Saturday, February 28, 2015

Paul Jason

[ pól džejsn ]

 

Player: Jarci

FC: Brant Daugherty



Contact: jaroslav.auxt@gmail.com

Age: 16 deceased - totální vyčerpání


Token: Naušnice ve tvaru trojzubce


Paul je veľmi skromný človek, ktorý sa zvlášť nemusí pretŕčať pred davmi ľudí a robiť zo seba blázna, no nedovolí, aby mu niekto len tak skákal po hlave a rozhodoval za neho. Vo všeobecnosti sa snaží vyhýbať problémom, no tie potvory si ho akosi vždy nájdu. Raz sa poháda s učiteľom v škole, inokedy vynadá niekomu na ulici. Raz sa dokonca pustil do seba s mierotvorcom. Našťastie tam boli náhodný okoloidúci, a tí to rýchlo upokojili, ešte pred tým, než to stihlo prerásť v skutočnú šarvátku. Pre istotu sa celý mesiac tomu mierotvorcovi vyhýbal a keď ho náhodou stretol rýchlo zmenil smer alebo sa tváril, že ho niečo zaujalo. Proste nevyhľadával konflikty. A keď už v nejakom bol (nejaká školská bitka alebo niečo podobné) odišiel z neho skoro vždy ako víťaz. Tým si získal aspoň určitý rešpekt a už si z neho nerobia ostatný srandu. Vlastne ani nevie, prečo si tú srandu robili do vtedy, ale ľudia sú proste tupý. Musia sa vysmievať a ponižovať ostatných za každú cenu, až kým to nezažijú na vlastnej koži. Najväčšou iróniou bolo, že pre jeho vzhľad alebo povahu sa mu vysmievali tí, ktorí by v súťaži krásy skončili s určitosťou na poslednom mieste, a nepomohla by im ich arogantnosť ani nadutosť. No Paul to nenechal len tak, povedal si, že nejaké tupé polená si z neho nebudú robiť srandu len tak pre nič za nič a tak začal na sebe poriadne pracovať. Keďže je zo štvrtého kraja, v rámci poobedného vyučovania chodieval so svojou triedou pracovať k moru a pomáhať tunajším rybárom alebo ostatným pracovníkom, ktorý ich potom učili narábať s rôznymi nástrojmi. Od 15 rokov mohol k nim chodiť brigádovať, a on túto možnosť využil. Robil všetko bez komentára, veď nechcel aby ho vyhodili. Po prvé mal z toho nejaké peniaze a po druhé, pomáhali mu v zdokonaľovaní svojich schopností, ktoré mu do vtedy nešli. S ich pomocou sa naučil perfektne narábať s trojzubcom, nožmi, háčikmi na ryby aj keď to asi v aréne nevyužije, ale človek nikdy nevie, a ešte s dýkami. Kebyže chce, mohol sa niečo ešte skúsiť naučiť sám, no jemu to stačilo a uprednostnil kvalitu pred kvantitou. Okrem toho, ho tunajší chlapi naučili poznať morské rastliny a živočíchy, v ktorých sa pomýliť nemôže. Aby si udržal kondíciu, chodieva každé ráno behať do prístavu a potom uteká do školy. Večer už trénovať nemôže, lebo musí pomáhať svojim rodičom starať sa o mladších súrodencov, keďže po pri ich práci to tiež nie je jednoduché.


Paulova slabina, teda ak sa to dá nazvať slabinou je rodina. Položil by za ňu aj svoj život, tak veľmi mu na nej záleží. Keď by sa dostavila otázka, či nastúpi za svojho mladšieho brata ako splátca do Hier, bez váhania by povedal áno. A práve v tom môže byť slabina. Pretože ak to niekto zistí, môže jeho lásku k rodine zneužiť proti nemu. Raz sa to už stalo, a o tom, čo to skúsil možno iba povedať, že keď na to Paul prišiel, tak chlapec chodil dva týždne s monokľom, no neodvážil sa povedať, ako k nemu prišiel. Paul má tvrdý spánok, pretože ako najstarší potomok svojich rodičov bol pri vychovávaní ich ďalších troch detí, a keby sa mal budiť desať rokov každú noc na detský plač, asi by sa z toho zbláznil. Nakoniec si na to zvykol, a tak ho teda už len tak niečo nezobudí. Ak ho teda niekto v aréne napadne v spánku, je šanca, že nebude mať čas zareagovať na útok a bude po ňom. No zase má to jedno pozitívum. Útočník ho zbaví trápenia v aréne a on odíde do ríše mŕtvych. Aspoň na niečo je to dobré. No párkrát sa mu takto podarilo zaspať do školy, a keď do rodičia zistili, neboli z toho veľmi nadšený. Čo už, veď zase až také hrozné to nebolo, nakoniec sa na to zabudlo a je pokoj. Jeho fyzickými slabosťami je mrštnosť. Nevie sa proste rýchlo pohybovať, a už vôbec nie potichu. Vždy narobí rachot, keď kráča lesom tak mu praskajú konáre pod nohami, takže z neho by asi špión nebol. Zo zbraní mu to nejde s lukom a ani so sekerami. Je pravda, že pár krát skúšal rúbať drevo, no akurát si tak zaťal do prsta, tak sa na to od vtedy radšej vykašľal, a prenechá rúbanie dreva na kúrenie otcovi.


Paul pochádza z rodiny Štvrtého kraja, ktorá nemá vo svojom kraji ktovie aké vysoké postavenie. Otec pracuje v prístave, a matka je nezamestnaná, pretože prvých desať rokov sa musela starať o malé deti alebo bola tehotná, a potom sa tiež niekto musel starať o domácnosť. A zamestná niekto ženskú, keď hrozí, že bude musieť uprostred dňa utekať niečo riešiť domov? Samozrejme, že nikto. A tak rodičia Anna a Eduard a ich štyri deti žijú len z otcovho platu, poprípade ak niečo donesie Paul, zo svojej brigády. A tak síce žijú chudobnejšie, no podstatné je, že sú šťastný a nažívajú si v harmónii. Veď kto by chcel bývať s niekým, s kým by sa hádal vo dne v noci? Veď to je otrasný život. Paulovi sa v škole celkom darí, je taký priemerný študent, nikdy nebol šprt. Nedokáže totiž dlho sedieť nad knihami, vždy ho zaujme niečo iné a ihneď je po učení. A tak používa na ťaháky, ktoré mu zatiaľ žiaden učiteľ neprišiel, tak prečo by mal v tom prestať? Nevidí dôvod. Rodičia sú z jeho známkami spokojný, a on tiež. Veď učiť sa pri ďalších troch súrodencoch a ešte im aj pomáhať je dosť náročné. Jeho dve sestry Diana a Eva si dožadujú veľa pozornosti, a občas ich podozrieva, že ho chcú vytočiť, pretože ho volajú aj pre úplne hlúposti. Aspoň, že Adam ich zatiaľ nenapodobňuje. Ale to je len zatiaľ.

other worlds

stranger2s.jpg