Sunday, December 11, 2016

Presley Worden

[ presli vurdn ]

 

Player: Maddie

FC: Natalie Westling



Contact: maddiepond@email.cz

Age: 15 deceased - pád z výšky


Token: Vylisovaná sedmikráska


I když Presley žije ve světě, kde je možné, že umře v dost mladém věku, moc si to nepřipouští, že by se mohla dostat do Her, takže ani nijak speciálně netrénuje. Má totiž svůj sen, že vyroste, zvládne neumřít ve škole a otevře si květinářství a potom když bude mít hodně peněz, tak se odstěhuje do jiného kraje, někam dál od Kapitolu, kde není tolik techniky, ale jenom příroda. Když už se narodila do špatného kraje, tak alespoň ve svých představách má nějaký lepší život. Takže i když je z Šestky, tak toho celkem dost ví o kytkách. Doma, v části zahrady, kam rodiče nesmí, má svůj malý záhonek, což je hlavní důvod, proč se domů pořád vrací. Její rodiče to samozřejmě ví a upřímně, jsou rádi, že ona má něco ráda, takže jí třeba seženou různé vzácné kytky, takže Presley se dost vyzná. Ví, které části jsou jedovaté a i jak se o kytky starat. Jenže žije v tý šestce a tady nikdo takhle přírodně zaměřený není. Něco o transportu taky ví, ale jenom to, co potřebuje ze školy, jinak se nezajímá. Ve škole je na tom taky dost špatně, ale to je kvůli tomu, že se nebude snažit kvůli nějakým učitelům. Jinak toho v hlavě má dost a dokáže si poradit, protože je většinou nezaujatá, tak zvládá i náročnější situace. Musí si umět poradit na ulici, sehnat si místo na spaní a nějak se tam udržet naživu. Samozřejmě jenom nepřežívá, našla si práci, aby nemusela být pořád doma. Pomáhá při bezpečnostních testech různých nových dopravních prostředků, takže umí řídit, celkem slušně, a taky umí bourat, to hlavně. Moc lidí o tuhle pomocnou práci nemá zájem, protože ta neustálá přítomnost smrti není příjemná. Ale Presley je to jedno a celkem jí baví, když může něco zničit. Podílí se i na opravách. Umí celkem dobré kaskadérské kousky, je schopná vyskočit za jízdy z auta, někam vylézt nebo rychle zareagovat. Je celkem silná, protože to k práci s těžkým materiálem patří. Bojovat by byla schopná třeba s nějakou delší tyčí, ale je schopná někomu vrazit do nosu, jak už párkrát udělala. Ale musí být naštvaná a to se moc často nestává, protože to moc neukazuje. Těžko u Presley říct, jestli ji to baví nebo jak se vůbec cítí, většinu času zůstává dost profesionálně mimo své emoce, až na ten čas, kdy je na své zahrádce, kde se může i usmívat.


Vzhledem k tomu, že Presley nijak netrénuje a ani se moc nestará o svůj zdravotní stav nebo jak je silná, tak na nějakou arénu moc připravená není. Ne, že by si na to zakazovala myslet, ale je jí to dost jedno. Neumí bojovat s profesionálními zbraněmi, ale na druhou stranu se nebojí si to vyzkoušet, kdyby musela. Umí se sice prát a několikrát už to taky udělala, ale nikdy nedošlo na nic jiného než na pěsti a přinejhorším nějaké tyče. Nikdy nebojovala na dálku a asi by nebyla schopná někomu takhle ublížit. Moc ničeho se nebojí, asi jenom toho, že by jí někdo sebral její zahrádku nebo její sen, ke všemu ostatnímu se chová prostě neutrálně. Lidi jsou jí jedno, její kamarádi jsou jí jedno, názory ostatních taky, jenom má trochu víc radši lidi, co mají rádi kytky. Je celkem rychlá, ale neumí moc běhat, vůbec, ani rychle, ani daleko. Taky neumí plavat a s vařením je na tom trochu líp, ale nedá se říct, že by byla vyloženě kuchař. Dokáže si obstarat jídlo a když má člověk hlad, tak mu je jedno, jak to chutná. Nemá moc zmáklou přírodu. Rozumí jenom kytkám, co si může sama vypěstovat, ale celou přírodu už ne. Nezná moc zvířata, možná tak berušky, které má dost ráda, ale jiná zvířata moc ne. V životě nebyla v lese, nějaké stromy zná, ale to je třeba jedna jabloň na zahradě, kterou mají. Také pole nezná, louky, všechny ty krásné věci, které si představuje, že jsou v jiných krajích. Pohybuje se sice tiše díky tomu, že je dost drobná, ale celkem dost neopatrně. Jak se o nic nestará, tak si může spousty věcí nevšimnout a i kdyby si jich všimla, tak se může stát, že nechce vypadat, že se o něco stará, takže si může sama ublížit. Celkem už si zvykla na to, jaká je, a takhle jí to vyhovuje, nic by neměnila. Není moc společenská, neumí to s lidmi, neumí si povídat. Když je na ulici, tak je ale zvyklá na to, že funguje v nějaké skupince, a dokáže obstarat to, co je právě potřeba. A dokáže i jiným lidem věřit, ale nemusí být ve skupince nějakých cíťů, prostě přežívají na ulici, nejsou tam od toho, aby si povídali o citech. A takhle je s tím Presley v pohodě. Jenže potom si taky neumí s nikým dobře povídat a od všech je odtažitá. Je i celkem ráda ve skupince lidí, ale ona není ta, co by mluvila. No a jak to neumí s lidmi, tak má problém i o něco požádat, připadá jí to strašné, kdyby něco nezvládla sama.


Presley je tvrdá holka. Netráví moc času domu, spíš je na ulici v Šestce, přespává u různých lidí a stará se hlavně o sebe. Má sice oba dva rodiče, kteří ji milují a starají se o ní, když je doma, ale to se moc často nestává. Nemá to tam ráda. Její rodiče oba dva pracují pro pohřební ústav v šestce, takže si žijí celkem dobře. Jsou to milí a přívětiví lidé, u kterých by nikdo nečekal takovou práci. Takže ani Presley nemá moc k Šestce jakožto kraji transportu moc vztah, maximálně zná nějaké způsoby úmrtí z práce s vozidly. Na svých rodičích jí ani tak moc nevadí ta práce, s tím fakt nemá problém, ale spíš to, jak jsou oba dva optimističtí a jak to vůbec neberou vážně. Proto si našla partu kamarádů, se kterými by ji rodiče nechtěli vidět, a s těmi je. Přespává u nich doma, pokud tam mají nějakou lepší situaci, nebo si najdou nějakou opuštěnou budovu. Samozřejmě, že úplně oficiálně neodešla z domova, pořád musí chodit do školy a tak, ale najdete ji kdekoli jinde než doma. Chtěla by dost rebelovat, ani tak moc ne proti režimu kvůli tomu, že bere základní lidské svobody, ale spíš aby kvůli něčemu rebelovala. Takže si dost dovoluje na starší a váženější lidi, takže z toho má dost problémů. Ale jí to tak vyhovuje. Dělá to především kvůli tomu, že doma ji nechtěli brát jako takovou, jakou se ona teď vidí, takže si získává pozornost všude jinde nevybraným chováním. U Presley je jedno, jestli je holka nebo kluk, k okolnímu životu a společnosti je dost flegmatická, najdete ji jenom v kalhotech, protože šaty a sukně jsou největší zlo. Není to ale žádná mrcha, neřídí se sice pravidly, ale nic levýho nikomu nedělá, protože tu potřebu prostě nemá. Na všechno se tváří znuděně a nezaujatě a nic se jí nelíbí, alespoň to tak vypadá a ona se tak snaží vypadat, aby vypadala prostě co nejhustěji mezi ostatními. Drží si tak od sebe všechny, ani její kamarádi neznají úplně nejhlubší povahu Presley. Vlastně má ráda dost věcí, úplně nejvíc ze všeho miluje kytky. Když byla ještě malá a předtím, než se to všechno zvrtlo s rodiči, tak jim ještě pomáhala připravovat pohřby a starat se o květiny bylo vždycky to, co chtěla dělat. Jenže když si uvědomila, že se narodila do špatného kraje, tak se přestala starat. Umí se nadchnout pro věci a pro lidi, jenom se to moc často nestává, protože moc nikdo neví, jak se k ní dostat.

other worlds

stranger2s.jpg