Wednesday, December 16, 2015

Katherine-Anna Eristoffborough

[ ketrin-ana eristofboroah ]

 

Player: Pietro

FC: Katherine Legge


Contact: Butschek.Petr@seznam.cz

Age: 37 deceased - poprava: zastřelena



Kate-Anna je štíhlá třicátnice s dlouhými černými vlasy. Rodiče na ni byli pyšní, co do krásy dostala do vínku více než hodně. A aby toho nebylo málo, i inteligence má velmi mnoho. Její IQ se počítá asi na 145. Mluví plynule třemi jazyky, více prý není potřeba. Potrpěla si na exkluzivní oblečení a doplňky, ale tohle z ní pobyt v Třináctém kraji úplně vymazal. Chování měla vždy příkladné, ani ne tak, že by sama chtěla, ale musela. Byla k tomu odmalička vedena. Za každý miniaturní nedostatek dostala políček. Smrt rodičů proto do jisté míry i uvítala. Měla je ráda, o to nejde, ale ještě ve dvaceti být peskována za úplně kraviny není úplně to pravé. S jejich smrtí v ní vlastně umřela i ta poslední špetka té nabubřelosti a nadutosti, kterou kdysi tak oplývala a která se začala rozpadat už vlastně po tom extempore s tím mlácením a stala se tak „normální“ tuctovou mladou holkou, která umí řídit letadla. Díky diktátu rodičů nikdy nepoznala toho pravého, ale doufá, že ve Třináctém kraji jej najde a ještě s ním v kraji založí rodinu. Má nejvyšší čas. Povahu má dobrou, ovšem ne naivní. Není konfliktní, ale je tvrdohlavá, a to se nejlépe vidí při pilotáži, do toho jí nesmí nikdo kecat, jinak pro výstrahu otevře i v několika desítkách kilometrů nouzové východy. I proto je vždy dobré si při letu s ní připnout pásy. Dříve měla předsudky vůči chudým a nemajetným, ale nyní, když už nemá okovy diktátu vyšší společnosti, nemá ani ty.


Kate-Anna měla v Kapitolu vše, co si mohla přát. Opravdu. Díky svým předkům a posléze rodičům, kteří do Panemu kdysi přijeli odněkud z druhé strany planety (přesné místo zůstane ovšem navždy záhadou, veškeré záznamy týkající se jich sama rodina zničila, jako by ta doba nikdy neexistovala) se mohla těšit vždy pozornosti těch nejvlivnějších. Rodiče ji, právě pro udržení svého postavení občas hnali do různých svazků s vlivnými muži, kteří moc krásy nepobrali, ale měli nadité peněženky a tučná konta. Jeden z těch vlivných mužů, a s nimiž měla (musela mít) nějaký vztah, ji často bil. Ona měla veliké nutkání to dát vědět někomu povolanému, ale bylo ji taktně naznačeno, vzhledem k vlivu toho muže, že kdyby promluvila, mělo by to pro celou její rodinu nedozírné následky. A tak to raději držela pod pokličkou. Vztah s tím mužem byl posléze v nejvyšší diskrétnosti ukončen. Ovšem tyto zážitky bublaly pod tou pokličkou hodně dlouho a jednou přece jen vše vypověděla své máti. Omylem to slyšela jedna pokojská a vše nahlásila tehdejším úřadům. Po Panemu vypukl obří skandál a okamžitě celá rodina Eristoffboroughů byla na nejvyšší příčce seznamu nežádoucích. Všichni se tedy sebrali a pokoušeli se hledat místo jinde. Už tehdy ovšem měla média masový vliv a v žádném kraji se dlouho nezdržela. Nakonec celá rodina nalezla útočiště v Třináctém kraji, do kterého se dostala náhodou, když je zbědované našel na cestě z Dvanáctého jeden voják na průzkumech. Katherine-Anne bylo tehdy čerstvě osmnáct. Voják je odvedl do podzemního krytu, kde se najedli, napili a nově oblékli. Vysoké postavení, tučná konta a další podobné věci byly ovšem fuč. Zpočátku to nelibě nesla, ale na rozdíl od rodičů si rychle zvykla na uniformu a tetované rozvrhy. V Kapitolu se vše, shodou náhod, jakmile uprchli, vše uklidnilo. Pár měsíců po jejích dvaceti. narozeninách oba rodiče zemřeli na neznámou nemoc, která tehdy zahubila několik desítek obyvatel Třináctky. Když si měla pak zvolit, jakou funkci bude v kraji zastávat, šokovala asi veškeré obyvatelstvo kraje, když si zvolila dráhu pilota vznášedla. Její praprapra…děd, byl dle rodokmene pilot stíhačky za nějaké války. Asi bojoval za ty „hodné“. Chtěla proto zkusit, jestli v ní i po cca. třech stoletích geny něco z toho nezanechaly. Kupodivu zanechaly a výcvikem prošla sice několikrát pomaleji, ale prošla. I když je jedinou ženou mezi piloty, mezi svými mužskými kolegy má již plně své místo a ti ji respektují. A díky prožité minulosti sní o tom, že na Kapitol snese její vznášedlo jadernou pumu. A proč by ne. Když se k ní její dřívější domovina obrátila zády.


× Devon Singer - Kdyby jej viděli její upjatí rodiče, asi by jí hned nafackovali, zvláště, za to, že má malou dcerku a je nejspíše chudý jako kostelní myš. A ten jeho vzhled… Napřed jej brala jen jako kamaráda, kterých v kraji moc neměla. Bavila se s ním, povídala si s ním, trávila v jeho společnosti spousty času, malou Dollie přijala pomalu za vlastní. Postupně její city přerostly v něco většího, ale i díky minulosti se neodvážila to dát nějak výrazně najevo, nebo mu to dokonce říct osobně. Nečekala, že by to tak dopadlo a už vůbec nedoufala, že existují i normální muži. Osud ji soužití s ním a jeho dcerou ale nedopřál a místo toho ji svedl na cestu, z níž už pro ni nebylo návratu. Po nezdařeném pokusu o revoluci přišla na místě, jež z hloubi srdce nenáviděla o svůj život a tím také o to, co dlouho hledala a měla to přitom tak blízko.

other worlds

stranger2s.jpg