Thursday, January 29, 2015

Tweety Jagger

[ tvýty džegr ]

 

Player: Sabrae

FC: Asa Butterfield



Contact: misadole@seznam.cz

Age: 14 deceased - uštknutý štíry


Token: Gumová kachnička


Žije si ve vlastním světě a vidí okolo sebe věci tak nějak jinak, chápe věci jinak, ale přesto daleko líp než většina lidí. Dokáže vymyslet někdy i takové věci, o kterých si spousta lidí říká, že je to snad nemožné. Je roztěkaný jako každé jiné dítě, ale překvapivě pozorný. Spíš se na všechno kouká ohromně detailně a pro nepodstatné věci ve svém velkokapacitním mozku nemá místo. Má ohromný smysl pro umění, strašně rád si sepisuje nějaké texty a vytváří k nim haldu prapodivných obrázků s poznámkami, které jsou pro ostatní šifrou. Dokáže v nich najít skrytý smysl, zatímco ostatní vidí jen čáranici. Tyhle věci strašně rád vysvětluje a dovede o nich hodiny mluvit. Zvláštním způsobem chování k sobě lidi naprosto přitáhne a nebo odpudí. Někteří lidé mají potřebu ho chránit, protože si myslí, že je strašně křehký a duševně chorý. Když ho poznáte blíže, objevíte v něm inteligentní duši. Na základní školu už nechodí, protože se v něm objevil skrytý talent na aranžování a stříhání. To co dovede se zahradními nůžkami je neuvěřitelné. Jeho kostnaté a dlouhé paže s podobně stavěnými prsty mají v sobě přirozený cit pro tvary a jemnost, s rychlostí a obratností dokáže z ošklivého keře vystříhat požadovaný tvar v perfektním vzezření. Je sice dlouhonohý, ale poměrně prostorově úsporný, takže se poskládá skoro kamkoliv. Má i poměrně rychlý běh a reflexy kočky. Dokáže se postavit i do všelijakých krkolomných poloh a obstojně vidí i ve tmě. Vším se nadměrně zaobírá a zkoumá, hlavně lidi, u nichž je schopen po krátkém rozhovoru odhadnout jejich přibližnou povahu. Schopnosti zakončíme tím, že je dobrý lezec. Ještě aby ne, když je v jejich kraji takových stromů a pro nejlepší stříhání kolikrát musí balancovat i pěkně vysoko. A z toho vyplývá, že musí mít sílu minimálně na to, aby vytáhl svoje tělo i do těchto výšin.


Je to kluk z jedenáctky, takže je jasný, že bude v boji vážně hrozný. S nůžkami sice nějakou tu obratnost má, možná by na to i měl někoho vážně zranit, ale bude tu taky nejspíš hrát významnou roli psychika. Protože proč by měl někomu záměrně ubližovat? Tohle jde úplně mimo jeho myšlení, ale je jasné, že kdyby byl v kritické situaci, pud sebezáchovy by ho k nějakým činům prostě dokopal. Asi bude mít ve výcvikovém centru dost co dohánět, další věc, co dokáže ublížit a on ji držel jen párkrát v životě-nůž. S tímto by si ještě poradil, ale vrazíte mu do ruky nějakou jinou zbraň a první myšlenka, co ho napadne bude ten fakt, že je to vážně ošklivé a potřebuje to zkrášlit a nebo taky, že s tím by se keře vážně upravovat nedaly. Takže zbraně pokud možno ne. Není to ani žádný silák, odpovídá tak průměru jeho věku a to je pro něj dostačující, víc k životu nepotřebuje. Je taky úplně mimo v těch činnostech jako je lovení a další věci tomu podobné. Maso moc nejí a ještě byste ho nutili do zabíjení nevinných zvířátek, jeho vyčítavému pohledu v tom případě už nikdy neuniknete. Rozdělávání ohně mu také nic neříká a plavání je na stejné úrovni. Jeho živel je země a on ostatní nemá rád. Stejně tak mu dělá problém si vytvářet přátele. Kolikrát se ti neznámí snaží pochopit celý význam jeho slov, ale moc se to nedaří. Jak je uzavřený ve vlastní mysli a světě, nedokáže najít moc témat na společnou konverzaci, což ho vážně mrzí, ale dělat s tím nic nedokáže. Často ho přepadá lítost a noční můry, které způsobily to, že trpí chorobným strachem z toho, že půjde do pekla. Taky se bojí toho, že zůstane navždy sám a opuštěný.


Měl to štěstí, že je jediným synem majetných rodičů. Otec se stará o vývoz nejlepších rostlin do Kapitolu a matka tam sama velmi často pobývá, jelikož je žádanou dekoratérkou. Tyhle vlohy nejspíš pochytil od ní. Hodně ho mrzí, že nemá žádného sourozence, ale už žádný přírůstek nechtěli. Bylo to nejspíš kvůli Tweetyho chování, chtěli se mu víc věnovat, ale kariéra byla pro ně jako ve většině případů důležitější. On jim to nezazlívá, vždyť patří mezi nejchudší kraje. Samotu ničí stříháním a nebo podíváním s rostlinami. Ve svém pokoji má všude nějakou zeleň, má pocit, že v nich jsou taky duše a promlouvají k němu, potěšují ho svou přítomností. Ke gumové kachní hlavě přišel tak, že ji našel ležet u malinovníku, přímo u jeho větví. Takže prostě žije v domněnce, že hlava vyrostla na něm. Bere jí jako požehnání a nosí jí všude sebou. Zvlášť když stříhá keře, tak je mu múzou a on si od ní nechává našeptávat. Hry nějak jeho svět neovlivnily, spíš si ani neuvědomuje, jak kruté jsou a nevěnuje jim téměř žádnou pozornost, na práci má mnohem důležitější věci.

other worlds

stranger2s.jpg