Sunday, September 20, 2015

Magent Adonise

[ mejdžnt adonýs ]

 

Player: Fenhrier

FC: Conor Doherty



Contact: roman.ladi1@gmail.com

Age: 17 deceased - několikrát pobodán: K. Shan




Magent je predovšetkým fyzicky silný. Ono sa to môže zdať ako hlúposť, veď je to len nejaký priblblý pestovateľ kvetov, no opak je pravdou. Aj pri práci záhradníka treba sem tam preniesť niekoľko kilové vrecia so zeminou, veľmi ťažké fúriky s hnojivom alebo aj samotné krhly na polievanie nie sú zrovna najľahšie. A čo viac, v tréningovom centre, ktoré pravidelne navštevuje, sa zameriava najmä na silu, nie na zbrane. Keď už sme pri zbraniach, nedá sa povedať, že by ich neovládal. Rozhodne vie obstojne narábať s cepínom, mečom a drevorubačskou sekerou. Je to síce malá škála zbraní, no o to viac ju mohol spoznať do hĺbky a naučiť sa s ňou narábať, pochytiť nejaké tie triky a špeciálne útoky, ktoré pozná iba skutočný majster. Jedna z jeho najväčších výhod je jeho zručnosť v prstoch. S ľahkosťou pletie uzly, siete a lasá. Dokáže sa tým nielen zabaviť, ale aj vynájsť v zložitých situáciách, ktoré v aréne Hladových Her určite nastanú. Keďže pracuje už tretí rok s kvetmi a rastlinami nadpriemerne ovláda všetky druhy akýchkoľvek rastlín. To sa celkom zíde, nie? Vie čo je jedlé a čo nie, tým pádom si vždy dokáže nájsť nejaké to žrádlo potrebné pre správny chod organizmu. No nie je to zakaždým len o žranici, niekedy sa treba rastlinami aj liečiť. Preto sa Magent na tréningoch zameral aj na túto odvrátenú stranu rastlín. Dá sa povedať, že je akýsi pocestný pseudo liečiteľ. Určite nedokáže konárikmi a bylinkami vyliečiť otvorenú zlomeninu, ale chrípku, nachladnutie, alebo ošetrenie a dezinfekcia rany mu ide od ruky. Jedna z jeho predností je aj jeho šarm. Hoc je tvrdý asexuál, dokáže sa hrať s citmi ľudí, rozumie psychológií ľudského konania a často dokáže ľudí okolo ovplyvňovať a manipulovať. Nie je nijak vysoký, alebo nápadný a rozhodne nevytŕča z radu, preto možno nebude takým frekventovaným cieľom útokov.


Začnime tým, že nie je zrovna od prírody moc priateľský. Nikdy ho nelákali ľudia natoľko, aby sa s nimi priatelil, objímal a stretával. Skôr je spokojný v samote, čo nie je v hrách asi to najlepšie riešenie. Keby si mal vybrať medzi dievčaťom alebo chalanom nevyberie si nikoho, pretože je zarytý asexuál a nič ho nedokáže zmeniť. Nikdy nechápal také to bozkávanie a nebodaj ešte sex, je to pre neho extrémne nechutné. Toto všetko však neznamen, že nedokáže ani so sebemenším sebazaprením vystáť ľudskú spoločnosť, keď ju potrebuje. Je to veľký manipulátor, no problém nastáva vtedy, keď sa stretne s ďalším manipulátorom. Nevie zniesť to, že niekto vie to isté, čo on, vždy musí byť jedinečný. Vzťahy s ľuďmi mu nepomáha udržať ani jeho duševná porucha s menom kleptománia. To, čo nie je prišróbované a má rozmery tak akurát do dlane padne vždy za obeť jeho krádeže. Doma si vedie tajnú zbierku ukradnutých vecí, kde sa nachádzajú aj nejaké tie vzácne veci nachádzajúce sa len a len v prvom kraji. V realite to potom vyzerá tak, že na polici nad posteľou sa mu povaľuje diamantový prsteň alebo hruda striebornej rudy o veľkosti golfovej loptičky. S väčšinou zbraní nie je kompatibilný. Teda ich neovláda. Luk je napríklad pre neho úplná španielská dedina, pretože nemá dobru mušku a nedokáže niečo namieriť presne do diaľky. Akože dobre, útok telo na telo to mu ide, ale proti lukostrelcovi? To bude mať teda veľmi ť ažké. Aj keď je na vrchole svojej fyzickej zdatnosti je mu to na nič, keď sa nevie zaobísť bez základných životných potrieb akými sú napríklad voda. Bez pravideľného litra vody každý deň zažíva Magent priam hotové muky. Niečo podobné sa dá povedať aj o jedle. Nikdy nehľadoval, pretože na žrádlo skrátka mali vždy. Posledné jeho negatívum je zlá orientácia v priestore.


Na prvý pohľad je chlapec ako mnohí iní, nijak sa z radu vrstovníkov nesnaží vyčnievať. Skrátka je dosť fyzicky obyčajný. Jeho výška sa škriabe až kamsi ku sto osemdesiatim centimetrom, čo ho radí medzi výškový priemer. Váha taktiež nie je niečo, čo by presahovalo normál, pretože nie je to žiadna vychrtlina, ale zas nie je to ani tlsté prasa z ohrady z desiateho kraja. Jeho zovňajšok nie je nijako zvlášť extra upravovaný, často má na brade mierne mladícke strnisko. Momentálne žije s rodičmi v prvom kraji, kde sa aj narodil. Jeho rodina nie je nič extra, skrátka obyčajná família, akú stretnete za každým druhým rohom. Jedna zo zaujímavostí Magenta je, že je jedináčik. V škole mu to nikdy moc nešlo, a tak sa od patnástich rokov zamestnal v miestnom záhradníctve, kde tvrdo maká šesť dní v týždni. Dá sa povedať, že jeho práca je jeho koníčkom, a preto nejakú tú „burinu“ pestuje aj u seba doma na záhrade. Nanešťastie sa jeho nie práve najmužnejšia práca nestretla so záujmom jeho otca. Odvtedy s ním má Magent pokrivený vzťah, ktorý sa nesnaží napraviť. Vo svojom voľnom čase navštevuje akadémiu, ktrú si výhradne hradí zo svojich financií. Pripravuje sa na Hladové hry, do ktorých chcel dobrovoľne nastúpiť už od svojích dvanástich, no nikdy na to nenabral odvahu. Teraz, keď má sedemnásť a je na vrchole svojich fyzických síl sa pripravuje na najbližšie žrebovanie, v ktorom by mohol ukázať svoju odvahu a oddanosť Panemu, ktorý je jeho milovaným domovom.

other worlds

stranger2s.jpg