Sunday, September 21, 2014

Clayton Brett

[ klejtn bret ]

 

Player: Lauri

FC: Anton Yelchin



Contact: dee.braineater@gmail.com

Age: 18 deceased - probodnuté srdce: R. Glavenszir


Token: Vlčí dráp


Mistr Brett rozhodně nepatří k těm nejslušnějším z jeho kraje, a dokonce mu to ani nepovoluje rodinná situace, a tak se často vydává do lesa a hor, kde loví menší a občas i větší zvěř. To znamená, že má k dispozici i různé zbraně. Tony umí nejlépe asi s vlastnoručně vyrobeným lukem, se kterým číhá v keřích a houštinách lesa. Umí zaměřit cíl zblízka i zdálky, což mu velmi ulehčuje lov. Je však zběhlý i v manipulaci s noži, mezi které spadají například ty kuchyňské, ale i kapesní, kvůli kuchání masa. Ví, jaké části ze zvířete nejvíce využít a na co, dokonce zná i pár bylinek, se kterými maso připravit tak, aby mělo lepší chuť. K profesionálnímu kuchaři má však daleko. Ohánět se umí i se sekyrou, jelikož když je nouze o teplo v rodinném krbu, je jeho starostí, aby opatřil dostatek dřeva a zvládl tak zaopatřit rodinu. Umí se ohánět i pěstmi, ať už jde o klukovské rvačky nebo o své sestry, které má velmi rád a je ochoten dát do nosu komukoliv, kdo by si na ně dovolil. Tony je také celkem vytrvalý běžec, což plně souvisí s jeho častým lovem v lesích. Musí se umět obratně pohybovat mezi keři či obratně lézt po stromech. Přeci jen si však něco ze svého kraje vzal k srdci – Osmý kraj velmi pracuje s textilem a také s barvami. Tony se v barvách poměrně orientuje, což využívá k tomu, aby se dokázal perfektně zamaskovat a splynout tak se svým okolím, i kdyby se mělo jednat o Mordor. Hladové hry hrozně rád pozoruje, nejvíce sleduje profíky a doufá, že jednoho dne zvládne v aréně obstát a naklepat všem šunky.


Byť žije poměrně dobrodružným stylem života, přesto se ještě nikdy neutkal v souboji na život a na smrt s člověkem. Ačkoliv každý den podniká nebezpečné výpravy do lesů, zatím ještě nemá moc zkušeností, jak popravit člověka. Navíc nemá ani přístup k výcvikovému centru a zbraní tam, takže jeho bojový repertoár je skutečně jen omezený na vlastnoručně vyrobené zbraně. Stejně jako všechen ten luxus výcvikových center, mu unikají i různorodé bylinky. Prostě neví, jakou bylinku by využil, kdyby ji chtěl přiložit někomu na raněné místo. Zvládl by spíše dotyčného popravit přiložením něčeho neuvěřitelně jedovatého. Krom bylinek vlastně moc neví, jak vypadá první pomoc, takže pokud by bylo třeba, asi by v aréně dotyčného rovnou usmrtil. Ať už vědomě či nevědomě. Tony je navíc dost tvrdohlavý, takže když si něco vezme do palice, občas může být složité jej od něčeho odklonit, protože mívá často přesvědčení, že jeho názor je přeci ten nejlepší. Navíc moc nerozvažuje nad tím, co dělá, obvykle se rozhoduje rychle, což se zrovna ne vždy dá docenit. Ačkoliv často loví, neumí dělat moc mistrné pasti – většinou spíše číhá, a pak rovnou střílí.


Je nejstarším a zároveň jediným synem v rodině ševců. Má ještě dvě mladší sestry. Jeho matka i otec pracovali ve firmě, kde šili a zpracovávali tkaninu pro Kapitol. Když mu bylo asi sedm let, jeho otce postihla závažná nehoda, která jej úplně ochromila a on od té doby skončil na vozíku. Pro rodinu to nebylo nic dobrého. Matka se o otce často musela starat, a tak už tolik nemohla chodit do práce. S tím ubývalo i peněz, a tak rodina často strádala. Tehdy začal Clayton chodit do lesa. Bylo mu sotva deset let, ale přesto už musel myslet na rodinu, a tak nejprve začal s králíky, které nosil domů. Postupně začínal lovit větší a větší zvěř, zlepšoval se, a tak zachránil rodinu před úplným vyhladověním. Přitom se snažil trénovat. Věděl, že se dost možná brzy ocitne v Aréně, a tak si nenechal ujít ani jednu hru. Kapitol přeci chtěl, aby to sledovali. A tak to sledoval. Pečlivě, aby mohl zvažovat, co je v jaké situaci dobré. Sledoval profíky a jejich boj, sledoval jejich zacházení se zbraněmi. A co víc, někde se v něm vzala sebejistota, že se svým tvrdým životním stylem by možná mohl obstát.

other worlds

stranger2s.jpg