Sunday, December 18, 2016

Mauritz Korrs

[ moris kors ]

 

Player: Fenhrier

FC: Finn Wittrock



Contact: roman.ladi1@gmail.com

Age: 16 deceased - utonutí


Token: Nahryznuté mýdlo


Pokojne vás rozstrihá nožnicami a ušije si z vašej kože rukavice do chladného počasia. Nikdy nemal problém s ničím, čo je spojené s krvou, či ubližovaním niečoho živého. Občas pomáha otcovi stiahnuť z kože zajacov, čo chovajú na mäso za ich domom. Nie je to síce žiadna psychopacia, je to len niečo, čo ho pravdepodobne odlišuje od svojich vrstovníkov. Často sa totižto stretáva s tým, že jeho spolužiaci sa ani len nedokážu pozerať na súboji v hrách. Pche, pre Mauritza žiaden problém. Má teda celkom pevný žalúdok. Okrem toho je má aj celkom tuhý korienok. Keď sa zažerie do roboty v továrni, pokojne nebude spať niekoľko desiatok hodín, bude žiť na pohári vody denne, či šiť v noci, kedy sa v továrni nekúri a je tam poriadna zima. Je natoľko zvyknutý, že nič z týchto a mnoho iných faktorov ho nedokáže ovplyvniť, pokiaľ sa teda bude Mauritz snažiť ich prekonať. Pri toľkom strihaní látok, špendlíkovaní konceptov oblečenia má prakticky prsty z ocele, pretože sa na nich vytvorila hrubá pokožka odolná voči mnohým veciam. Taktiež mu to posunulo prach bolesti ešte ďalej. Na bežné buchnutie sa o roh stola, alebo zakopnutie o nábytok, či porezanie sa, popálenie – nič z tohoto ho netrápi, odkedy začal aktívne pracovať v miestnom textilnom priemysle. Zbrane moc neovláda, ale s nožom – vec najviac podobná nožu, či dýke – by sa dokázal ubrániť. V boji telo na telo by mohol taktiež použiť aj svoju šikovnosť a obratnosť. Znalosť ľudského tela natrénované na figurínach a na poslednom projekte „uniformy pre mierotvorcov“ je tiež jedna z vecí, ktoré by sa mohli Moritzovi zísť. Viete, vždy je dobré vedieť, kde koho udrieť tak, aby ho to bolelo. Vie zakladať oheň temer z ničoho, pretože vždy bol tak trochu pyroman. Má dobrú vytrvalosť v behu a je celkom zdatný aj v oblastí maskovania. Je to celkom logické, veď ceruzku skoro nepúšťa z ruky.


Nie je to žiaden trénovaný bojovník ninja, či profesionálny warrior z prvých krajov. Je to len obyčajné talentované chalanisko z Ôsmeho kraja, čo rado šije a navrhuje oblečenie. Okay, tie nožnice – nôž – dýka – možno nejaká tá menšia kopia, fajn, to by mohol zvládnuť, no viac sa bude musieť naučiť v tréningovom centre pre splátcov. Na pomery ostatných deciek je asi trochu väčší provokatér a drzáň. Nemá problém pohádať sa s hocikým a je mu jedno, koľko má dotyčný vek, či akého je pohlavia. Keď ku príde ku hádke, ide do tuhého. Možno by mu to dokázalo ublížiť, keby sa rozhodne doskakovať do svojich spojencov, alebo uraziť pri nejakej príležitosti zdatnejšieho splátca, čo by sa potom mohol rozhodnúť revanšovať. Pyrománia sa taktiež celkom nemusí vyplatiť. Zakladať nezmyselné požiare je celkom nebezpečné, hlavne v istých miestach, ktoré sa zvyknú v aréne nachádzať. Nikto, dokonca ani samotný tvorcovia, by sa isto nepotešil, keby podpáli roh hojnosti so všetkým jeho jmnením. Má tendencie ovládať a manipulovať slabších jedincov, i keď na silnejších by si to nikdy nedovolil. Keďže v Ôsmičke nie je nič ako arborétum, nie je tam ani moc zelene, sú tam len bavlnené polia – nepozná moc bylín. Vie rozoznať mrkvu od šalátu, ale huby? Ani zaťať. Podobne je na tom s bylinami a stromami. Keď sme pri tých stromoch, tak to je tiež celkom problém. Nikdy na ne nevedel loziť, ani keď bol dieťa ho ku tomu nikto donútiť nevedel. Možno to je problém v jeho strachu z výšok. Nejde o nič závažné, nestráca nad sebou kontrolu, keď je na vyššie položenom mieste. No nie je si taký istý a možno pri dlhšom pobyte na takom pľaci by cítil nervozitu a úzkosť. Nikdy nebol v žiadnom bazéne, plávať by asi celkom nezvládol, teda keby sa to rýchlo vo vycvikáči nenaučí. Nah, je to s ním celkom márne.


Mauritz je veľmi bystrý chlapec, ktorý sa pred šestnástimi rokmi narodil do Ôsmeho kraja, pomerne rozsiahlej rodine. Celá jeho família sa odjakživa venovala všetkému, čo sa spájalo s módou. Buď pracovali v miestnej továrni na výrobu látky, šili šaty, testovali obleky pre mierotvorcov, alebo navrhovali oblečenie pre miestnych ľudí. Napríklad jeho mamku často navštevovali chudobnejšie nevesty túžiace po žiariacich bielych svadobných šatách, ktoré by nestáli celý majland, alebo občas i samotný starosta Ôsmeho kraju, ktorý potrebuje zašiť roztrhané nohavice, či vyhotoviť nové sako na mieru za pár drobných. Majú to šťastie, že dokážu čo-to povybavovať a preto Mauritz nikdy netrpel núdzou. Keď bolo nejaké horšie obdobie a povedzme, že kraj mal nedostatok múky, jeho mama šila oblečenie a ako odmenu si vypýtala práve túto surovinu od ľudí, ktorí jej mali dostatok. Žijú si celkom high-end život, na miestne biedne chudobné pomery. Mohli si dovoliť dokonca aj pekný tehlový domček neďaleko centra a budovy súdu. Jeho takto si síce musel brať extrémne veľa nočných zmien v miestnej textilnej výrobe, kde maká už aj tak dosť dlho ako technik strojov. Väčšinu času sa o domácnosť stará jeho staršia sestra, ktorej to možno nejde až tak skvelo, ale Mauritz ako chalan v teenage veku sa nemá na čo sťažovať. Je rád, že takéto domáce hlúposti nemusí robiť sám, nakoľko už i tak nemá moc času. Vždy bol nesmierne inteligentný a má celkom skill v navrhovaní špeciálneho oblečenia. So šitím sa stretával už od mala, sám sa naučil navrhovať už vo dvanástich a samotné zošívania kusov látky do väčšieho komplexnejšieho celku podľa vystrihnutých templates od desiatich. Niet divu teda, že ako mimoriadne talentovaný sa už v šestnástich zamestnal. Nie teda na plný úväzok, pretože pracuje len štyri dni v týždni, ale aj to je celkom slušné. Momentálne pomáha pri projektoch nových uniforiem pre ozbrojené Capitolské jednotky. Dá sa povedať, že je to tak trochu hardcore top-secret vec, takže sa s tým nikde nezdôveruje, nepovedal to ani vlastným rodičom.

other worlds

stranger2s.jpg