Saturday, March 26, 2016

Lindsey Kaeden

[ lindsy kájdn ]

 

Player: Diddi

FC: Douglas Booth



Contact: hp.diddinka.hg@gmail.com

Age: 17 deceased - popíchaný žihadly od sršní


Token: Hřebenatka


Lindsay by se dal označit za profesionálního splátce, ale určitě se v kraji najde více lidí, kteří tráví ve výcvikáči daleko více času než on. Vlastě on tam je zalezlý převážně, když je hnusně nebo už pozdě večer a on nemá nic lepšího na práci – ano i to je hodně času. Jinak je totiž u moře, kde loví rybičky. A čím jiným by je lovil než trojzubcem? S ním si hraje vlastně i v tom výcvikáči. Je dobrý v boji s trojzubcem. S ním a ještě s tyčí či oštěpem, ale tak to je skoro to samé. No uznejte, jaký je rozdíl mezi tím točit kolem sebe trojzubcem, tyčí a oštěpem? Až na rozložení rovnováhy a toho faktu, že trojzubcem a oštěpem snáz někoho zabodnete než tyčí a taky, že se dá oštěpem a trojzubcem po někom hodit, skoro žádný. Samozřejmě tam měl v ruce i jiné zbraně, se kterými umí, tak nějak zacházet. Ale teď se vraťme k tomu, co všechno se naučil u toho moře. Takže, asi to nikoho nepřekvapí, ale první věc, co se tam naučil, bylo plavání a potápění. To uměl pomalu dřív jak chození. Taky se tam naučil, jak se ošetřuje šlápnutí na ježovku, který teda pořádně bolí a pár dalších malicherností, ohledně nebezpečí moře. Však všechno potřebné k ošetření se stejně najde v tom samém moři. Taky umí rozeznat jedlé a jedovaté ryby či chaluhy a další mořské rostliny, z čehož by někdo mohl obvinit školu, ale kdo by si nezapamatoval něco, co je pro jeho každodenní život praktické? Pak taky pletení rybářských sítí se mu podařilo odkoukat od tatíka, než o něj přišel. A pak taky napichovat rybičky a chobotničky na ten trojzubec. Díky tomu je taky všímavější a má rychlejší reflexy, přece jenom musí v té spleti barev najít nějakou rybku a ulovit ji. Takže je to s ním takový dvojitý výcvik, ve vodě a na souši. Naučil se rozdělat i oheň a vykostit rybu, protože jednomu po dni ve vodě vyhládne, takže si kolikrát na pláži rozdělal oheň a na něm hned opekl nějakou tu svoji kořist.


Pokud by se měl dostat někam, kde by nebylo moře nebo voda, tak by měl asi problém, jelikož by si nedokázal najít něco k jídlu. Teda všechno je jedlé, ale něco jenom jednou, ale tím by se zrovna moc neřídil. Takže rozeznat jaká kytka je jedlá a dobrá a který se vyhnout obloukem by nezvládl. Možná by tak mohl odhadnout, co dělá jaký suchozemský plž, kdyby viděl nějakou podobnost s mořským, ale tak ani na to se nedá moc dát. Neumí šplhat, jelikož to by mu bylo ve vodě stejně k ničemu. To ho vlastně ani nikdy nelákalo. Co se týče jeho maskovacího talentu, tak ten je na bodě mrazu. Vážně, kdybyste po něm něco takového chtěli, tak na vás bude koukat jako na blázna. On je přece profík. Tohle umět nemusí. Jeho kuchařské schopnosti končí u vykostění a opečení ryby, protože nikdy nic jiného s ní dělat nemusel. Nějaká technika jde kompletně mimo něj. Nikdy ji k životu nepotřeboval, takže s ní neumí ani zacházet. Taky není moc dobrý v zacházení se střelnými zbraněmi. Nejčastěji z nich držel v ruce harpunu a ta ho nijak zvlášť neuchvátila, takže s ní sice někdy musel ztrácet svůj drahocenný čas, ale nikdy to nebylo tak úplně dobrovolně. Sice se může tvářit k lidem, že jim věří, ale pravdou je opak. Nikomu nevěří úplně. Dělá jen to, co je výhodné pro něj, takže se klidně otočí proti spojenci. Vlastně to samé čekává i od ostatních lidí, že se k němu v jednu chvíli otočí zády a tak to on musí udělat dřív než oni. Vlastně ho přepadne v jeden moment paranoia a on se už nedokáže přetvařovat, že těm lidem věří. Čím se to spouští? To neví nikdo. Někdy je to jen kvůli nějaké drobné blbosti, jindy už kvůli něčemu většímu.


Narodil se do normální rodiny Čtvrtého kraje. Jeho tatík pracoval jako rybář a často ho brával sebou do práce, takže se nebylo ani čemu divit, že se naučil dříve plavat než pořádně chodit. Jak rostl, tak ho tatík začal učit lovit ryby a zacházet s trojzubcem. Ještě před smrtí jeho tatíka od něho stihl odkoukat pletení sítí. Sice chodil do školy, ale nikdy tam nedával moc velký pozor a po smrti jeho tatíka se to ještě znásobilo, jelikož byl stále myšlenkami někde venku u moře. Vlastně ze školy neuměl nic, protože se to naučil u toho moře. Ve 14 letech mu tatíka sežral žralok. Smutný, ale sem tam se to v jejich kraji stane. Pak začal chodit častěji do výcvikového centra, víceméně v nočních hodinách, protože př es odpoledne byl raději na pláži. To co nenaspal v noci, dospal ve škole, ale tak známky neměl až tak skvělí už před tím, takže to jeho matinka nějak neřešila. Navíc to připisovala ztrátě otce, což Lindseymu přišlo vhod. Začal trénovat s trojzubcem ještě intenzivněji a ještě k němu přidal oštěp a tyč. Proč? Prostě mu přišlo, že si to je podobný a tak, že se to naučí rychle. A taky, že jo. Nad arénou nikdy moc nepřemýšlel, protože si řekl, že tam půjde v poslední nebo v předposlední rok – v ten pokud bude dostatečně připraven, jinak počká. Oznámil to i matince, která z toho moc nadšená nebyla, ale co ona tak zmůže? Nic. Je to jeho rozhodnutí, takže ona s tím stejně nemůže nic udělat. Sice se mu to snaží rozmluvit, ale tak je mu je to jedno.

other worlds

stranger2s.jpg