Tuesday, July 09, 2019

Paxon Fates

[ peksn fejts ]

 

Player: Quinn

FC: Alex Turner


Tesserae: 7 | Defense: 6

Contact: hg.annquinn@gmail.com

Age: 18 deceased - probodnutý hrudník: T. W.


Token: -




Nedá se říct, že by byl Paxon na něco nějak zvláště nadaný. Narodil se ale ve Dvanáctém kraji a to sebou jistě nese nějaké ty schopnosti. Neexistovalo, že by se někdy ocitl mimo chudobu, proto rozhodně není zvyklý na luxus. Pohyboval se v nehezkém prostředí celý život a nedělalo by mu problém ocitnout se někde, kde je ještě hůře. Jelikož jídla nebylo nikdy moc, byl tak trochu nucen osvojit si dovednost lovu. Musel si na to přijít sám, ale za ta léta už je docela dost trénovaný. Nemá problém klást pasti, vlastně je v tom docela přeborník. Má šikovné ruce a sestavit nějakou konstrukci, která mu zajistí jídlo na dalších pár dní, není pro něj vůbec žádný problém. Ani se zbraní by se ale neztratil. Nejdříve střílel pouze lukem, nebyla to perfektní zbraň, jelikož byla vytvořena jenom provizorně, i tak by měl nějaké základy mít. Mimo jiné se může pyšnit výjimečně dobrou muškou, takže by si nejspíše zvládl poradit s většinou střelných zbraní. Naznačuje tomu i jeho láska k pistolím všeho druhu. Ve Dvanáctce se jich sice moc nenajde a je obtížné je sehnat, ale on je velice přesvědčivý a šikovný, takže si i takovýhle luxus zvládne obstarat. Přijde mu lepší usmrtit zvíře kulkou, protože mu šípy a luk celkově přijdou velmi nepraktické. Takhle je to lehčí, rychlejší a není z toho takový bordel. Jak jste jistě už pochopili, nemá problém zabíjet a je mu dokonce jedno, jestli by to bylo zvíře nebo člověk. Nemá to moc v hlavě v pořádku, drsné podmínky a šílená rodina z něj udělali bezcitnou zrůdu, kterou zajímá pouze vlastní přežití a částečně přežití jeho rodiny – ti jsou ale i tak až na druhém místě. Vždy byl veden k tomu, aby se za každou cenu snažil být nejlepší v tom, co dělá a hleděl si svého. Příliš s nikým nekomunikuje a když už, není to nic příjemného. Slovně by vás zvládl potopit raz dva, o tom žádná. Vidí automaticky každého člověka jako nepřítele a také tak se všemi zachází. Celkově se jedná o dosti konfliktní osobu. Pokud ho štvete, je jen otázkou času, kdy přistoupí k násilí. Má v sobě spoustu hněvu a na někom si to prostě vybít musí. Díky špatné výživě sice nepatří mezi ty nejsilnější jedince, ale ránu umí dát pořádnou. Pak k tomu přidejte jeho přirozenou rychlost a mrštnost a budete z něj mít vcelku solidního protivníka. K tomu všemu je velmi paličatý, takže si vůbec nemyslete, že vás nechá vyhrát zadarmo. Bude se rvát do poslední vteřiny a vždy se vás bude snažit zneškodnit dřív, než vy zneškodníte jeho. V mnoha ohledech má dosti primitivní a zvířecí instinkty, jeho vina to ovšem není, může za to výchova. Kdyby se takhle nechoval, těžko říct, jestli by přežil ve světě, ve kterém žije.


Slabin má Paxon samozřejmě velkou spoustu, přeci jen není žádný trénovaný profesionál a taktéž nepochází z kraje, který by ho sám od sebe naučil spoustu věcí. Co se jeho fyzičky týče, určitě to není žádná sláva. Samozřejmě se umí pohybovat nějak přijatelně, ale určitě není hora svalů, která zvládne zmlátit kohokoli, i když si rád myslí, že přesně to je. Zvládl by přeprat maximálně někoho své výšky a váhy. Taktéž jeho bojové techniky nebudou nic zázračného. Pere se velmi instinktivně a vůbec nebere ohledy na férovost, kouše, škrábe a je spíše otravný, než aby vám udělal něco vážného. Jeho zkušenosti se zbraněmi jsou téměř nulové. Zvládl by zacházet pouze s věcmi, ze kterých se střílí, všechno ostatní jde naprosto mimo něj a popravdě by nejspíš většinu zbraní ani nezvládl pojmenovat. Inteligence není úplně jeho doménou, určitě ho neuvidíte vytvářet nějaké strategie a promýšlet věci dopředu. Žije okamžikem a nikdy nemyslí na víc než pět vteřin dopředu, proč by to dělal? V jeho životě to takhle stačí a nemyslí si, že by někdy potřeboval změnu. Je naprosto neschopný, co se socializace týče. Každý nový jedinec je pro něj nepřítel a nikoho nebude brát jinak. Jeho svět je vlastně celý dost pomatený, má zkreslené představy o realitě, a jediné o co mu jde, je trapná výhra v jejich rodinných soutěžích. Jiný svět nezná a nechce se s ním seznamovat. I když by nejspíš měl, nezná žádné bylinky a rostliny. Vše mu připadá stejně a zkrátka to od sebe nepozná. Navíc je velmi nevšímavý, takže i kdyby nějaké znalosti měl, nejspíše by stejně zvládl sníst něco jedovatého, protože by se zkrátka nezaobíral zbytečnostmi. Odmalička má velké problémy s agresí, za což asi ani nemůže vinit výchovu. Je to prostě v něm a nemůže s tím nic dělat. Zároveň má potřebu neustále něco dělat, nejspíš za to může hyperaktivita, takové slovo on ale ani nezná. 


Slovo „magor“ tohoto chlapce popisuje nejspíše nejlépe. Vlastně by se tím označením dala popsat celá jejich rodinka. Narodil se do rodiny, kde se chovat šíleně a udělat všechno pro své přežití bralo za naprosto normální. Někdo u nich se zkrátka nechtěl smířit s tím, že žijí v mizerných podmínkách a už vůbec z toho nechtěl dělat tragédii, a proto ze života ve Dvanáctce udělal pro jejich rodinu takovou soutěž. Každé dítě se téhle zvrhlé hry účastnilo a bylo jasné, že dříve nebo později z toho museli přijít o rozum. Jeho život byl vždy o tom, jestli přinese nejvíce zabitých zvířat, nebo dokáže vytvořit nejlepší past a o spoustě dalších nesmyslných úkolech. Pokud jste vyhráli, nestalo se vám nic, pokud jste prohráli a neuspěli, čekal vás trest, většinou fyzický. Nebylo úplně úžasné v takovém světě vyrůstat, ale musí se říct, že mu to dost utužilo kořínek. Postupně se dostal až k tomu stavu, kdy mu začalo být všechno naprosto jedno, chtěl pouze vyhrávat a přežít, o nic jiného mu nešlo a vlastně tomu je až doteď. Jakkoliv však tato soutěž jejich rodinu rozdělovala, tak ji zároveň i spojovala. Nikde nebylo řečeno, že si nemohou pomáhat, a tak se někteří zkrátka spojili, aby měli lehčí výhru. Okolní svět je měl vždycky za blázny a nejspíše právem, to si ale celá jejich rodina, včetně Paxona, nemyslí. Podle nich je jejich způsob života ten nejlepší a všem by bylo mnohem lépe, kdyby do svého života zařadili nějaké to soutěžení. Odsud pochází ta nenávist k cizím lidem a potřeba je nějakým způsobem stále napadat. Přijde mu, že ho nikdo nechápe, a tak se s nikým nechce zdržovat. Do školy chodil vlastně z povinnosti, nikdy ho to tam nebavilo a vždy byl hlavou jinde. Inteligence moc nepobral a to je taky důvodem, proč ho žádné učení nikdy nebavilo. Stejně tak Hladové hry jsou něco, co ho nikdy nelákalo. On už jednu takovou podobnou soutěž má, tak proč by ho zajímala další. Navíc si nemyslí, že se do tohoto klání dostane, už jenom protože je to vážně malá šance. Sice ho trochu láká zkusit si někoho zabít, neumí si ale představit, že by se sám zvládl přihlásit do Her. Dokáže si dát dohromady, že by to asi byla jeho konečná a to on nechce. Navzdory všemu má život rád a vlastně si ho dost užívá. Pokud jste dobří, zvrácená soutěž jeho rodiny je vlastně dost velká sranda a on je v ní jeden z nejlepších, tak proč by ho to nebavilo? 

other worlds

stranger2s.jpg