Thursday, February 12, 2015

Thaddeus Zair

[ thadeus zéjr ]

 

Player: Lauri

FC: Bill Skarsgård



Contact: dee.braineater@gmail.com

Age: 16 deceased - protržená mícha: S. C. Sazel


Token: Medaile za běh


Ten kdo jej zná, by jej nejraději ani neznal. Tento mladík je dost bezcitný, má problém se s kýmkoliv shodnout, nikoho nemá rád a nic s ním nehne. Sebe vnímá za nejlepšího a nejschopnějšího, a pokud bychom v jeho případě použili slova narcis, nejspíše bychom nebyli ani tak daleko od pravdy. Nahlédneme-li však k výčtu jeho schopností, můžeme zjistit, že není úplně bezbranný. Ačkoliv není nejvyšší a ani nesvalnatější člověk, jaký se kdy v jeho kraji mohl zjevit. Přesto je však rychlý, mrštný a umí se pohybovat rychle a tiše, skoro s elegancí nějaké dravé šelmy. Na škole patří k nejrychlejším běžcům, umí na krátkou vzdálenost nasadit ohromnou rychlost, ovšem nemá potíž ani s delšími vzdálenostmi, které obvykle uběhne bez úhony. Dost často se pere. Ve škole, po škole, po nocích, kdy není doma. Hltá Hladové hry a bere je jako něco, co by jej mělo vycvičit a různé chvaty dost často užívá i ve zmíněných rvačkách, kdy se obvykle nebojí zajít až do krve. Umí však zalichotit lidskému uchu, je-li to třeba, ovšem v malý moment zvládá otočit a dotyčného nakopnout do zadku. Lidé se mu obvykle vyhýbají, ale není to nic, co by Teddyho kdovíjak trápilo. Ve volném čase také rád leze po stromech a po starých stavení. Neumí pořádně s žádnou zbraní, ovšem už několikrát držel v ruce nůž a porcoval s ním různé druhy masa, což se od jeho kraje i tak nějak očekává. V nepozorovaný moment však zkouší s nožem různé útočit i na fláky masa, přičemž si představuje, že je to nějaký jeho soupeř. A ano, fakt si myslí, že má šanci vyhrát Hry.


Nikdo není dokonalý, a to platí i pro Teddyho. Je naprosto zbraněmi nepolíbený, a ačkoliv má občas dost temné myšlenky, nikdy nikoho doopravdy nezabil, a tak nemá pořádně přehled o tom, kam mířit, a proč. Má jen to málo, co si pamatuje z Her. V jeho prospěch nehraje ani kdovíjaká síla. Rozhodně se nedá říci, že by nic neuzvedl, ale mistr světa ve zvedání těžké váhy by z něj jistě nebyl. Ačkoliv toho na souši zvládá hodně, je nutno uznat, že neumí plavat. Neumí žádný styl, nic. Maximálně se tak ve vodě plácat, ale kdo ví, kam člověka může zahnat vůle přežít. Dále se rozhodně nedá říci, že by to byl bylinkář, a co už vůbec ne, tak se nedá označit ani za kuchaře. Svým umem by spíše někoho zabil, ale to by jistě nebylo nic, co by mu vadilo. Vlastně by ani neuměl nic chytit, jelikož je zvyklý na zvířata chovaná v ohradách. Tam se člověk moc nenadře, pokud ví, jak na to. V přírodě by však jistě nezvládl nastražit past… nebo alespoň ne schopnou a funkční past. Do jeho umu lovit spadá i rybolov, ačkoliv ten moc k Desátému kraji nepatří, proto se to dá očekávat.


Narodil se, a ani se vlastně nikdy nedověděl komu. Jeho minulost je z větší části skrytá pod sutí ze vzpomínek. Jediné, co ví, je to, že jeho rodiče nejspíše zemřeli, anebo o něj prostě neměli zájem, a tak jej odložili. Již od dětství byl však dost problémový, a tak se jeho tetičky a strýčkové střídali jako na běžícím pase. Ono když někomu neustále děláte zle, a pak se mu nebojíte ublížit, asi máte značný problém. Jeho posledním bydlištěm se stal menší domek, kde žije s jedním z těch strýčků – s arogantním člověkem, který se na něj ani pořádně neohlíží a spíše se utápí v litrech alkoholu. Teddyho to však tolik netrápí, a kdyby mu někdo řekl, že jeho strýček zemřel, nejspíše by mu to bylo šumák. Je poměrně inteligentní, ovšem ve škole nemá zrovna nejlepší výsledky – moc se totiž neučí, a tak co zkrátka neví, na to kašle. Nemá žádné přátele, jelikož nikdy nepoznal, co je to mít někoho rád. Jen občas s některými lidmi naváže „spojenectví“, což obvykle znamená, že je nechá a nic jim nedělá. O Hladových hrách ví už dlouho. Když byl mladší, bál se jich, čím je však starší, tím více roste jeho sebejistota, že to právě bude on, kdo vyhraje. A proč ne, když poslední dobou profíci dostávají na prdel a vyhrávají samí balíci.

other worlds

stranger2s.jpg