Friday, March 25, 2016

Dexter Fireleigh

[ dekster fájrlý ]

 

Player: Lauri

FC: Jared Gilmore



Contact: dee.braineater@gmail.com

Age: 13 deceased - probodnutý skrz naskrz: K. Xiāo


Token: Starý kompas po dědečkovi


Dexter není kdovíjak vysoký ani vypapkaný chlapík, proto poměrně zaostává v síle. Jeho přednosti jsou, jak už by se dalo u malého kluka čekat, převážně v těch psychických a mentálních schopnostech. Dex byl vždy dobrák, který uměl zachovat chladnou hlavu, když bylo třeba. Už od malička o něm říkávali, že je to takový malý vědec, protože vždycky uměl říci, co se mu nelíbí nebo ne, anebo na cokoliv uměl projevit svůj názor, i když byl o pár hlav menší, než ti ostatní. I v dnešních dobách tento mladý hoch hltá skoro každou informaci, která se jen k nim, do jejich školy v Dvanáctém kraji, dostane. Knížky jsou jeho spása, a tak oplývá značně velkým přehledem v povolené četbě a sám se už dokonce pokusil leccos napsat. Má poměrně velkou fantazii, v jeho hlavě neexistují žádné zábrany, žádné hranice. Kdyby z něj někdo chtěl udělat tvůrce her, určitě by neudělal špatně, protože vykonstruovat nějakou tu pěknou příšerku by chlapec věru zvládl. Příroda mu dokonce nadělila nějaký ten um na kresbu – chlapec je skutečně nadaný a detailně umí překreslit cokoliv, na co se jen podívá. Jeho oči umí vcelku realisticky vnímat barvy, a když je třeba něco sladit, udělá to bez sebemenšího problému. Jeho ruce jsou poměrně zručné a stejně tak prsty, které má rychlé a mrštné. Umí se díky nim věnovat detailním pracím a svůj um by možná mohl využít k sestrojování pastí a návnad, což však sám ještě pořádně neumí. Pasti zná spíše z teoretického hlediska, sám snad nikdy žádnou nesestrojoval, ačkoliv na zahradě se párkrát pokoušel vyrobit nějaký menší mechanismus, díky kterému by mohl nachytat alespoň nějaké krysy, které jim lezly do jejich už tak pusté zahrádky. Jak už bylo zmíněno na začátku, Dex je poměrně zarytý čtenář, což se pochopitelně odráží i v jeho vědomostech – vyzná se poměrně dobře ve zvířatech, umí určit mnoho druhů, které žiji v lesích a i v nějakých exotičtějších částech země. Vyznat se umí dokonce i v bylinkách. Ač to byl ze začátku problém něco narvat do hlavy, nakonec si bylinky vcelku osvojil, a tak v přírodě umí najít nějaké ty léčivé bylinky, ale i ty jedovaté, které by někomu mohli vcelku zavařit. Co se týče nějakých fyzických záležitostí, tak jediné, co tento chlapec zvládá obstojně, je zřejmě alespoň trochu ten běh, a pak hod. V běhání umí na krátkou vzdálenost vyvinout docela rychlé tempo, horší je to ovšem s jeho výdrží na dlouhé tratě. V hodu byl taky vždycky docela dobrý, zvláště co se týkalo přesnosti. Zas tak daleko totiž tento mladík nedohodí. Spoléhat tudíž musí zejména na své mentální schopnosti. Umí svázat do kupy nějaké ty provázky a udělat na nich nějaký ten rozvázatelný, ale i nerozvázatelný uzel.


Asi není ani třeba dodávat, že tento chlapec se pořádně neumí prát a ze zbraní držel v ruce maximálně nožík, se kterým tak nějak něco zvládne, ale sakra dobrý to teda není. Maximálně si něco nařeže nebo rozřízne, ale aby s tím někoho vykuchal, to teda pardon. Taky to není žádný vrcholový sportovec a ve škole by asi dokonale seděl na vzorec šprta. Hodně znalostí, ale pramálo sportovních vlohů. Kromě běhu a dobré mušky mu každá námaha přinese tak maximálně velké strasti. Nejraději by zkrátka byl někde v knihovně a ne na hřišti, protože fuj, sport. Ten je tak maximálně pro upocené frajírky, znalosti jsou důležitější. Tudíž Dexter není ani nejlepším bojovníkem, ani nejlepším sportovcem. Když totiž říkáme, že není dobrý ve sportu, tak není dobrý ani třeba v plavání. V životě totiž nikdy neplaval, a tak kdyby jej někdo hodil do hlubokých vod, asi by jen kopal nožkama, než by se nakonec úplně utopil nebo než by jej zachránil nějaký zázrak. Taky to není kdovíjak dobrý kuchař. Sice se občas díval na maminku, jak něco kuchtí, ale jinak je prostě v kuchyni šikovnej asi jako kráva v laboratoři. Prostě hrozný pakouš, který kolem sebe tak maximálně udělá hrozný bordel, než aby ukuchtil něco, co se bude dát jíst. A pokud bychom se bavili o shánění jídla, určitě by lépe sehnal nějaké jedlé bobule, než ulovil třeba zajíce. Těžko říci, jestli by je j třeba umě i zpracovat. Zas tak často se králíkům nevěnuje. Vlastně nikdy v životě nezpracovával žádné maso, protože je mu třináct a rodiče se jej snažili připravit spíše na život muže, než hospodyňky. I když je faktem, že jim to moc dlouho nevydrželo – Dex je trochu jako slon v porcelánu, co se týče uklízení nebo domácích prací.


Dex měl na rodinu celkem štěstí, jelikož pochází z úplné rodiny, tedy není ani sirotkem, a ani mu nikdo nechybí. Má tři starší bratry, kteří už, díky svému věku, nemají s Arénou a potažmo Hrami žádné spojitosti. Dva z nich pracují v dolech a třetí je pomocný ošetřovatel, jelikož to byl vždy, obdobně jako Dex, milovník knih a čtení. Dexterovo dětství bylo vcelku bezproblémového, jelikož jeho rodiče měli takové příjmy, že si mohli dovolit nějaké to lepší maso i ovoce, a pokud občas bylo něco navíc, vyslali jednoho ze starších bratrů, aby něco směnil na černém trhu. Na malého chlapce spíše všichni dávali pozor, aby si nějak neublížil, a aby se třeba nedostal do potyčky s nějakými mírotvorci, i když je pravda, že se občas projevilo to, že už je čtvrtý v řadě, a tak s ním už taky trochu nakládali jako s chlapákem. Zejména nikdo nečekal, že by se třeba z mladého chlapce mohl vyvinout další knihomol. Všichni si mysleli, že bude spíše následovat vzoru svých dvou starších bratrů a bude se hodně zajímat o to, aby byl zručný a dobrý. Hrozba Her tu přeci stále visela nad jeho hlavou jako břit gilotiny. Dexter však měl nejraději učení, knížky, a pokud něco dělal s rukama, obvykle to mělo něco do činění s kreslením nebo se třeba něco snažil upatlat s hlíny. Občas mu k jeho tvoření pomáhala jehla, anebo nějaké ty provázky, se kterými něco vázal. Zkrátka se o něm nedalo moc říci, že by to byl ten nejlepší pomocník v domácnosti, i když se vážně snažil. Většinu věcí však měl v hlavě spíše teoreticky, uměl si různé věci odvodit, leccos si i spočítat, ale copak pro to měla pochopení maminka, která nutně potřebovala uklidit? Rozhodně ne. I přesto však Dexter má svou rodinu rád a oni jeho. Všichni drží při sobě a každičký problém řeší společně, jakoby mezi nimi byl stále natažený nějaký imaginární provaz, který by je stále spojoval. Společně prošli sklizněmi a společně si vydechli, když na žádné nezaznělo ani jeho jméno a ani jméno jeho bratrů. Nikdo si nedokáže představit, že by to nyní mělo padnout na Dextera, ale když se tomu zatím všichni vyhýbali? Kdo ví. Nebezpečí je tu stále.

other worlds

stranger2s.jpg