Thursday, January 31, 2019

Jordan Laiken

[ džórdn lejken ]

 

Player: Larsyn

FC: Jamie Campbell Bower


Tesserae: 7 | Defense: 7

Contact: creationoflars@gmail.com

Age: 18 deceased - sežrán krokodýlem


Token: -




Bezpochyby se jedná o profesionálního splátce. Jordan svůj trénink rozhodně nezanedbává, ale taktéž to přespříliš nepřehání. Nehodlá patřit do skupiny děcek, pro které jsou Hladové hry vším, co by ve svém životě chtěli a udělali by pro to první poslední, jelikož mu to celé přijde jako velká ztráta času. Hlavně z toho důvodu, že z toho nic nového nezíská. Jasně, slávu a peníze, ale to nikdy nespadalo pod jeho priority. Trénuje jen čistě kvůli zábavě a také aby si udržel správnou kondičku a nebylo to žádné vyžle nebo naopak přehnaná tuna svalů. Obvykle si párkrát do týdne zajde zaběhat nebo tráví hodiny na trenažérech a u různých závaží. Všechno to jde lehce a hodně mu v tom pomáhá jeho zdravý životní styl, čehož je velkým příznivcem. Na svém jídelníčku si dává velmi záležet, chce zkrátka žít dlouho a vyhýbá se všemu škodlivému, hlavně rakovinotvornému, ale zase se úplně neomezuje, i když to tak mnohdy nevypadá. Jakožto fanoušek bojového umění se naučil různým bojovým taktikám. Využití svého těla k souboji je u něj při normálních denních záležitostech přijatelnější, než se zbraní – zdá se mu to férovější a hlavně se u toho lépe porovnává pravá síla. Pakliže by se setkal se zbraněmi, určitě jim nepohrdne, kor v aréně, kde je pro něj už relevantnější přežití, i kdyby měl destruktivní zbraň nevýhodnou pro jeho protivníky. Férovost je v té chvíli zcela vedlejší. Nejvíce si oblíbil kratší meče a katary, pro něho nejpraktičtější zbraně, ale neodmítne ani harpuně nebo obyčejnému kopí. Schopný s nimi je tak na úrovni průměrného profesionála, takže by se schopnějším zabijákem měl možná menší problémy, ale v těchto situacích zapojí spíše hlavu a bude doufat, že mu jeho selský rozum poradí, stratégem totiž nikdy nebyl. Pohyb v boji jinak zvládá vcelku suverénně, má rychlé reflexy a obranu má ve většině případech v malíku. Takové velké plus do Her, kdyby se nedejbože ozvalo jeho jméno při sklizni, a samozřejmě ho trénink baví, jinak by se do toho nenutil. Nikdy nedělá nic s nechutí, prostě se do ničeho nenutí, což může být občas špatné, ale vždy záleží na konkrétní situaci. Rozhodně to není ten běžný profík, který by se slastí všechny vykuchal, nenachází v tom žádnou zálibu, ba naopak mu to přijde nechutné a barbarské. To ovšem neznamená, že by nezabíjel, toho je schopný už jen přirozeně z pudu sebezáchovy. Avšak ho pravděpodobně nikdy nespatříte se smát nad mrtvolou, ani kdyby to byl člověk, kterého fakt ze srdce nenávidí. Mívá velmi klidnou povahu a je trpělivý – právě tyto vlastnosti mu dopomáhají k tomu, aby si zachoval chladnou hlavu i pod velkým tlakem. Rovněž je imunní proti všem manipulacím a zvládne snadno odhalit faleš. Nemá takovéto lidi rád a obloukem se jim vyhýbá, a tak by se nikdy nespojil s nějakým pochybným individuem, co by ho ve spánku ještě zradil.


To, že se právě vyhýbá toxickým lidem, ho občas nutí k tomu, aby se společnosti vyhýbal úplně. Jordan je ve své podstatě spíše samotář a takový život mu vyhovuje. Je na to zvyklý odjakživa, jelikož částečně vyrůstal sám. Na spojence tedy není moc tvořený, ale předem to vědět nemůže. Taktéž o dobrovolnictví nikdy nepřemýšlel, tedy ani o tom, že by byl někdy v aréně a vymýšlel by kvůli tomu nějaké strategické plány, což by mu stejně nešlo. Strategie mu nedává smysl, protože i když umí odhadnout manipulaci, tak na odhadování kroků svého protivníka je totálně marný. Třeba právě takové šachy nesnáší. Pravděpodobně by ani nebyl skvělým vůdcem, ale po tom on nijak stejně netouží. Rád se drží v ústraní a k věcem se moc nevyjadřuje, aby si ho lidé nevšímali, jelikož je to tak prostě nejlepší. Pokud nepočítáme trénink v centru, tak se spíše pohyboval v moři. Umí lovit se sítí a na přímo s oštěpem či harpunou, ale na vytváření pastiček nebo lovení velkých zvěří na souši moc stvořený není. Zaprvé to nikdy nezkoušel, a zadruhé k tomu neměl vůbec důvod, když vše, co potřeboval, už u moře bylo. Pak je celkem ostuda, že neumí rozdělat oheň jinak než se zapalovačem nebo sirkami. Sice ho to zkoušel otec naučit, ale na to není moc zručný a taky v tom byla menší nechuť se to naučit. Živlem je voda, tak se s ohněm celkově moc nekamarádí. Ještě horší to ale má s rostlinami, nerozeznává fakt žádnou bylinu, co by mu mohla v horších časech pomoct. Mořská řasa je tak jediná flóra, kterou zvládne poznat. Kytky jsou podle něho jen na okrasu, takže z něj žádný kvítečkový medik určitě nebude. Jiná první pomoc ho také úplně minula, popravdě o tom nikdy moc nepřemýšlel a nikdy se nestalo, že by musel někoho zachraňovat. Jedině možná umí resuscitaci kvůli práci plavčíka, co brával po víkendech, ale stoprocentní to není, jelikož to v praxi ještě nikdy nezkusil. Holt v kraji umí většina dost dobře plavat. A dále i samotný boj je slabinou, jelikož má trochu „defekt“ toho, že se na to nikdy nesoustředil prioritně. V mnoha věcech není tak dokonalý, jako někteří extrémisté. Není to nic za co by se styděl, je si svých chyb vědom, ale je to jen člověk a nechtěl své dětství prodat za nějaký pošetilý sen, co má valná většina v profesionálních krajích. Příkladem je jeho neschopnost se všemi zbraněmi na dálku či těžkými zbraněmi jako je válečné kladivo, které se mu do boje zdá nepraktické. Spíše tedy holduje lehčím zbraním, které moc nezatěžují.


Jordan, syn obyčejného rybáře Laikena, se nemá ničím ve svém životě moc chlubit. Nenarodil se do žádné privilegované rodiny a jejich dědictví stojí vážně za starou bačkoru. Ne, že by to pro něho bylo bídné. Je to nesmírně skromný chlapec a ke štěstí mu postačí opravdu málo. Jeho příběh začal velmi tragicky smrtí své matky, která to nezvládla a po porodu ihned zemřela. Je jedináček a žije momentálně jen s otcem, který se je snaží oba uživit. Nechce po svém synovi, aby dřel s ním a namísto toho se soustředil raději na to důležité, na školu, aby z něj pak mohl být něco lepšího, než jen rybář s mizerným honorářem. Avšak si i tak najde Jordan čas na to, aby svému otci pomohl, protože z vlastní vůle chce a taky potřebuje trávit nějaký kvalitní čas s rodičem, když se tolik nevídají. Může si za to sám poděkovat, protože se na lodi leccos naučil. Chytání ryb v síti sice nezní jako velká parádička, ale zvládne kvůli tomu unést docela masivní množství ryb, a to rozhodně není žádná lehká sranda. Má to vlastně místo tréninku, když zrovna není ve výcvikovém centru. Tam také tráví většinu času, pokud se nesoustřeďuje na vzdělání, jelikož má trochu takový sen být mořským biologem, ale to si prozatím uchovává v tajnosti. Současně si do toho všeho vzal brigádně práci plavčíka, tudíž s tréninkem trochu zaostává a rozvrh není tak akurátní jako to bývalo, ale až tak rozdílné to není. Prozatím všechno zvládá a je ve svém životě vcelku systematický, takže se nestává, že by v něčem hořel. Dává si na tom záležet, když si nemůže dovolit luxus. Vůbec mu práce navíc nevadí, alespoň je seznámený s tím, že život není žádná pohádka a do náruče mu jen tak nic zdarma nespadne. Alespoň se na něj může každý spolehnout. Věří, že s tvrdou prací přijde den, kdy se mu to všechno vrátí. Jen snad ne v podobě Hladových her. I kdyby to byl schopný vyhrát, tak si tím nechce projít. Nechce mít na svědomí něčí smrt, ale taky by se nechtěl vzdát, protože není ještě připravený zemřít. Celkově chce ten život a svět ještě probádat, ale to je pro některé v Panemu docela náročný úkol, pro něj to bohužel platí. Nenechává se tím však zastrašit a snaží se ten život nějak prožít v klidu, proto je tak poslušný, co se týče zákonů a je vůbec těžké ho přesvědčit k nějakým nekalostem. Samozřejmě, asi jako každý zkusil něco, co se nemá, ale na seznamu, jako jiní jeho vrstevníci, toho tolik nemá. Problémy jsou něco, čemu se chce zcela vyhnout, nesnáší konflikty a vůbec si to nemůže dovolit. Už tak má jeho otec konflikty se šéfem, jelikož to není zrovna nejvlídnější člověk a je na všechny své zaměstnance nepříjemný. Dokonce Jordanovi nikdy za výpomoc neplatil, ale tak pomáhal spíše jen kvůli otci, aby toho neměl moc. Někdy se zdá, že dává více ostatním lidem než sobě, ale jemu to nikterak nevadí, protože mu postačí nadšení z radosti jiných.

other worlds

stranger2s.jpg