Wednesday, May 30, 2018

Illustrious


Jestliže máte zájem si vytvořit postavu do těchto rodin, je potřeba konzultace s adminem. Jakákoliv registrace poslána bez konzultace bude ihned smazaná a ignorovaná. Taktéž můžeme kdykoliv přidat nebo odebrat jméno podle potřeby nebo podle situace v Panemu. V seznamu se vyskytují jen ti, kteří něco znamenají nebo udělali něco výjimečného. Rozhodně sem nepatří všichni vítězové nebo i jiné menší známosti, kteří mají sice jméno a určitě je lid může znát, ale nespadají pod žebříček nejvýznamnějších a nejpopulárnějších osobností. Hráč může přidat jméno jen v tom případě, že se schválí majorem.
  •  označení vznešeného původu

• VÝZNAMNÍ PO CELÉ ZEMI

 Beaumont - Z tohoto rodu pochází samotná prezidentka Panemu. Vlastní společnost, jež se stará o většinu bezpečnostních technologií. Vyrábí úplně všechno, od zabezpečení aut, přes zámky od bytů, až k čipům, které hlídají v aréně splátce. Je toho opravdu hodně a oni jsou bezesporu největší firmou, která se o tyto věci stará. Nemají konkurenci, tedy je pro ně lehké být nejlepší. Ve Hrách mají pod kontrolou nejen čipy splátců, ale vlastně i celou arénu. Jsou to lidé, co za tím vším stojí a jsou za to zodpovědní. Každý nepodařený ročník tak padá na jejich hlavy. Což se však zatím nestalo. Pohled veřejnosti na tuto rodinu není žádná sláva. Nejsou vyloženě nenávidění, ale také nejsou úplnými oblíbenci. Drží se v podstatě na takové neutrální úrovni, což je pro ně možná i výhodné. Jediné, co je o nich opravdu známé, je rozmazlenost. Děti z tohoto rodu jsou opravdu neskutečně rozmazlovány a jde to na jejich povaze znát. Už jenom protože jsou díky prezidentce nyní vládnoucí rod, mělo by jejich jméno znát každé malé dítě.

Blaisdale - Zakladatel největší konkurence společnosti DyneVision, Helix Corp. Jedná se o korporaci, který se DyneVision v mnohém vyrovnává a v něčem má možná i navrch. Překvapivě nepochází ze Třetího kraje, ale z Kapitolu. Věnují se především výrobě androidů, pouze trochu jiných, než tomu je u konkurence. Androidi od Helix Corp totiž většinou bojují proti rebelii. Mají výborné vyjednávací schopnosti, ale samozřejmě jsou trénováni i k boji. Udělali by cokoliv, aby splnili svůj úkol a udrželi pořádek. Jsou používaní ve stále více případech, jelikož jsou jednoduše chytřejší a silnější než obyčejní lidé. Také jsou často využívání u řešení různých vražd, krádeží a všeho nekalého, na co si jen vzpomenete. Zkrátka jsou to takoví androidi “detektivové”, když to vezmete trochu s nadhledem. Společnost hodně věcí převzala od DyneVision, ale také stále vymýšlí vlastní věci. Díky ní například platí zákon, že každý android musí mít na straně hlavy LED zařízení, jež zvládne sundat pouze člověk. Slouží hlavně jako znamení, že se nebavíte s normálním člověkem, ale s androidem a také ukazuje podle barev náladu a stabilitu daného stroje. Tuto technologii, ačkoliv s odporem, protože se jedná o výrobek konkurence, musí využívat i DyneVision.

Caelum - Příjmení, které momentálně nosí pouze jeden člověk, a tím je Wynter Emerson Caelum. Panem ji samozřejmě zná především jako vítězku Hladových her, zvládla si pro sebe ale získat jméno i díky ostatním činnostem. Pořádá spoustu večírků a charitativních akcí, čímž se proslavila opravdu rychle. Každý by chtěl oslavu, pod kterou by byla podepsaná ona. Caelum je v tomto oboru bezpochybně jedním z nejvíce žádaných a vyhledávaných jmen. Dále je Emerson známá svým vlastním kasinem, které založila v Kapitolu. Lidé tam chodí opravdu rádi a je z toho docela dost slušný byznys. Především kvůli tomu je Wynter nyní nejbohatší vítězkou. Pohled na její osobu by měl být převážně pozitivní, nenajde se zde moc lidí, kteří by byli jejími odpůrci. Zajišťuje svými akcemi lidu zábavu a rozptýlení, takže vlastně nikdo nemá moc důvod, proč by ji neměl rád.

Cosgrove - Dříve nepatřili mezi nějak zvlášť známé rodiny. Žili v Druhém kraji a byli bohatí, to na nich byla jediná zajímavá věc. Vždycky byli věrní Kapitolu, jelikož to byl jejich zaměstnavatel. Více se o nich začalo mluvit, až když začali sponzorovat arénu, přesto se stále nevyrovnali těm vyšším rodům. To se vše změnilo, když se Severine Cosgrove stala hlavní tvůrkyní Hladových her. Od té doby je tohle jméno vryto do paměti všech v Panemu. Přece jen tato pozice stále patří mezi ty úplně nejvyšší v celé zemi. Její manžel, Manfred Cosgrove, na tom také vůbec není špatně. Působí na pozici hlavního trenéra, což sice není tak důležitá práce, ale stále je to o úroveň výše, než cokoliv obyčejného. Je třeba zmínit i jejich tři děti, které všechny byly v aréně. Živý se z ní ale vrátil pouze Gunner, jako vítěz 133. Her, který se ukázal jako jeden z nejbrutálnějších splátců vůbec v historii. Pohled veřejnosti na tento rod nejspíš nebude vůbec zlý. Kdo by neměl rád rodinu, kde je nejenom hlavní tvůrkyně, ale navíc i vítěz? Působí slušně a většinou se chovají podle svého společenského postavení, které je momentálně opravdu vysoké. Mají dobré vztahy se všemi členy kabinetu, avšak nejvíce asi s rodem Wesmyronů, kteří jsou jejich rodinní přátelé už opravdu dlouho.

 Forsythe - Tento rod vlastní a provozuje po generace banku, tedy jsou velmi důležitou rodinou. Jedná se o nejvyšší společenskou třídu, jsou velmi hrdí na svou elitní krev. Jako jedni z mála jsou zasaženi noblesou natolik, že si dokonce nechali vytvořit erb. Ten v současné době slouží jako znak jejich banky. Tenhle rodinný byznys většinou přebírají mužští potomci, ale ženy jsou do veškerého dění také velmi zapojeny. Mají přehled o veškerých transakcích, které jsou v Panemu provedeny a také se starají o to, aby se z účtů nemohlo jakkoliv krást. Celkově by se mělo jednat o jeden z nejmocnějších rodů. Ví se o nich, že jsou velmi rozsáhlou rodinou. Jsou dokonce příbuzní s Tyrwhittovými. Je jasné, že se nebudou chovat jakkoliv špatně. Své chování se snaží držet na velmi vysoké úrovni - znalost etikety a dobré vystupování je samozřejmostí. Díky svému původu a hlavně své práci jsou v současné době nejbohatší rodinou celého Panemu.

Holbourn - Dva vítězové z jedné rodiny, to se jen tak nevidí. Rozhodně to je důvod ke slávě. Lewis i Shelia Holbourn byli ve svých ročnících Hladových her bezpochyby největšími oblíbenci a stále jsou milováni po celé zemi. Po výhře si Shelia založila pekařství, kterému věnovala opravdu hodně času. To se jí vyplatilo, protože se nyní dá bavit o nejlepším pekařství nejen ve Druhém kraji, odkud pochází, ale také v celém Kapitolu. To už je opravdu obdivuhodné. Poté ji na nějakou dobu zmizela do 13. kraje. Když později padl a ona byla nalezena, při soudu byla zproštěna všech obvinění, jelikož  se ukázalo, že byla Třináctkou pouze zmanipulována a nejspíše ve skutečnosti neměla pro Panem žádné špatné úmysly. K zproštění obvinění jí také značně pomohlo to, jak moc ji lid má rád. Rozhodně tedy tato rodinka není terčem nenávisti, ba naopak jim stále, i po tolika letech, spousta lidí fandí a důvěřuje. A důvěra přece zavazuje.

 Kesington - Lidé z tohoto rodu prakticky vytvořili Panem. Stojí za veškerou architekturou, ať už krajů nebo Kapitolu. Jsou pouze hlavou za všemi návrhy, na stavbu pak mají jiné lidi, co pro ně pracují, ale i tak jsou to právě oni, kdo neustále dávají této zemi její podobu. Je vcelku jasné, že bez kreativity by se tato rodina neobešla. Na rozdíl od ostatních rodů, tento vůbec nevyvíjí tlak na pohlaví. Každá kreativní myšlenka se hodí a je úplně jedno, kdo z rodiny s ní přijde. Původem mají vznešenou krev, ovšem moc si na to nepotrpí. Nejsou tak noblesní, jako ostatní s dobrým původem. Jedná se téměř výhradně o rodinný podnik, minimálně ta vizionářská část jsou pouze oni. Proslýchá se, že Nyx Kesington by nejspíše mohla být dcerou prezidentky, ale nikdo si tím není úplně jistý. Někdo tomu věří, někdo tvrdí, že je to pouze blábol. Každopádně to je stále jeden z nejžhavějších drbů Kapitolu, jehož probírání nemá konce. Ani jedna strana se dosud nevyjádřila, což drby akorát přiživuje.

Mason - Masonovi jsou jediným rodem, který se může pyšnit hned třemi vítězi. Richard, Cloveray a Desirée Mason jsou známí snad úplně všude, hlavně ale samozřejmě ve Dvojce a Kapitolu. Obyvatele už spoustu let baví svým nikdy nekončícím dramatem a naopak je pohoršují svou společenskou nekorektností, i když ta není přítomná vždy, umí se chovat, když chtějí. Většinou ale na všechna pravidla kašlou a dělají si zkrátka, co chtějí, ať už se to ostatním líbí, nebo ne. Pochází z rodiny Roycasterů, ale jelikož s nimi měl Richard nějaké neshody, odloučil se od nich, změnil své příjmení na Mason a založil svůj vlastní rod, který ovšem pomalu vymírá, protože jak on, tak jeho syn Kyle a dcera Cloveray jsou mrtví. Posledními naživu s tímto jménem jsou Desirée a její dcera Shiloh, kterou má s Lewisem Holbournem, dalším vítězem z Druhého kraje. Shiloh sice není jedináček, ale její dvojče Nate nenese jméno Mason, ale Holbourn. Tento rod se ale nepyšní pouze několika vítězstvími v Hrách a rodinným dramatem. Léta vedli i elitní výcvik mírotvorců, což po nich kvůli smrti Richarda převzali nyní Roycasterovi, kteří jej drží na stejně vysoké úrovni.

Nogard - Jméno, jež není známé moc dlouho. Do povědomí všech se začalo dostávat až před nedávnem, zásluhou Bradley Nogard, které později změnila schránku a je nyní známá pod jiným křestním jménem - Laoghaire. Rodina samotná nikdy ničím zajímavá nebyla. Lidem z krajů by se mohli zdát bohatí, ale pro Kapitol byli pouze průměrnými a nevýraznými. To Laoghaire změnila založením módní značky NoGuard. Jelikož jsou návrhy slečny Nogard velmi originální a zajímavé, začali se prodávat opravdu rychle a značka NoGuard získala spoustu fanoušků, kteří jsou ochotni si od této značky koupit cokoliv. Spolu se svojí módní značkou stylizuje Laoghaire i Druhý kraj v období Her a má na kontě i pár návrhů kostýmů do arény. Nikdo toho o ní moc neví. Říká se, že se v poslední době stará o dva androidy s vlastní vůlí, které nechává žít téměř bez žádných omezení, což někteří lidé uznávají a některým to přijde jako nesmysl a bláznovství.

Reyes - Další vítězka, tentokrát z Pátého kraje. Adrianne Emilia Reyes vyhrála 90. ročník Hladových her. To jí určitě jistou slávu dalo, ale není to hlavní důvod, proč je její jméno tolik zaryté v paměti mnoha lidí. Po vítězství Adrianne začala psát sci-fi knížky, jež se brzy staly bestsellery po celém Panemu. Jistě na sebe může být hrdá, protože spousta věcí, o kterých psala, se nakonec staly inspirací mnohé technologie tvořící dnešní Panem. Například námět androidů byl v jejích knížkách od samého začátku a nyní, několik let poté, se její vize splnila a mezi občany chodí stroje s umělou inteligencí, které by Adriannině popisu jako z oka vypadli. V současnosti je její tvorba spíše elektronická. Papírové knížky byly totiž úplně vytlačeny.

 Sinclair / St. Clair - Šéfové panemské mafie. Veřejnost o tom ví, ale nikdo s tím nic nedělá. Mají totiž opravdu silné konexe. Kdekoho znají, což jim kdykoliv může pomoci z problému a jejich lidé jsou pro ně schopni udělat cokoliv, jelikož jim platí opravdu dobře. To z nich činí moc silné soupeře. Jsou známí pro svojí brutalitu, vyloženě se v tom vyžívají. Pokud se potřebují někoho zbavit, nemilosrdně ho zavraždí a nikdo to neřeší, vždy se to nějak zamete pod kobereček. Marcellus Sinclair je momentálně navíc ministrem, takže má také nějaké to slovo v chodu Panemu. Stará se o záležitosti veteránů, tedy například o rodiny padlých a důchody mírotvorců. Právě Marcel se také velmi zasloužil o to, že je nyní v Šestém kraji legální výroba některých drog. Také vlastní několik nevěstinců a možná i proto tak opravdu hodně trvali na tom, aby bylo odsouhlaseno, že se androidi smějí využívat i k uspokojení lidí. Sami nyní ve svých podnicích pár androidích eskortek mají. Právě propracovaným systémem nevěstinců jsou více než důstojnou konkurencí všem majitelům a majitelkám menších podniků. Provádějí samozřejmě i spoustu ilegálních věcí, ale o tom veřejnost nic moc neví. Jejich největší konkurencí jsou další mafiáni, rodina Scorsese.

Skarlexton - Jméno, které se do povědomí ostatních dostalo až nedávno po ročníku Her Tyrella Gilberta. Proslavil ho Atom Skarlexton, jenž ve Třetím kraji založil společnost DyneVision. Jde s jistotou říct, že každý v Panemu o této korporaci ví. Je to totiž právě ona, která do světa vyslala první androidy, představila změnu schránek, modifikace těla a ve své podstatě vše, co tvoří současnou podobu technologie v Panemu. To, co Atom se svou společností dokázal, bylo revoluční a ve své podstatě tím zahájil novou éru celé země. Veřejnost toho o rodině a rodu jako takovém zatím moc neví. Jsou na výsluní moc krátce na to, aby se o nich dalo říct, jací jsou. Povídá se ale, že své děti využíval ke svému experimentu a možná právě nějaké z nich je plnohodnotným androidem. Atom se spoustě lidí jeví jako podivín, ale nikdo si tak úplně není jistý, co si o něm má myslet. Někomu přijde sympatický, někomu zase naopak ne. Jsou zde tací, kteří ho nesnáší, protože se jim technologická revoluce zrovna nezamlouvá a na druhé straně ti, kteří ho obdivují a zbožňují. Pokrok se jednoduše nedá zastavit a společnost DyneVision ho žene stále víc a víc kupředu.

Soldaire - Zakladatelka společnosti Advansy. Na rozdíl od Helix Corp a DyneVision, Advansy se vůbec nevěnuje androidům ani modifikacím. Jejich hlavním zaměřením jsou obyčejní roboti, jako třeba vysavače. Dále také vyrábějí telefony. Každý, kdo mobil vlastní, ho má právě od této společnosti, jelikož je nikdo jiný nevyrábí. Umělé inteligenci se věnují pouze v souvislosti s jejich telefony, jinak naprosto vůbec. Je to známá korporace, ale se slávou Helix Corp a DyneVision se nejspíš rovnat nemůže. Přeci jen, androidi jsou trochu jiná úroveň než roboti pomocníci a mobilní telefony.

 Vanderbilt - Jedna z nejelitnějších krevních linií v celém Panemu. Vanderbiltové jsou na vrchu společenského žebříčku už od nepaměti a v dnešní době by je měl znát snad každý. Velmi si na svém původu potrpí a většinou se stýkají pouze s lidmi, kteří jsou na stejné společenské úrovni jako oni. Noblesa a elegance číší nejen z jejich vzhledu, ale i z jejich chování. Každé dítě z tohoto rodu je velmi vzdělané, má v malíčku etiketu a pro okolní svět musí za každou cenu vypadat dokonale. Rádi se ukazují ve společnosti a lidi je mají většinou opravdu rádi, protože se ke všem chovají slušně a mile, i když jimi uvnitř třeba pohrdají. Nikdy se nestane, aby na vás kdokoliv z tohoto rodu byl bezdůvodně protivný. Rádi si drží dobré vztahy, třeba i protože jim to kolikrát může přinést nějakou dobrou výhodu. Od pradávna věří, že společnost by měla být vedena pouze naprostou elitou, protože jsou na to nejvíce kvalifikovaní. Nyní jsou známí především kvůli Ulyssovi Vanderbiltovi, jenž je panemským ministrem spravedlnosti a stará se o zdravotní péči celé země. Jedná se o jednoho z hlavních představitelů státu, tedy minimálně jeho jméno by měl znát úplně každý. Ten se svou rodinou dělá svému jménu opravdu čest a drží se všech kvalit, které mu předešlé generace nastavily a které celý rod Vanderbilt charakterizují.

Wesmyron / Westley-Myron - Dříve bývali váženou rodinou ve Druhém kraji, ale nic moc víc. Vždy měli dobré vztahy s Cosgrovovými, Roycasterovými a dalšími významnými rodinami, což je, ve většině případů, skutečností i v současné době. Od minulosti je zde ale jedna zásadní změna - dnes už nejsou pouze malým významným rodem z Dvojky, nýbrž dnes by toto jméno měl znát každý obyvatel Panemu. Zasluhuje se o to Elijah Wesmyron, hlavní mírotvorce a ministr obrany. Spolu s ostatními členy kabinetu je jedním z nejdůležitějších lidí v celé zemi. Pan Wesmyron je všemi obyvateli vysoce respektován a někdo se ho možná i bojí. Zkrátka si umí sjednat pořádek, ještě aby ne, když je to mírotvorce. Taktéž se o něm ví, že je to záletník a dětí má po celém Panemu více než dost. Nikdo, ani on sám, si nejspíš není jistý, kolik těch dětí může být. I přes to byl zatím pouze ve dvou manželstvích. Jedno zničila tragická smrt a to druhé stále, údajně šťastné, trvá. Kromě těchto informací toho o něm obyvatelé Panemu moc neví, zůstává pro ně záhadnou osobou, od které nikdy moc nevědí, co čekat. Má opravdu vysoký vliv, hlavně kvůli náklonnosti prezidentky, o kterou vlastně ani nestojí, ale pomáhá mu v realizování jeho návrhů.

 Winstanley - Další ze vznešených rodů Panemu. V jejich žilách také proudí elitní krev a umí se podle toho chovat. Známí jsou nyní převážně díky postu ministra vnitra, jenž má na starost právě Timotei Winstanley. Jedná se o jediného člena vlády, který má oblibu i v chudších krajích. Zasloužil se například o zlepšení života a prostředí lidí v Devátém a Jedenáctém kraji. Kdo ho nemá rád, to je chudina, ta se ovšem momentálně nachází pouze v Dvanáctém a částečně Sedmém kraji. Také je to člověk, jenž odsouhlasil výstavbu věznice v Desítce. Stará se o bezpečnost a pořádek celého Panemu, ale hlavní prioritou je samozřejmě Kapitol. Rod jako takový by měl být velice nekonfliktní. Nikdo s nimi moc nemá problémy, každému se zdají fajn. Je to milá rodina, která svým vysokým postavením nebyla zkažena, jako většina ostatních. Dá se s nimi normálně bavit, moc se nad ostatní nepovyšují, ale svého původu si samozřejmě váží a jsou na něj hrdí.

Zancanella - V současnosti se najde asi málo lidí, kteří tuto značku neznají - objevuje se na vložkách bot v celém Panemu, protože firma, jíž vlastníky tato rodina je, vyrábí modely obuvi, od společenských lodiček, až po obyčejné pantofle, jak se říká „na doma“. Firma je na scéně sice krátkou dobu, ale existuje již několik let, jen dosud nebyl nutný nějaký velký reklamní tah, dokud vedení firmy nepřevzal nejmladší z rodu - Ricardo Zancanella, kterého lze vídat i na Sklizních v roli uvaděče Čtvrtého kraje, podnik se rozrostl, zefektivnila se výroba a narostlo množství vyrobených produktů, jejichž škála je rozmanitá, od modelů společenské obuvi pro ženy Ladynella, nebo pro muže Leaderella. Jednoznačnou volbou pro každodenní nošení je model Urbanella. Největším odběratelem je ale armáda, jejíž složitost požadavků firma zakusila. Až model Peacenella uspokojil ozbrojené složky natolik, že nyní není mírotvorce, jež by je neměl. Ani pak si zákazník nevybere? Na přání vám zhotoví boty dle vlastních požadavků. Každý pár, který opustí brány podniku je tak ručně vyráběným originálem. Pod vložkou každé boty je i její výrobní číslo.

• VÝZNAMNÍ VE SVÉM KRAJI

 [1] Carlisle - Opět smetánka Panemu, vznešený rod s původem v Prvním kraji. Mají opravdu bohatou historii, byli zde od samého počátku Hladových her. Dříve byli známí pouze díky prodeji diamantů. Byl to opravdu dobrý byznys, na výdělky si nemohli stěžovat. Stále ale měli málo. Rozhodli se rozšířit svou nabídku a to jim získalo ještě více popularity. Dnes jejich sortiment kromě původních diamantů obsahuje i další luxusní zboží, jako třeba koření, auta či různé látky a krajky. Mnoho těchto věcí se ani nevyrábí v jejich kraji, ale stále spadají pod ně. Zakládají si na tom, že má jejich zboží nejvyšší kvalitu a jejich zákazníci si toho velmi cení. Nejvíce se v současné době věnují šperkům, které jsou populární hlavně v Kapitolu, protože ani ti bohatí lidé v krajích na ně nemají dostatek peněz.

[2] Calloway - Není téměř člověka, jenž by v Druhém kraji neznal příjmení Calloway. Jedná se o jednu z rodin, která zbraně ve Druhém kraji vyrábí a prodává už po generace. Velmi si zakládají na tom, aby jejich výrobky byly naprosto perfektní a jednoduše nejlepší na trhu. Také se na tom odráží jejich cena, rozhodně se nejedná o zbraně, které si může dovolit každý. Každá jejich zbraň má několik specifických symbolů, které značí její pravost a kvalitu. Je téměř nemožné je všechny dopodrobna napodobit, tedy se moc důvěryhodných kopií na světě nenachází. Aktuálním majitelem společnosti je Philip Calloway, který ovšem nemá nad společností již téměř žádnou kontrolu. Tu totiž po svatbě převzala jeho žena Lena, která tuto firmu opět dostala na vrchol. Všichni se na veřejnosti snaží působit jako dokonalá rodina a lidé jim to většinou věří. Málokdo ale ví, že k dokonalosti mají opravdu daleko, hlavně co se vztahu s prvorozeným synem týče. Nadir Calloway své rodině nedělá nejlepší jméno a je o něm široko daleko známé, že je, co se výchovy týče, velmi zanedbaným dítětem. Nějak se to ovšem zamlčelo a moc se o tom nemluví, kdyby se v tom někdo začal rýpat, jistě by se postarali o to, aby dotyčnému pomlouvači byla zavřena ústa. Druhorozený syn Landon je na tom s reputací o poznání lépe a spolu s rodiči udržuje celému rodu dobrou reputaci, které napomohla i Nadirova výhra 136. Hladových her.

 [2] Roycaster / Royce-Castéra - Jediná rodina v Panemu, jež si pamatuje přesné události minulosti. Vědí většinu věcí o předchozích revolucích a mají informace, které už nikdo jiný v zemi nejspíše nemá. Znají tak pravou a nijak nezfalšovanou historii země. Vždy byli věrní Kapitolu, proto jim také město svěřilo svou důvěru a nechává je s těmito informacemi žít. Hunger Games jdou úplně mimo ně, ani k tomu nevedou své děti. Jedinou černou ovcí je Richard Mason, který z tohoto rodu pochází, ale ten je opravdu ojedinělý případ. Momentálně ve Druhém kraji vedou elitní vojenský výcvik, kam se nedostane každý. Spíše si jeho členy sami hledají, než aby někoho přijali na jeho žádost, jsou zde ovšem výjimky. Občas přiberou i někoho, kdo touží jít do arény, ale zkrátka na to nejsou tak úplně zaměření. Jejich trénink je čistě vojenský. Trénují zásahy proti rebelům, různé vyjednávací techniky, omráčení soupeře, zabití holou rukou, zkrátka krav magu. Dále jsou lidé v tomto výcviku kvalifikováni k zneškodnění bomby a samozřejmě se učí sebeobraně, zacházení se střelnými zbraněmi, taktice a spoustě dalších věcí. Tento trénink je velmi přísný a kdokoliv nějak zaostává, je jednoduše vyhozen bez možnosti návratu.

[4] Scorsese - Vůdce mafie, jenž silně konkuruje Sinclairům. Převážně působí pouze ve svém kraji. Své děti se z toho snaží úplně vynechat, nejde to ale úplně, hlavně když se samy ty děti chtějí zapojit. Jejich cílem je a vždy byla moc spolu s bohatstvím. Pro nic jiného ten svůj špinavý byznys nedělají. Provádí spoustu ilegálních aktivit. Pašování drog, prodávání lidí - nic z toho jim není vůbec cizí. Pokud musí zabíjet, provádí to rychle a beze stop. V tom se od Sinclairů hodně liší. Celý ten nápad mafie vznikl vlastně kvůli tomu, že neměli peníze. Velkou část života žili v chudobě, proto také tolik touží po bohatství. Umí hezky zatlačit na psychiku člověka, vydírání je u nich úplně normální věc. Jsou v tom opravdu výjimečně dobří. Stejně jako o Sinclairech i o nich se ví, že provádí nelegální činnosti, ale nikdo s tím nic nedělá, právě kvůli moci, kterou nyní mají. Patří jim celé hlavní město Čtvrtého kraje, Fort Antares, a tak tedy za ně v podstatě vydělávají jeho obyvatelé. Jejich děti jsou velmi slušně vychovány a působí mile. Rozhodně v nich ale nechcete mít nepřátele.

 [2] Tyrwhitt - Jak už bylo zmíněno, jedná se o příbuzné rodu Forsythe. Jejich doménou je prodej a výroba alkoholických nápojů. Většina tvrdého alkoholu a koňaků je právě z jejich výroby. Nevěnují se vínu a pivu, jinak ale vyrábí opravdu skoro vše. Je logické, že z toho mají spoustu peněz, rozhodně se nemají špatně. Ba naopak, mají spolu se svými příbuznými z rodiny Forsythe největší bohatství v celém kraji. Také patří mezi vznešené rody a pěkně se v tom vyžívají. Zbožňují noblesu a jsou tím známí. Moc se nestává, že by chodili oblečení v normálním oblečení. Oblékají se velmi elegantně, muži většinou obleky a ženy saka či šaty. Chovají se velice korektně, hodně si na tom zakládají. Především chlapci z tohoto rodu jsou veřejností velmi opěvováni, jelikož jsou to praví gentlemani, kteří se chovají opravdu na úrovni.

[5] Ventress - Taktéž se jedná o jednu z rodin, jež nemá tradici, nýbrž se proslavila až po technické revoluci. Pocházejí z Pátého kraje, kde také založili úspěšnou korporaci zaměřující se na výzkum vesmíru, kosmonautiku a všechny věci s tím spojené. Minimálně jméno této společnosti by mělo být v podvědomí veškerého obyvatelstva - Æ-oxo. Æ je zkratkou pro “analýza a evaluace”, oxo je pouze obyčejný název firmy bez významu. Výzkum zde probíhá pod přísným dohledem vlády, není tedy možné, aby zdejší zaměstnanci začali mít nějaké zaječí úmysly. Jedná se o jedinou společnost, která má bádání v této oblasti povolené, neměli by tedy mít žádnou konkurenci, což je logicky dělá nejlepšími ve svém oboru.

[1] Xiāo - Rodina popravčích. Dříve operovali pouze v Prvním kraji, ale od té doby, co je hlavní věznice v Desítce, často dojíždějí i tam. Jsou těmi, kdo má celou tuto věznici pod palcem. Po generace se u nich drží čínština, všichni tedy tímto jazykem umí mluvit a občas to může lidi znervózňovat, jelikož jim nerozumí. Je o nich známé, že mají velmi tvrdou a násilnou výchovu. Také mají na svém kontě za poslední pár let nespočet vražd. Jinak by s nimi ale nikdo neměl mít moc velké problémy. Kdo je opravdu nenávidí, to jsou rebelové a není se čemu divit. Právě ti totiž většinou končí mrtví rukou tohoto rodu. Nejsou zlí, pouze plní svou práci. Jsou nebezpeční i tím, že v Prvním kraji mají velký vliv.

[4] Zamora - Již od nepaměti vlastní firmu zaměřenou na různé sportovní pomůcky, takže mezi lidmi jsou známí docela dlouho. Mnohem více se začali prosazovat, až rodinnou firmu převzal Antonio, který jako první začal s budováním jejich jména a reputace. Po jeho smrti firma přešla na nejstaršího syna Portera, jenž se jako hlavní zasloužil o to, jak je značka Zamora vnímána dnes. V kraji se stali značkou prestiže. Snaží se udržovat kvalitu svých výrobků na vysoké úrovni, aby jejich zákazníci byli vždy spokojeni. Jejich sortiment je velmi pestrý a neustále ho rozšiřují, aby pokryli co největší škálu sportů provozovaných v kraji. Mají dokonce i vlastní kolekce oblečení, které jsou speciálně navrhnuty na tyto dané sporty. Porter se zasloužil o to, že svými intrikami prakticky zničil konkurenční malé obchody, ale na veřejnosti se k takovým věcem nikdy nepřiznal, ti majitelé ale vědí svoje. Mají tedy pár nepřátel, ale jinak se snaží působit na veřejnosti jako taková příjemná a rodinná firma, jejíž hlavní prioritou je spokojenost zákazníků. Zakládají si hodně na svojí reputaci, protože je pro ně důležité, aby je lidé viděli v dobrém světle, a proto se všichni snaží v očích veřejnosti vzbudit dojem harmonické rodiny. Všechny děti jsou vedeny již odmala ke sportovním činnostem a jsou na ně kladeny velké nároky, jelikož i prostřednictvím jejich úspěchů je značka Zamora prezentována.
< ZPĚT | DÁLE >

other worlds

stranger2s.jpg