzácný život, který má pouze jeden. Denně navštěvoval rodinnou privátní posilovnu, kde si alespoň zaběhal na páse pro zvýšení vytrvalosti či dováděl na jiných trenažérech, které mu dopomohly si vybudovat patřičnou sílu a vyrýsovat si perfektní svaly. Na první pohled může lidem připadat, že je Rye takový vyzáblík, ale za to může hlavně jeho výška. Měří pomalu šest stop a je velká pravděpodobnost, že se ještě do dvaceti vytáhne. Má tudíž obrovskou výhodu, když přijde na běh – nemá žádnou potíž uběhnout jak krátké, tak i dlouhé vzdálenosti. S tím se pojí i jeho výdrž a snese tak dlouhodobou námahu. Též má vysokou toleranci vůči teplotám, zvládá kvůli svému původu přílišná vedra, ale je taktéž přivyklý na klimatizaci, že si ve svém pokoji nastavuje totální Sibiř. Častokrát kvůli tomu byl jako malý nemocný, ale postupem času se jeho tělo na to přizpůsobilo, že si vytvořil jakousi odolnost. Nyní už při přecházení z kontrastních teplot nemá zdravotní problémky. V týdnu nezapomínal ani na trénink se zbraněmi, což bylo u něho méně frekventovanější. Nicméně se tomu věnoval minimálně jednou týdně a maximálně třikrát. Nebavilo ho to a bohužel se v tom nenašel. Věděl však, že je to pro jeho přežití v aréně prioritní schopností. Vyzkoušel takřka všechny zbraně, ale neumí to se všemi, buď ho to nebavilo, nebo to pro něho bylo moc komplikované. Taktéž dbal na to, aby to měl adekvátní k jeho stylu boje, což je rychlý a na blízko. Nikdy neuznával zdlouhavá a mučící praktika, navíc by tím protivníkovi dával moc času na vzpamatování a v tom případě by to nemuselo pro Rye skončit příznivě. Za svoji profilovou zbraň by si zvolil sai, zejména proto, že je to podobné vidlím. Pravděpodobně by neohrnul nos ani nad bojovou vidlí nebo cokoliv tomu podobnému, klidně by si poradil i s takovým trojzubcem, který v ruce ještě neměl možnost držet. Beztak mu přijde, že je to všechno na to stejné brdo, jen to má jiný název, těžkost a je to v odlišném provedení. Do jeho dalších survivalových schopností též patří orientační smysl, stavění si přístřešku, základní pastičky a má minimální nechutenství z odporností, co by mohl v krizových situacích požít – syrové maso, hmyz, larvy a jiné přírodní pochutiny.


Kapitola sama o sobě pro Rye úplně zbytečná, ale uvědomuje si všechny své nedostatky. Je to plus k tomu, že alespoň ví, co mu škodí a čeho by se měl vyvarovat, když mu to okolnosti dovolí – samozřejmě kromě takových věcí, jako je gamblování. Není moc dobrý stratég a někdy mu to nemyslí, proto možná právě z tohoto důvodu občas dluží lidem dost peněz, jež stačil za svoje pubertální roky progamblit. S tím má dost velké problémy a neumí s tím přestat. Je to především kvůli tomu, že když mu zrovna na straně stálo štěstí, tak vyhrál opravdu ve velkém, načež mu to stouplo do hlavy a riskoval stupidně dál. Jakmile pak prohrál, tak chtěl žetony zpět, až se dostal na úplnou nulu. Někdy z afektu požadoval od jiných půjčku a pak to jelo dál. Je to závislost, které se nemůže za boha zbavit. Ne, že by se příliš snažil, neboť ho to zkrátka baví. Nejspíš je to tím, že má všechno, a tak má zapotřebí něco ztrácet, aby tím nastavil rovnováhu či co. Svým způsobem jej to asi i uklidňuje. Co se však týče hazardování se životem, tak na to je moc rozumný. Dokonce natolik, že mu to může škodit. Zní to zvláštně, ale opravdu to má své mínusy. Obzvlášť proto, že se smrti nehorázně bojí a snažil by se ji oddalovat, i když říká opak. I rád by svou jedinou sestru Seraphine chránil a obětoval by se za ni, kdyby na to muselo přijít, ale jestliže si najde skulinku k rozhodování, tak se může jeho názor rychle změnit, což je pro něj vlastně dobře. Spíše je namysli, že by se nadměrně stresoval, až by přestal jakkoliv racionálně uvažovat a posléze by udělal krok, který by ho poškodil. To je tak z psychických slabin vše, jinak je to s ním marné ve fyzickém odvětví. Je více než jasné, že nikdy neměl prvotřídní trénink profesionálů, takže zde rozhodně zaostává. Zvládl by se poprat, to jistě ano, ale zda-li by boj s nadupaným jedincem dal, to už zřejmé není. Zaručeně by se ve své snaživosti velice trápil, ale nic nedává zadarmo, výhradně jeho život. Takové ty složité zbraně, jejichž název mu silně motá jazyk, neumí ovládat. Totéž se zbraněmi, se kterými musí střílet – pravděpodobně by spíše ublížil sobě a spojenci než protivníkovi. Plavání, lezení po stromech mu nic moc neříká. Hlavně v kraji nemá vůbec jak – tam je samá poušť, žádná velká plocha vody ani lesů. Má sice orientační smysl, ale pokud by neměl záchytné body a třeba by se vyskytoval v lese, který metr za metrem nabízí stejnou tvárnost, asi by s tím měl problém, kdyby si neznačil cestu. To je však něco, co jej nenapadne, protože by se tím příliš zdržoval a trpělivost není zrovna jeho silná stránka.


Narodil se do bezvadně zabezpečené rodiny, tudíž nikdy neměl nouzi o věci potřebné k životu. Za tento honosný život může vděčit své babičce, Lacey Bennet. Bez ní by se mohl potýkat s hladem a jeho životní úroveň by stála za starou plesnivou bačkoru. Kdykoliv měl potíže, tak se to ihned vyřešilo. Podobně jako se vším, co si přál. Cokoliv mu chybělo, hned druhý den už nechybělo, jelikož mu babička z vítězovského platu sehnala vše, na co jenom pomyslel. Ve zkratce je tedy velmi rozmazlený, což zapříčinilo i to, že se reálně nedokáže vžít do role nějakého chudáka. Popravdě o nich tolik nepřemýšlel a nikdy se s podobnými lidmi ani nezahazoval. Ne, že by mu vyloženě vadili, ale podobní individua se mu vyhýbají. V kraji má pár přátel a jejich rodiny se ani v nejmenším nevyrovnají bohatství jeho rodiny, ale i tak se mají od zbytku kraje lépe. Právě ti ho dokáží tolerovat, neboť si občas neuvědomuje, že se občas chová privilegovaně, i když tím nesmýšlel nic špatného. Zkrátka to má naučené a též něco vysledoval od babičky, která je dosti bujarou a taktéž výsadní osobou. Má to své pro i proti, ale kvůli ní se aspoň naučil být pořádným gentlemanem a vyzná se ve společenské etiketě. Zvládl by se s lidmi bavit o různorodých tématech klidně donekonečna. Nejspíš by dokázal nudnou konverzaci převést do něčeho zábavnějšího. Zábavu tedy povětšinou nekazí a spíše se snaží ji udržet naživu. Dalo by se říci, že si rozumí se všemi, alespoň se o to pokouší, i když mu člověk není zrovna dvakrát sympatický. Nerad si totiž vytváří nepřátelé, protože nemá rád, když se o něm mluví špatně. Povšechně se nezvládá vypořádat s chaosem, a proto se zbytku rodiny straní. Má tu svou rozvětvenou famílii samozřejmě rád – nelze ani tvrdit opak – a nedal by na ně v žádném případě dopustit, ale dramata nejsou něco, co by úplně pozitivně snášel. Nechápe to a pokud se stane, že se náhodou ocitne uprostřed konfliktu svých příbuzných, tak se k tomu nevyjadřuje a už vůbec si nevybírá strany. On silně věří v to, že to není vždycky chyba jednoho, ale i druhého nebo vícero lidí. Nesnáší, když je někdo tak zahleděný sebou, že vidí chyby jen v ostatních a ve skutečnosti jich je nejvíce u té dokonalé osoby, co ze sebe dělá oběť. Každopádně má rád svůj klid a vzteklý je jenom v případě, když někdo ubližuje jeho sestře, ať už psychicky, nebo fyzicky. Ještě se nestalo, že by viděl někoho uhodit Seraphine, ale kdyby se to tak stalo, tak je ten člověk mrtvý a předtím by dotyčného ještě pomalým tempem stáhl z kůže, aby trpěl na maximum. Nuže, je asi možná přehnaně starostlivý, ale když si nepravidelně filtruje zlost na nějaké činnosti, tak to dopadá tak, že je až zbytečně moc agresivní. Nikdy však na blízké, ale vždy jen na lidi, co mají něco proti jemu a jeho rodině.

other worlds

stranger2s.jpg