Sunday, May 04, 2014

Guliver Rozemberk

[ guliver rozmberk ]

 

Player: Kei

FC: Harry Lloyd



Contact: katulda.d@seznam.cz

Age: 15 deceased - zmasakrovaný: Philippa Reyes




V jeho mysli je prostě on sám vzorem dokonalosti, a tak si vybudoval docela slušné ego, které mu dodává někdy až zvláštní nadpřirozenou sílu a odvahu. Snaží se sám sebe vytrénovat, protože věří, že když bude moc dobrý, přijede pro něj kosmická loď a odveze ho za dobrodružstvím. Chodívá občas běhat za plot jako správný rebel. Vybírá si dlouhé úseky, které mu pomohly vybudovat slušnou fyzickou zdatnost a dokáže uběhnout dlouhé vzdálenosti bez zjevného problému, protože vesmír je přece nekonečná vzdálenost. Mnohokrát se už musel schovat před cizími pohledy slídilů, kteří se ho snaží načapat za plotem, takže ví přesně, která místa jsou ty správné pro schovku, což je jeho nejoblíbenější hra, kolikrát už není s kým hrát, a tak jenom z houští čeká na někoho, kdo ho náhodou najde. Dokáže se zamaskovat tak, že ani člověk stojící vedle něho nepozná, že tam je, takže ho většinou stejně nikdo nenajde. Po celou tu dobu strávenou v lese se naučil všelijaké zvuky ptactva a zvířat, které viděl nebo slyšel a vytrénoval se až tak, že je k nerozeznání od originálních zvířat. Zkoušel líčit nějaké pasti, ale zatím nepřišel na ten správný způsob, ze zbraní si nejvíc rozumí s noži nebo dýkami. Umí s nimi vrhat na ne zrovna největší vzdálenost, ale umí s nimi vrhat a to k dokonalosti stačí. Vyrobil si i provizorní prak a foukačku a naprosto si je osvojil, teda alespoň na takovou míru, aby zabil veverku na stromě a náležitě ji udělal pohřeb.


Vzhledem k jeho oblibě zveličovat si ego, je sám většinou oslepen svojí dokonalostí, na to on ale nevidí nic špatného. Neumí promýšlet nějaké tahy dopředu, vždycky jedná hned na první, co ho jenom napadne. Není to stratég, aby vymýšlel desetiletý plán jak předčí všechny. Prostě jedná s tím, co má zrovna pod nosem. Díky hodinám stráveným o samotě není zrovna spektakulózní řečník. Nedokáže nikoho přesvědčit skoro o ničem s výjimkou existence mimozemšťanů a jeho záchranou jimi. Co se týče jeho vztahu ke zbraním, tak jim to moc neklape. Nemá zrovna sílu Herkula, takže nedokáže uzvednout hodně těžké sekery nebo meče, natož s nimi umět nějak zvlášť zacházet. Nejvíce mu nejspíš dělá problémy ne zrovna obvyklý syndrom dráždivého tračníku, který se projevuje zejména ve stresových situacích, kde si prostě nemůže pomoct, to bývá většinou tím jediným důvodem, proč ho někdo občas najde v jeho schovce. Je dost neurotický, když hned není po jeho a dokáže být jako smyslů zbavený. Někdy se prostě nedokáže ovládat, jak by měl a dokázal by vztáhnout ruku i na takového svého krajíčka.


Jako prostřednímu dítěti v šesti členné rodině mu nikdy nebylo věnováno zrovna moc pozornosti, proto se snažil upoutat si pozornost ostatních děláním hovadin. Hodněkrát si ublížil jenom, aby se mu na chvíli rodiče věnovali, a když to nevyšlo, naštvaně odběhl do lesa. Jednou, když tam ležel naštvaný na okolní svět, v noci viděl na obloze objekt, který nebyl jako ostatní. Přibližoval se směrem k němu a měl pocit, že se zvětšuje. Objekt se přiblížil natolik, že byl jenom pár desítek metrů nad ním, a pak jej nějaké kleště uchopily a on viděl věci, které ještě nikdo nikdy neviděl. Od té doby se stal naprosto posedlým, jak vlastní dokonalostí tak stvořeními, které jej přiletěli otestovat zda je připravený na vesmírnou cestu. Věří, že se jednou pro něj vrátí a on odejde z tohohle nudného světa. Jenže díku tomu se stal pro ostatní bláznem, a tak nějak si to odnesl on sám do podvědomí a stal se jím i doopravdy, ale jeho dokonalost mu to zabraňuje vidět. Prostě si žije v jeho vlastním světě a dennodenně čeká, až pro něj přiletí jeho kamarádíčci z vesmíru. Vzhledově se nijak zvlášť neliší od ostatních čtrnáctiletých dětí od něj z kraje, proto je napohled k nepoznání od normálních lidí. Až jeho vykoulené oči a propadlé tváře prozradí, že není až tak úplně v pohodě, jak se zdálo. Není nijak urostlý a svalové hmoty taky nemá přebytek, takže člověk snadno pochopí, že to asi nebude zrovna nebezpečná osoba. No, ale kdo ví jestli nad ním nevztahují ochranářskou ruku mimozemští přátelé. On to ví, a proto se cítí tak neohroženě.

other worlds

stranger2s.jpg