Sunday, November 30, 2014

Matthew L. Handersson

[ metjů hendrsn ]

 

Player: Lukyner

FC: Cody Christian



Contact: mokosik@seznam.cz

Age: 17 deceased - otráven: Princess Appleton


Token: Kapesní hodinky


Jakožto správný obyvatel Sedmého kraje, se Matt dokáže ohánět sekerou, palicí a všemi podobnými věcmi, které jsou potřeba k dřevorubectví, a na které je potřeba síla v rukou. Ta mu samozřejmě neschází, protože už jako malý musel pomáhat svému otci při kácení stromů a pomáhá mu vlastně až dodnes. Ze zbraní na dálku mu nedělá problém jedině vrhání oštěpem, jinak toho s dálkovými zbraněmi moc nepředvede. V minulosti si se svými kamarády hrávali, že jsou v aréně a bojovali mezi sebou náhražkami zbraní, které sami vyráběli ze dřeva. To Mattovi pomohlo k naučení se obraně a úhybným manévrům. Díky dlouhé době strávené v lese se orientuje v jedlých a nejedlých rostlinách, což by se mohlo hodit a v lovení zvěře by se také nenechal zahanbit. Dokáže rozdělat oheň za pomoci klacíků a suché kůry. Ani tvoření pastí pro něj není nic obtížného, především díky své kreativitě. Svedl by osedlat i jezdecké zvíře, protože doma mají dva koně na pomoc při přepravě těžkých klád, takže na nich čas od času jezdí. Co se týče jeho fyzických dovedností, kromě síly mu neschází ani dobrá kondice díky běhu, kterému se ve volných chvílích rád věnuje. V plavání neexceluje, ale nějaký rybník by přeplavat dokázal, vytrvalost na to má. Co se týče socializace, Matthew je rád ve společnosti lidí. Nikdy nebyl takový ten introvert, co se raději držel stranou od ostatních. Stojí rád v čele, je vůdčího typu. Snaží se vždy dělat správná rozhodnutí, ačkoliv to někdy není úplně lehké. Vždy raději přemýšlí dopředu, svá rozhodnutí si pečlivě promýšlí a snaží se vyvodit, jaké následky by jeho rozhodnutí způsobilo. Je aktivní a nechybí mu trocha adrenalinu.


Jeho velkou neznámou jsou dálkové zbraně typu luk a nebo kuše. Kdyby se s nimi pokoušel zacházet, nejspíš by se zranil vlastním šípem. Ačkoliv by mu samotné šplhání nedělalo problém, Matthew se bojí výšek. To má za následek, že nikdy nevyleze příliš vysoko. Kromě výšek se bojí i stísněných prostorů, takže jen těžko poleze nějakou úzkou škvírou někde ve skále. Kdyby se dostal do arény, největší problém by mu asi dělalo někoho zabít. Nikdy nikomu neublížil, natož aby někomu vzal život! Přesto by mu asi nic jiného nezbývalo, pokud by chtěl on sám přežít. Nenávidí samotu, kterou těžce nese. Když ho někdo rozčílí, nezná slitování a stává se z něj úplně jiný člověk schopný všeho. Proto se snaží vyhýbat sporům a konfliktům, někdy to ale jednoduše nelze. Občas mu dělá problém i jeho větší sebevědomí, jako optimista si věří, že všechno zvládne a dokáže. Neumí zacházet s rybářským prutem, stejně tak nedokáže vytvářet jídlo a vařit. Nevyzná se v žádných technologických vychytávkách a podobných věcech, takže nejspíš by ani nerozeznal minu ukrytou někde na zemi. Když si nedává pozor, dokáže být nápadný a hlučný, proto se musí často kontrolovat, v aréně by to bylo velkou nevýhodou. Jednou z posledních, ale také dost podstatnou nevýhodou je schopnost neorientovat se v prostředí. Proto si často musí dělat různé tajné značky (třeba zářezy na stromech), aby se dokázal vrátit odkud přišel.


Matthew se narodil do rodiny zdatného a vlivného dřevorubce a jeho ženy, která se živila jako pradlena, jako druhé dítě. O rok starší je jeho sestra Maddison, se kterou si dobře rozumí. Jako jediný syn musel už od útlého věku chodit pomáhat otci s kácením stromů, ke kterému je potřeba nějaká ta síla. Mezi jeho vrstevníky byl vždy oblíbený, snažil se být nekonfliktní a s každým se přátelit. S kamarády chodívali do lesa a hráli si, že jsou v aréně. Za pomoci napodobenin zbraní, které si sami vyráběli ze dřeva, mezi sebou bojovali a šermovali. Dalo by se to považovat za jakýsi trénink, protože zde se Matt naučil úhybným manévrům a mrštnosti, aby se vyhnul bolestivé ráně dřevěným prknem. Ve škole patřil k tomu lepšímu průměru, nikdy moc nevynikal, ale nikdy ani nepatřil k těm méně zdatným. Rád svůj čas tráví v lese, kde se učí nové dovednosti, které by mohl využít k lepšímu životu v aréně, kdyby ho nedejbože vybrali. Naučil se rozdělat oheň pomocí kůry a dvou klacíků, umí rozeznat jedlé rostliny a naučil se také, že z vlhkých mechů jde dostat trochu vody. Každý rok sledoval Hladové hry, ale nikdy to nebylo z důvodu, že by se mu moc dvakrát líbily. Chtěl se spíše poučit z chyb vyvolených splátců a naučit se něčemu novému, co by se sám nebyl schopný naučit.

other worlds

stranger2s.jpg