Monday, July 27, 2015

Thist Dropblood

[ tyst dropblad ]

 

Player: Fenhrier

FC: Thomas McDonell



Contact: roman.ladi1@gmail.com

Age: 17 deceased - sebevražda


Token: Kartáček na zuby


V Desiatom kraji, ale aj možno v celom Paneme nie je človeka, ktorý by mal lepšiu kontrolu nad svojím telom, ako má práve Thist. Dalo by sa to doslova nazvať, že je sám sebe pánom. Keď si raz povie, že necíti bolesť, tak hu naozaj necíti, alebo ak sa rozhodne rozhodne zdvihnúť malé teľa, dokáže to. Skrátka sa nedá ničím zastrašiť a nie je ničím ovplyvniteľný. Možno je až príliš tvrdý na svoje okolie. Je to však v mnohých ohľadoch dobrá vlastnosť, ktorá mu môže rôznymi smermi zlepšiť podmienky v hrách, pokiaľ teda bude v nejakom spojenectve. Hlavný potenciál tejto vlastnosti je to, že pokiaľ niekomu zadá nejakú úlohu, dotyčný poverený musí spraviť tak, ako mu to Thist prikázal, pretože ináč okúsi skutočný hnev. Určite nepatrí ku ľuďom, čo sa nechajú manipulovať niekým druhým, vodcom. Skôr sa stáva tým vodcom on samotný. Je dosť rozvážny a ľahko dokáže prečítať osobnosť človeka, dokonca je i trochu senzitívnejší na mimiku a reč tela, takže občas sa mu podarí odhaliť klamstvo. Vie si zachovať chladnú hlavu a na to, aby stratil nervy treba naozaj neustále zotrvačné lezenie na jeho ináč celkom nedostupné nervy. A teraz sa konečne dostávame ku nejakým skutočným zručnostiam, ktoré Thist ovláda. Po prvé – dokonale ovláda nielen hospodárske zvieratá, na ktoré sa zameriava jeho kraj. To snáď ani netreba vysvetľovať, či spomínať. Skrátka s nimi pracuje, učí ; sa o nich na jeho škole v Desiatom kraji, bežne sa s nimi stýka. Po druhé – ovláda prácu s nožom a lasom. čo sa týka nožov, používajú sa pri zabíjaní dobytka na mäso, ktoré sa v jeho domove často praktizuje. Dokonca i samotný Thist už zabil nejednu kravu, desiatky sliepok, či niekoľko kusov husí a kačíc. Laso používal tento statný chlapec na odchytenie väčšej zvery tesne pred porážkou, to znamená že nie je pre neho problém triafať sa, byť presný na diaľku, má silu v rukách, obzvlášť silnú stabilitu v nohách. S bičom zaobchádza viac než obstojne. Po tretie – je silný. Nikdy netrpel hladom, jeho rodina si aj v ťažkých časoch vedela zohnať vnútorností zvierat, ktoré ich kraj choval. Po štvrté – je zručný v akejkoľvek manuálnej práci. Vie si postaviť prístrešok, viazať uzly (potreboval ich pri uväzovaní dobytka v maštaliach), ba zvládne aj základy maskovania. Po piate – nenechá sa nikým odrbať. Má vlastný rozum, nikdy nezmení svoje plány, nie je skupinová ovca. Ku dobru mu taktiež prispieva i jedna jeho zaujímavá vlastnosť. Nepotrebuje totižto veľa spať, na vyspávanie nie je zvyknutý. Jeho bežnou praxou je päť hodinový spánok.


Je tvrdý, no to ide ruka v ruke s jeho zatrpknutosťou. Neverí ľuďom, ktorých nepozná, no i tým, s ktorými strávi celé hodiny. Nie je veľmi výrečný, skôr je to taký introvertný typ, pretože najlepšie mu vyhovuje práve on sám. V živote nenašiel ani jedného človeka, čo by mu vyhovoval natoľko, aby sa pri ňom cítil dobre. Ku fyzickým záporom sa radí najmä jeho silná alergia na bodavý hmyz, peľ… Skrátka skoro na všetko. Dokonca má alergiu na lepok obsiahnutý napríklad v chlebe či bežnom pečive. Zaujímavosťou je i to, že nemá rád teplo. V teple (pokiaľ nemusí) nerobí absolútne nič, pretože sa jeho výkonnosť znižuje aj na 50 percent. Je teda skôr zvyknutý na chladnejšie vonkajšie prostredie. V istých chvíľach, po záťažových situáciách, býva duševne nestabilný, a tak sa jeho reakcie nedokážu absolútne predpovedať. V takých prípadoch dokáže byť extrémne smutný, veselý, no nie je u neho nezvyklá ani chuť vraždiť či ubližovať. Toto totálne šialenstvo však v sebe potláča. Telesná výška Thista činí niečo okolo 189 centimetrov. Nevšímnúť si ho tak je takmer nemožné – strašne vytŕča z pomyselného radu jeho rovesníkov. Výškovo dokonca nezapadá ani medzi vekovo starších ľudí v Desiatom kraji. Strelné zbrane pre Thista sú absolútnym tabu, pretože až na zakáľaciu pištoľ nepozná manipuláciu s nimi.


Tento mladý statný obyvateľ Desiateho kraju sa narodil pred sedemnástimi rokmi do celkom normálnej malej mladej rodiny, v ktorej nič podstatné nechýbalo. Počas toho, ako rástol nemal absolútne žiadnu núdzu o jedlo, či zdroj tepla. Ako šesťročný nastúpil do školy, kde patril medzi tých lepších a inteligentnejších študentov. Thist sa síce radi medzi menej výrečných, no je to ináč obyčajný sedemnásť ročný chalan z Desiateho kraja. Je tu však jedna vec, čo ho trápi už celú večnosť. Odjakživa žil v zatienení svojho brata – dvojičky, ktorý je je jeho presný opak. Na rozdiel o Thista sa rád začleňuje medzi ľudí, čo Thistovi teda už od útleho veku veľmi nevoňalo. Radšej mal prácu, ticho a istý systémový poriadok, ktorý musel dodržiavať. Možno toľká rozdielnosť medzi ním a jeho bratom ho donútila ku tomu, aby sa ako pätnásťročný dobrovoľne zbalil a odišiel bývať ku jeho ochrnutému strýkovi, ktorý stratil schopnosť pohybovať dolnými končatinami po tom, čo mu do chrbtice kopol rozzúrený býk. Od tedy sa jeho život, podľa jeho vlastných slov, zmenil ku lepšiemu. Myšlienka, že pomáha niekomu, kto to potrebuje ho teší viac ako nejaká obľúbenosť v kolektíve ľudí. Thist momentálne pracuje v miestnych maštaliach Desiateho kraja na plný pracovný úväzok. Pre prácu dokonca odišiel predčasne zo školy.

other worlds

stranger2s.jpg