Sunday, March 05, 2017

Blaine Dempsey

[ blejn dempsi ]

 

Player: Maddie

FC: Nico Mirallegro



Contact: maddiepond@email.cz

Age: 17 deceased - zlomený vaz




Blaine je celkem husťák, který bere jako svůj smysl života trénovat na Hry a potom je vyhrát nebo alespoň všem ukázat, že byl dobrej natolik, aby se dostal do finále. Ani mu vlastně nevadí, že by třeba měl umřít, ale nejhorší je vědomí, že by se mohl ukázat jako špatný, že by dostal malé hodnocení a že by potom v aréně mohl být neúspěšný. Takže dělá všechno proto, aby se to nestalo, takže díky tomu, že trénuje a že je z profíkáckého kraje a že jeho rolemodelové jsou všichni fakt hustí, tak toho celkem dost umí. Na prvním místě stojí jeho síla, na které si dost zakládá. Baví ho to, že má vidět svaly, nebojí se být jenom v plavkách, rád na sebe strhává pozornost a celkově žije vlastně jenom proto, aby pobavil ostatní. Na to přišel už jako malý, když ho nejvíc bavilo hrát ve škole divadlo. Dokáže zahrát, že nic nechápe, že v hlavě nic nemá, když to lidi pobaví, dokáže si i sám ublížit, když je to třeba. Prostě miluje, když se mu lidi smějou. To mu dokáže dodat neskutečnou energii, když je před publikem. Blaine je dost herecká osoba, všechno, i normální každodenní věci, dělá naplno a přehrává. Pokud jsou tam s ním lidi. Je jedno, jestli je to jeho máma nebo někdo, koho vůbec nezná, ale když jsou kolem něj lidi, je vždycky veselý a má toho na rozdávání. Potom, vzhledem k tomu, že je ze Čtyřky, umí plavat, umí se potápět, dokáže zadržet dech na dost slušnou dobu, umí lovit ryby a potom je zpracovat, takže se dají jíst. I když to doma není zrovna on, kdo obstarává vaření, tak nějaké základy zvládá. Když už byl dost starý, aby tedy začal cvičit na Hry, tak se toho dost chytl. Nechal hraní divadla ve škole a celkem zdrsněl, protože se rozhodl, že bude ostatní lidi bavit ve velkém, i kdyby u toho měl umřít. Jako nevadilo by mu to, ale umírat se mu nechce, takže poctivě cvičí. Musel udělat celkem velký kus cesty z malého chlapečka, který navíc vyrostl strašně pozdě, takže byl dlouhou dobu jeden z nejmenších a nejslabších lidí a stejně se snažil, aby nebyl nejhorší. Teď už je to lepší, vyrostl, má hojně svalové hmoty a umí se prát tělo na tělo, to hlavně. Ve výcvikáči si nejvíc oblíbil těžké zbraně na blízko, pořádný meč nebo kyj. V pohybu má s něčím takovým strašnou sílu a třeba když běží, tak mu potom i dělá problém se zastavit. Jak je ze Čtyřky, tak nejenom umí lovit ryby prutem a klást pasti i na suchozemská zvířata a potom je na ohni, který sám rozdělá, nějak připraví, ale umí to i s oštěpem a trojzubcem. Nebyla by to sice první volba, ale taky s tím leccos zvládne.


Nejhorší věc pro Blaina je, že jak celý svůj život před lidmi strašně přehrává, tak jeho osobní život stojí pěkně za prd. Když ví, že ho nikdo nevidí, tak je spíš smutný a zamlklý. Takhle prožívá většinou víkendy, protože vlastně nemá moc kamarádů, se kterými by mohl něco podnikat, i když by on sám chtěl. Prostě se nedokáže nikomu tak otevřít, aby s ním mohl být kámoš, takže je vlastně na všechno sám nebo má kolem sebe skupinku povrchních lidí, protože jinak je celkem oblíbený tím, že dokáže všechny rozesmát. Ale nedokáže to udělat sám se sebou, takže když má být sám, tak klidně celé dny leží v posteli a nemá vůli ani jíst. Sám se z těchto stavů nedokáže dostat nikdy, občas to zvládne jeho mladší bratr, ale nejlepší je, když musí prostě před lidmi ukazovat, že je úplně v pohodě. Proto možná chce do Her a chtěl by vyhrát, protože by to znamenalo, že by potom neměl žádné soukromí a už nikdy by se do těchto stavů nedostal. Nemá sám sebe za to rád, často i myslí na sebevraždu, ale ty dny nemá ani vůli něco takového udělat. Na jednu stranu je super, že má mladšího bratra, ale kdyby byl opravdu v boji na život a na smrt, tak nikomu malému neublíží, protože je zkrátka ochranitelský a v dětech vidí svého bratra. Co se schopností do arény týče, je na tom opravdu mizerně s během. Jako správný plavec nenávidí běhání, ať už je jakkoli krátké nebo dlouhé. Není ani tak pomalý na tu krátkou vzdálenost, ale prostě to není ono a Blaine sám nerad běhá. A když má běžet delší úsek než kam zvládne dohlédnout, tak to ne. Nemá potřebu utíkat od nebezpečí, protože s ním umí bojovat, takže to ani nikdy nepotřeboval. Vždycky spoléhá na to, že se dokáže z těžké situace vybojovat, takže prostě neutíká. Ani nikoho moc nehoní, ale to je spíš kvůli tomu, že prostě nemá rád běhání. Taky nic neumí se zbraněmi na dálku. Harpunu v ruce už několikrát držel, ale žádné citové pouto se mezi nimi neobjevilo, střelné zbraně zná vlastně jenom z obrázků. Neumí střílet z luku ani z kuše, neumí vrhat nože ani sekeru. Zkoušel to, ale připadá si potom jako někdo ze Sedmičky a to není ono, on je rád za svou Čtyřku. Má sice základy přežití v přírodě, jak si najít místo na spaní, jak najít vodu a základní pasti, ale absolutně nerozeznává bylinky a tak. Ani vodní moc nedává. Taky se drží spíš při zemi nebo ve vodě v hloubkách, tam mu to je jedno, ale má jinak celkem strach z výšek. Ani neumí dobře lézt po skalách nebo po stromech, protože se tam prostě bojí dostat. A to přežívání v přírodě má jenom teoreticky z kurzu, kdy nakonec strávil dvě noci venku, to bylo celé. Dokázal by se o sebe v tomhle ohledu postarat, ale nesměl by být sám.


Blaine je první dítě v rodině Dempseyových. Tedy není úplně první, protože měl prý ještě staršího bratra, ale ten zemřel při potápění. Blaine už se ho nedožil a jenom o něm slyšel. Narodil se tedy už starším rodičům, kteří se rozhodli, že chtějí další dítě, protože se jim stýskalo po tom prvním. Takže měli Blaina, který už nebyl takový nešika, a nic se mu nestalo a svoje dětství přežil bez nějaké trvanlivější úhony. Jenže ani malý roztomilý Blaine rodičům nestačil a chtěli ještě nějakého potomka. Jenže oba dva byli už dost staří a nějak se nedařilo. Každopádně Blaine má teď mladšího bratra, který sice není jeho vlastní, je adoptovaný, ale jako by byl. Vzhledem k většímu věkovému rozdílu je z Blaina hlavně takový starší sourozenec, který toho mladšího ochraňuje a nikdy by nedovolil, aby se mu něco stalo nebo aby mu někdo ublížil. Je jedno, že má Milo, jak se jeho mladší bratr jmenuje, nějaké jiné rodiče, kteří se o něj nestarají, nikdo mu to nebude připomínat. Jeho bratr je také jediný, kdo ho dokáže dostat z jeho horšího dne. Rodiče s tím ani nic nezvládnou, jenom Milo. Snaží se ho brát na moře a všechno ho tam naučit, jako kdyby Blaine všechno uměl a byl nejlepší profík na světě. Dělá to hlavně proto, že se celkem chystá jít do Her a ukázat celému světu, že je s ním sranda, ale cítí to nebezpečí, že u toho může umřít. Jeho rodiče už jsou sice starší, ale jistě by je mrzelo, kdyby přišli i o svého druhého syna. Takže připravuje Mila na to, že se o ně bude muset přinejhorším postarat sám. Blaine se teda stará tak nějak o celou rodinu, protože jeho máma už nepracuje a je doma, s tátou a bráchou jezdí na moře rybařit, ale je to hlavně na něm, protože má z nich právě nejvíc sil. Má je nadevšecko rád, ale stejně je schopný je opustit a jít do Her, protože to je vyloženě jeho sen. Ani ne tak to zabíjení, ale spíš to, že se může ukázat před celým Panemem. Jako malý chtěl být vždycky v televizi a nejvíc by ho bavilo být moderátor, tak chodil ve škole alespoň do divadelního kroužku. To už se teď změnilo, teď už to je jenom trénink, rybaření a deprese. To se tak nějak střídá. I když nemá žádné svoje nejbližší kamarády, protože k sobě nikoho jiného než Mila nepouští, tak on sám je dost oblíbený, protože vypadá vždycky jako nejšťastnější člověk na světě, což je jeho plán.

other worlds

stranger2s.jpg