Thursday, February 13, 2014

Artemis Cortex

[ artemis koorteks ]

 

Player: Larsyn

FC: Chloë Grace Moretz



Contact: creationoflars@gmail.com

Age: 15 deceased - zadusila se svou krví


Token: Dřevěný vlk


Ačkoliv má Artemis menší vzrůst, dokáže toho fyzicky více, než by každý na první pohled očekával. Přece jenom se narodila v tomhle temném období a musí se podrobit autoritě a jejich podmínkám. Šance dostat se do Hladových her není sice až tak vysoká, ale i přesto se snaží trénovat, aby byla případně připravená na nejhorší. Kéž by měla přístup do výcvikového centra jako profesionálové, ale takového luxusu nedostála, a tak musela improvizovat. Naštěstí mají obyvatelé Sedmého kraje přístup k sekerám, pilám a dalším zbraním na zpracovávání dřeva, tudíž s nimi umí dobře pracovat. Znamená to, že si dokáže s takovými zbraněmi poradit i v aréně a nějakého toho nafoukaného profíka snad i porazit. Trénovala převážně na dřevěných terčích a panácích, které si sama vytvořila. Nejsou to pohyblivé terče, ale i tak má dobrou trefu a není pro ni složité seknout smrtelně do nepřítele. Naučila se házet s vrhací sekerou, ale pravděpodobně to není její nejlepší volba, protože jí nepřijde dobré o zbraň přijít, kdyby se náhodou netrefila. Tak se hlavně soustředila na boj zblízka. Může se chlubit svými naučenými triky. Vykrýt útok je pro ni většinou jednoduché, stejně tak se jim vyhnout, protože je ohebná a má rychlé reflexy. Stejně dobře to dává s dýkou či nožem, což by si nejspíš vybrala jako svoji záložní zbraň, kterou by měla poblíž. Cítí se tak bezpečněji, takže by jen u jedné zbraně nezůstala. Další její specialitkou je vytrvalostní běh a ve sprintu dokáže být velmi rychlá. Pokud se nevyčerpá hned, dokáže být pěkně otravným protivníkem. Ne vždy by se do boje hnala. Ví, kdy skončit a nežene se na silnější soupeře. I kdyby ji měli považovat za zbabělce, tak jí to vadit nebude, protože radši bude chytřejší, než aby se vydala na jednoznačnou popravu. Nemůžeme zapomenout ani na šplhání, protože to je snad základní schopnost každého obyvatele v dřevařském kraji. Artemis nezanedbává ani manuální dovednost, jako je vytváření pastí, ať už s uzly, dřevem, nebo jiným materiálem, který se jí po ruce naskytne. Když už jsme u lovu zvířátek, tak je samozřejmě dokáže i opéct, což vede k dalšímu plusu, že umí rozdělat oheň. Život v přírodě jí mnohé naučilo, nemá problém se v ní vyznat a dokáže stopovat, nalézt zdroj vody a přežít nepříznivé počasí.


Jako malé puberťácké dítko ze sebe ještě nestačila udělat masového vraha. Plno věcí nezvládá a rozhodně by jen tak nemohla porazit dobře vypracovaného profíka. Je pravda, že by nejspíš dokázala někomu dost uškodit, ale nikdy se neví, proti komu bude v aréně čelit. Někdy dělá ukvapené činy, protože nad situací třeba moc nepřemýšlí, což by ji mohlo dostat do nenávratného průšvihu. Nikdy se nesetkala s arzenálem vražedných zbraní. Zná jen ty, které viděla ve svém kraji, takže se nepočítá s tím, že bude umět vystřelit z pušky nebo z luku. Zkrátka to neumí s žádnou zbraní, ze které se střílí. Tyto zbraně nikdy v ruce nedržela, stejně tak nikdy nedržela palcáty nebo meče, co mívají profesionálové. Avšak by si s tím jako každý jedinec poradila, protože sledovala Hry a ví, jak se s nimi dá teoreticky bojovat. Nevýhoda je jen v tom, že absolutně nezná jejich hmotnost, což by ji mohlo na první držení překvapit. Je zvyklá na namáhavé práce, ale je pravda, že by s takovou těžkou kovovou koulí bojovat nezvládla. Neumí plavat, i když nedaleko svého domku měla řeku, nikdy se neopovážila to zkusit. Voda byla hlavně moc studená a ona má špatnou toleranci vůči chladu, je nehorázně zimomřivá. V zimě kvůli tomu mívá o dost víc vrstev než všichni ostatní, rozhodně by nedávala zimu v aréně. I přesto, že má Artemis blízko k přírodě, nedokázala se naučit bylinky a rozeznat je od sebe je pro ni nemožným úkolem. Znalostem v technice též neoplývá, takže od ní neočekávejte, že vám sestrojí mašinu na zabíjení splátců. Nechápe ani ty mobily, takže až takhle blbě na tom s elektronikou je. Mívá časté migrény, takže se chová nepříjemně, i když to tak nemyslí. Pro lidi, kteří ji neznají z ní nebudou úplně nadšení, takže je možné, že si nebude schopná nalézt spojence. Nedejbože, že by měla zrovna menstruaci, to už jsou její nálady na úrovni konce světa.


Narodila se jako druhé dítě do rodiny Cortex, má staršího bratra a rodiče, kteří své děti milují nadevše. Není vůbec nic, co by chtěla víc. Klidně by si vystačila s tím málem, co má. Jenže zlé doby si občas vyžádají velké oběti. Panem – země plná hladu, směšných měšťáků a několik mrtvých dětí každý rok. Taková je bohužel realita a Artemis si je současného dění vědoma. Ví moc dobře, že nežije v žádné pohádce, ale zase si nemyslí, že je to zas tak špatné. Je realista, pokud je něco neproveditelné nebo se jí to prostě zdá nereálné, nebude se pokoušet z toho udělat možnou věc. Nikomu nic nedává za vinu, možná jedině té vyšší moci v Kapitolu, ale také k nim nechová převelikou zášť. Profíky též nebere jako nejhorší lidi. Občas se sice zdají úplně pomatení, když se dobrovolně hlásí do Her, ale pravděpodobně by se k nim připojila do aliance, pokud by se jí zdáli důvěryhodní. Je to sice risk, ale risk je někdy zisk. Již z prvního dojmu se jeví jako rázná dívka a nemá strach jen tak z něčeho. Ani z té smrti, která je v Panemu docela častou záležitostí, pokud je někdo spodina. Jenže každý jednou zemře, takže očekává, že se to může stát klidně dřív. Samozřejmě to není člověk, který by se lehce vzdával, takže všechno dotahuje až do konce, ať to stojí co to stojí. Hladové hry nebere jako špatnou věc, ale ani jako dobrou. Celkově má na všechno neutrální názor, protože se ve všem nachází výhoda i nevýhoda. U Hladových her zase vidí řešení, že je nižší kriminalita. Jen si nemyslí, že je správné tam vybírat děti již od dvanáctého roku, přijde jí to nelidské. Rozhodně se nehodlá dobrovolně hlásit, ale kdyby na to došlo, určitě by z toho nebrečela a snažila by se ze všech sil, aby byli její rodiče pyšní. Pravděpodobně by nebyli pyšní, kdyby se v aréně jevila jako psychopat, ale aspoň by se jako vítězka mohla lépe postarat o rodinu. Nevyrostla úplně v luxusu, vlastně v žádném vůbec nebyla. Sice nikdy nehladověla, protože příjem peněz měla její rodina na poměry kraje docela slušné. Nemohla si na nic stěžovat, i když se stávalo, že snila o lepším životě. Možná někdy jindy, v jiné době, v jiném těle. Hodně lidí její názory nechápou, ale i tak se najdou tací, co s Artemidou rádi tráví čas. Jakmile ji poznáte, bude k vám velice milá a štědrá. Nikdy by nedopustila, aby se jejím blízkým něco stalo a je velmi věrnou kamarádkou.

other worlds

stranger2s.jpg