Sunday, September 27, 2015

Melanie Liar Aspenson

[ melaný lájr aspensn ]

 

Player: Kath

FC: Alycia Debnam Carey



Contact: d.kimli34@gmail.com

Age: 17 deceased - sebevražda


Token: Brož kukuřice


Mel celý život pracuje na poli, a tak si osvojila srp, s ktorým by pokojne vedela zmasakrovať človeka behom minúty. Má výhodu hlavne v tom, že je rýchla a prešibaná ako líška. Možno sa to nezdá, ale toto navonok milé a ničím nie príliš nápadné dievča sa vie aj poriadne naštvať a vtedy sa zmení na niečo ako vraždiaci stroj. Síce ešte nikoho nikdy nezabila, pokiaľ sa nerátajú sliepky, no nerobilo by jej to veľký problém. V Jedenástom kraji nemajú žiadne tréningové centrá, čo ju veľmi mrzí, pretože podľa nej by sa naozaj zišli. Preto všetko čo vie, sa naučila od nevlastného otca, alebo sama. Popri práci často sekala srpom do kopy slamy, no len vtedy keď bola na poli sama. Okrem srpu vie narábať aj s menšími nožmi, ktoré sú pre ňu ako stvorené. Malé, nenápadné a šikovné do ruky – priam stvorené pre ňu. Už v nižšom veku ich rad za radom hádzala do kôry stromu. Jedenásty kraj so sebou tiež prináša pár výhod. Keďže sa tam zaoberajú pestovaním plodín a rastlín, tak ona ich všetky pozná od A po Z. Tiež je zručná vo viazaní uzlov, či už jednoduchších alebo zložitejších. Keď mala pätnásť rokov, jeden z jej bratov jej domov priniesol ručne vyrobený luk, vraj ho sám vyrobil. Mel sa hneď zapáčil a tak začala s lukostreľbou. Nikdy jej to nešlo ako napríklad nejakému profíkovi, no nej stačí že by sa vedela trafiť do životne dôležitých orgánov. Je malého vzrastu a tak sa vie šikovne schovať alebo niekam vyliezť, maskovanie bolo už odmalička jej záľubou. Vedela by na seba nakydať hocičo, len aby splývala s okolím. Určite nie je jedna z tých ľudí, ktorí vždy hovoria pravdu, nech sa deje čokoľvek. Ona je ich presným opakom, klame skoro pri každej príležitosti. To má však tiež svoju výhodu, pretože si vďaka klamstvám dokáže získať dôveru ľudí.


Mel robí problém to, že nevie zaobchádzať z väčším množstvom zbraní. Žije v Jedenástom kraji a nie príliš bohatej rodine, preto nemá takú možnosť ako profíci, že môže trénovať každý deň. Vie zaobchádzať iba so srpom, lukom a menšími nožmi. To je všetko. Nikdy v ruke nedržala takú kopiju alebo mačetu, s tými by si akurát tak sama ublížila. Keby ste ju niekto hodili do hlbšej vody, určite by spanikárila a začala by vrieskať ako zmyslov zbavená. Nemá totiž rada hĺbky, ako aj vo vode, tak aj niekde v priepasti. Nikdy sa nenaučila plávať, veď ani nemala kde, keď ona v okolí Jedenásteho kraja žiadne jazero nepozná. Ľuďom, s ktorými si nejako nesadne do oka vždy vraví, čo si o nich na prvý pohľad myslí, ani im nedá šancu dokázať aký naozaj sú. Ďalšou jej slabinou sú chrobáky a slizké červy. Síce sa s nimi na poli stretla už niekoľkokrát, no len pri pohľade na nich jej je z nich zle. Takže je vylúčené, že by takého chrobáka niekedy strčila do úst. Nemá rada keď niekto spomína jej mamu. Často sa aj v noci budí celá vystrašená, pretože sa jej snívalo ako jej mama zomiera. Preto nemá rada keď o nej niekto hovorí, pretože sa jej na ňu vybavia všetky spomienky a ona potom nedokáže zastaviť prúdy sĺz.


Mel sa narodila do priemernej rodiny v Jedenástom kraji. Jej rodina sa už dlhé roky živila farmárčením a pestovaním úrody, ktorá im tiež zabezpečovala jedlo. Je najmladšia z rodiny, má ešte dvoch starších bratov. Jej rodičia už neplánovali ďalšie dieťa, no jednou nešťastnou náhodou po nočnej zábavke prišla na svet aj Mel. Jej mama to nikdy nechcela povedať manželovi. Vedela, že by to nepochopil. Jedného dňa ju však zavalil voz z nákladom, a tak musela Mel vyrastať s mužom, ktorého pokladala za otca. Už ako malá sa pokladala za hyperaktívne dieťa, pretože celý deň dokázala pobehovať po vonku a robiť hlúposti. Je to taká malá prefíkaná šibalka. Občas niečo ukradla, ďalší raz pokazila a tým si v Jedenástom kraji narobila kopec problémov, a to najmä u starších ľudí, ktorí ju doteraz nemajú moc v láske. Od ôsmich rokov začala pracovať na poli, sadila a okopávala zem, zatiaľ čo jej bratia vyvážali všetko čo dopestovali do mesta. Je to človek, ktorý z celého srdca miluje Jedenásty kraj, nedokázala by z neho len tak sama odísť. Zbožňuje ovocné sady keď sa na jar celé sfarbia do zeleno-ružova. V tých vždy trávila najviac času, cítila sa v nich ako doma. Vo voľnom čase čoraz viac začala chodiť na zakázané územia, pretože ju odjakživa nesmierne lákali a ona ich chcela preskúmať. Pár krát ju skoro chytili, no ona im vždy dokázala uniknúť bez stopy. Žila spokojným životom, v ktorom sa odohrávalo stále to isté. Prišla zo školy a išla pracovať na pole. Jedného večera však zaklopal na ich dvere nejaký muž. Vraj sa prišiel vážne porozprávať. Jej otcovi na ňom prišlo niečo zvláštne. Veľmi mu niekoho vzhľadom pripomínal, no ani za svet si nevedel vybaviť na koho. Všetko pochopil až keď prišla domov Melanie. Nemohol prehliadnuť ich rovnaké oči a nos, aj slepý by spoznal, že je to jeho dcéra. Mel mala odvtedy v hlave zmätok. Prišlo jej divné, že celý život vyrastala s chlapom, ktorý ani nebol jej otec. Bola nahnevaná na mamu aj na toho cudzieho chlapa, ktorý mal byť jej skutočným otcom. Na celé tri dni zavrela v izbe a nechcela z nej vyliezť. Až po niekoľkých dňoch vyšla z domu, pretože jej chýbali ovocné sady a svieži ranný vzduch. Keď prišla na svoje obvyklé miesto, našla tam toho chlapa. Chcel sa s ňou porozprávať. Keďže už mala štrnásť a dúfal, že by to mohla pochopiť, porozprával jej čo sa stalo tú noc. Od toho dňa začala Mel vnímať toto otcovské nedorozumenie o čosi inak. S jej pravým otcom neboli priatelia hneď, našli si k sebe cestu až postupne. Po dvoch rokoch bola už zmierená s tým, že má dvoch otcov a naučila s tým žiť, tak isto ako aj jej nevlastný otec. Je to veľmi tvrdohlavé dievča, keď si niečo zaumieni, už ju od toho nikto neodláka. Na ostatných je veľmi milá, aspoň sa snaží byť. Vie byť ale aj dosť ukecaná, čo niektorým dosť lezie na nervy. Niekoľko priateľov si získala hlavne svojimi klamárskymi rečami, neexistuje deň kedy by aspoň trochu nezaklamala. Aj preto od nevlastných bratov dostala prezývku „Liar“ ako ju väčšina jej priateľov volá.

other worlds

stranger2s.jpg