Saturday, March 26, 2016

Kenneth Ortega

[ kenet ortega ]

 

Player: Sabrae

FC: Caleb Landry Jones



Contact: misadole@seznam.cz

Age: 18 deceased - vyčerpání, vykrvácení


Token: Cigaretový filtr


Stojíte před lehce netypickým profesionálním splátcem, Kennethem Ortegou. Chování většiny profesionálů spočívá v agresivní a brutální síle a neuvážených, ukvapených rozhodnutí. Kenneth již několikrát viděl, jak tyhle vlastnosti a schopnosti mohou být i smrtelnější než ostatní věci v aréně. Navenek působí jako psychopatický člověk, co si doma potají řeže žíly a schovává se v koutě. Vlastně to tak v zásadě i je, ale všechno má svoje důvody. Ve skutečnosti se vážně řeže, ale to jen proto, aby neustále překonával svůj práh bolesti a stával se více odolným vůči ztrátám krve, bolesti fyzické i psychické. Nadávky na jeho osobu způsobily to, že se vůči tomuto stal naprosto flegmatickým. V dětství mu tyto věci vadily, podnikal noční výlety, při kterých uvolňoval svůj stres. Velice rád lezl na střechy domů, splýval s okolním světem a hrál si na to, že on tam vlastně vůbec není, přičemž strašil nevědoucí spící lidi. S tím se rozvinuly i jeho reflexy, vidění za tmy. Kass ho naučila ještě lepší maskování a to takové, že je schopný využít světla a stínu ve svůj prospěch. Stal se takovým polovičním nindžou. S tím souvisí i zbraně, které si vybral on a připadá mu, jakoby si ony zvolily i jeho. Je tu řeč především o velice zvláštní zbrani, jejíž název je kusarigama. Při začátcích to vypadalo, že mu ta zbraň spíš více ublíží, než pomůže v boji. Nevzdal tuto dlouhou cestu, zamiloval si styl boje s tímto nástrojem a vypracoval se na svou maximální úroveň. Lidské oko není ani schopné postřehnout s jakou obrovskou rychlostí s kusarigamou pracuje, je to jako tanec smrti, jehož součástí byste byli poprvé a naposledy. Jelikož je Kenneth zvláštní osobou, v jeho repertoáru zbraní najdete samé podivné věci. Chakram je další věcí, která mu padla do oka. Úkol naučit se s touto zbraní mu přišel stejně nesplnitelný jako u předchozí zbraně, ale nějaké akrobatické kousky s ním taky dokáže. Je si vědom, že při boji s chakramem musí přemýšlet, ne jen bezmyšlenkovitě házet. Aby se neřeklo, učil se i některým normálním věcem. Boj s mečem, dýkou nebo jinou sečnou zbraní mu také problém nedělá, ale není to tak zářné. Ohánět se umí i s věcmi běžného používání, postačí si i se svým tělem. Rychlostí, zákeřností a znalostí určitých tělesných bodů dokáže vyřadit protivníka efektivně a rychle. Zvládá i docela obstojně plavat, přizpůsobit se náročným podmínkám a stopování mu také není cizí. Co se týče jeho síly, vypadá jako špagetka, ale asi byste byli překvapení. Jelikož bojuje převážně s těžkými zbraněmi, u kterých musí mít jak sílu a vytrvalost, jeho paže jsou silné. Místo posilování mu bohatě stačí lezení po všech možných místech a výšinách. Působí tedy jako slabý a nevyrovnaný člověk, který neví, co dělá. Ale opak je pravdou, každý jeho krok je předem pečlivě uvážený, i když také má slabé chvilky.


Zásadním problémem u této osoby je povaha. Většinu času se musí strašně nahlas projevovat, z ničeho nic začne zpívat a nebo si hopsá, i jeho normální mluva je nadměrně hlasitá a jelikož je to on, velice rád používá ty vysoké otravné tóny a celkově svoje emoce vyjadřuje přehnaně afektovaně. Celkově jako člověk je veselý, ale když se dostane do nějaké té nostalgické chvilky nebo mu něco připomene špatný začátek dětství a dospívání, dostává se do melancholické nálady, kdy má lehce brutálnější sklony. Prášky, které bral, odbouraly 90 % jeho agrese a hyperaktivního chování, ten malý zbyteček v něm přece jen stále zůstává. Pravdou je, že poruchou pozornosti a hyperaktivity trpí dodnes. Jeho tělo se musí stále hýbat, mozek zvládá přemýšlet nad několika věcmi najednou, což je špatné hlavně u soustředění se na jednu důležitou věc, která je ve finále zapomenuta a odstrčena do kouta. Kvůli špatným zkušenostem s vrstevníky je v něm zakořeněná silná odtažitost a nedůvěra k lidem. Občas rád jen tak pro nic vyvolává konflikty nebo zatahuje lidi do svých malých strašidelných her, čímž je spíš od sebe ještě odradí. Poněkud zvláštní vlastností je kleptomanie, která je spojená s nekontrolovatelným ztrácením věcí. Všude možně posbírá věci, které se mu líbí a pak průběžně, bez povšimnutí ztrácí to ostatní a kolikrát důležité. Nijak ho to na duši netrápí, ale mohlo by mu to být osudné. Mezi fyzické slabiny patří hlavně slabší obsah plic. Kenneth je poměrně silný kuřák a mohlo by to dělat problém například u potápění, v hodně vysokých výškách nebo při dlouhé, vyčerpávající činnosti. Jeho rozklepané ruce nezvládají nějaké titěrné práce. S jehlou v ruce by více uškodil, než pomohl, na nějaké vaření také není a rostliny nepozná už vůbec. Pořádná zvířata zná jen z obrázků nebo z finální podoby na talíři. Umí jen s malým arzenálem zbraní, které jsou hlavně nablízko. Protivník útočící z dálky by mu dal ze začátku asi pořádně zabrat, protože takový chakram rozhodně nemá na dostřel luku nebo kuše.


Na období nízkého věku nevzpomíná moc dobře. V jeho dvou letech mu zjistili několik psychických poruch, týkajících se pozornosti a celkově chování, různých sociálních interakcí. Jeho otec se přes to nemohl přenést, opustil matku i jeho a sám odběhl za nějakou mladší, nechajíc je dva na pospas. Několik let to pro ně bylo čiré peklo, Kenneth se nemohl zařadit mezi své vrstevníky a aby toho nebylo málo, patřili mezi ty chudší domácnosti v prvním kraji, tudíž na ně bylo shlíženo vždycky jenom shora. Zkusil chodit i do školy, ale po půl roce přešel na domácí vzdělávání, nemohl to ve škole vystát. Stával se terčem šikany, ale byl to vždycky on, kdo z toho odešel dobře. Sice trpí určitými poruchami, ale je chytřejší než tři čtvrtiny lidí okolo něj. Stačilo se na pár vteřin zamyslet a převezl je nějakým jednoduchým trikem. V tu chvíli se začal zabavovat tím, že se v noci plížil z domu, skákal po střechách, na které bouchal a budil spící lidi. Jejich naštvaný křik bylo to nejlepší, co mohly jeho uši vůbec slyšet. Jeden z domů se mu stal ale osudným. Bylo už nad ránem, když u velkého sídla našel otevřené okno vedoucí kamsi. Nebyl by to Kenneth, kdyby to nešel prozkoumat. Protáhl tedy dlouhé tělo a dopadl na špinavou a chladnou podlahu sklepa. Jako první upoutala jeho pohled velká šatní skříň. Celý se do ní zavřel a probíral se těmi zabalenými věcmi. Bylo tam strašně moc různých kostýmů, které prostě musel vyzkoušet. Chodil tam tedy tak dlouho, dokud je neměl vyzkoušené. Nestihl to však celé, protože v jeden den byl při svém skotačení v cizím sklepě přistižen. Byl mu nastolen trest přísného zbičování, na jehož následky by mohl i zemřít. Jeho dušička byla zachráněna další dušičkou, jejíž jméno je Kass. Ani neví, proč zachránila jeho bídný život, ale je jí za to hodně vděčný. Do toho sklepa dál už nechodí, kontakt s Kass udržuje stále. Stali se z nich dobří přátelé a ona tak byla první pozitivní věcí za pár let, která ho potkala.

other worlds

stranger2s.jpg