Sunday, May 10, 2015

Olivia Teresa Crawford

[ olívia terýsa krevford ]

 

Player: Katy

FC: Emily Bett Rickards



Contact: ksmehlikova@seznam.cz

Age: 17 deceased - probodnuté břicho: J. Horn




Jej největší zbraní je její čistá chladná logika. Všechno má své opodstatnění. A její bystrá mysl toto opodstatnění většinou nachází. Proto nevěří na takové ty věci jako je štěstí, talismany a horoskopy. Je šikovná na práci s elektronikou čemuž jí dopomáhá její geniální mozek. Tatínek jí vždycky zásobil čímkoliv, čím chtěla, a tak se z ní brzy stal odborník v tomto oboru. Vlastně si ani nevybavuje, jak se k tomu dostala, možná dílem náhody nebo něčeho takového. Často jí říkávali, že se narodila ve špatném kraji a že ve Trojce by její geniální mozek zapadl. Možná na tom něco bude, ale ona Šestý kraj miluje. Protože ona si jízdu na čemkoliv, co má kola nesmírně užívá. Začalo to už kolem ve čtyřech letech, na kterém se skoro pořád proháněla po rušných ulicích, které tolik miluje. Následoval moped, který dostala ještě před tím, než by to mělo být legální. Ke svojí motorce přišla podobným způsobem. Miluje jízdu na motorce a rovněž v tátově kabrioletu, ale o tom, že mu ho krade vlastně ani nikdo nemá vědět. Svojí motorku si zpravuje sama, protože nenechá na svého miláčka šahat nějakýho upocenýho starýho ošklivýho mechanika, takže je zběhlá i v tomto. Miluje plavání. V jejím kraji sice moc vody k plavání není, ale tatíček jí nechal vybudovat krytý bazén. A to není jediný sport, který provozuje. Taky miluje lezení po horách (spíše lezecké stěně vzhledem k tomu, jaká je Šestka placatá placka), takže se jí po těle utvořila i nějaká ta svalová hmota. A občas si i něco málo zaběhá, i když v tom zase tak dobrá není, spíš se tím udržuje v kondici. Co se týče zbraní, není vůbec žádná přebornice. Zkoušela to s lukem, ale vůbec jí to nenadchlo, přestože mušku zase tak k zahození nemá i přes svoji drobnou vadu zraku. Raději se uchýlila k železné tyči. S tou se umí krásně ohánět. Další její schopností je hra na piano, která je jedna z věcí, které jí vždy zaručeně uklidní. Ať už hraje ona nebo kdokoliv jiný.


Slabosti? Těch Olivia určitě pěkných pár má. Moc neví, jak přežít v přírodě. Jistě, zná pár bylinek, ale jen takové ty, které zná snad i každý blbec. Vodu by možná taky našla, logicky vždycky teče dolů a je okolo hodně kytek, ale pokud nebude vypadat pitně, tak je jí to stejně k ničemu, protože netuší, jak by se dala přečistit. A oheň taky nerozdělá, protože to nikdy k ničemu nevyužila, tím pádem to neumí. Její arzenál zbraní je opravdu chabý, opravdu obsahuje jen dvě nebo tři zbraně, pokud počítáme s tím, že s nožem se umí bránit každý. A i když se zkoušela mnohokrát prát s nehybným cílem, s myslícím a pohybujícím se člověkem je to úplně něco jiného a není na to vůbec připravená. Důvod, proč má tolik koníčků, je jednoduchý. Je krátkozraká, což zle poznat díky jejím brýlím. Není to sice tak strašné, rozhodně to není krtek, ale když se k ní někdo z dálky blíží, často nepozná jeho obličej, což může vést k docela nepříjemným situacím. Nikdy si neuměla najít přátele nebo se vůbec nějak normálně bavit s lidmi. Dokonce i když se odhodlal na ní někdo promluvit a byl docela hovorný, ona většinou nemá moc co říct. Což je opravdu nevýhoda, pokud si máte najít nějaké dobré spojence. Oli si žije trochu ve vlastním světě, tak to u těch opravdu chytrých lidí bývá. Pak je tu taková větší drobnost zvaná záchvaty paniky. Pokud je pod stresem, může se dostavit naprosto kdykoliv a bez zjevných příčin. Má je zřejmě nějak zděděné po matce. A právě její zmínka bývá docela častým důvodem záchvatů. Když to přejde, může být trochu nevypočitatelná. Což ne vždy musí být nevýhodou.


Oli nebo Tessie, jak se Vám to líbí více, byla vždycky trošičku jiná. Místo s panenkami si nejraději hrávala s kostičkami, stavěla si garáže a laboratoře pro svoje imaginární lidičky a už ve třech letech dokázala poskládat puzzle. Tatínek byl na ní náležitě hrdý, protože v ní viděl svojí ženu, kterou však Tessie nikdy nestihla poznat, zemřela pár měsíců po jejím narození na nějakou zákeřnou nemoc, proti které se prostě nedalo nic dělat. Ženská ruka však jejich rodince nikdy nechyběla, protože si brzy našel milenku a později manželku. Oli jí má ale ráda, má s ní docela dobrý vztah a bere jí skoro jako maminku, protože i její macecha se k ní chová jako k vlastní, ne jako ty macechy v pohádkách, kterých mají plnou knihovnu. Ku podivu se nedali dohromady díky jejich penězům. Otec je pořád v práci a nosí domů docela velké peníze, díky kterým si vždycky žili jako v bavlnce, ale rodina je pro něj vždycky na prvním místě. No není to krásná rodinná idylka? Tak trochu jim to kazí uzavřená povaha Tessie. Už od raného dětství bylo jasné, že to nebude moc společenský tvor. Raději byla vždycky zalezlá, cizích se bála a vyjít ven, třeba jen vyzvednout poštu, je pro ní vždycky malé dobrodružství. Rodiče se to snažili zachránit tu a tam nějakým večírkem, kam pozvali co nejvíce jejích vrstevníků, ale ona si raději utáhla culík, poupravila brýle na nose a odkráčela do pokoje nebo garáže, aby se mohla věnovat pro ni mnohem zábavnějším věcem. Když přišla puberta a všichni v jejich třídě se začali tak nějak párovat, ani tehdy neprojevila zájem o jakoukoliv socializaci. I když se pár opovážlivců, kteří se o to pokusili, našlo, neprojevila sebemenší zájem. Ona zřejmě svůj maličký svět uvnitř svojí hlavy neopustí snad nikdy.

other worlds

stranger2s.jpg