Sunday, June 23, 2013

Adam Essin

[ edeam esin ]

 

    

Player: Anais

FC: Joseph Gordon-Levitt


Victory year: 1st Pentagames



Age: 24 deceased - popraven


Mentor: Chantelle Raymond



[ before the Hunger Games ] Zrejme Adamova najlepšia vlastnosť je, že vie skvele variť. Pre muža to nie je až taká obvyklá skúsenosť a v boji mu to veľa úspechov neprinesie, ale keď Adam varí, všetkým naokolo sa začnú zbiehať sliny. V súvislosti s tým sa dobre vyzná v bylinkách, vie založiť oheň a uvariť toho najchutnejšieho králika. Z detských čias si priniesol schopnosť strieľať z praku, vie sa veľmi presne trafiť tam, kde chce. Rovnako dobre vie aj strieľať z kuše, no prak mu bol vždy bližší. Ako muž nemá problém udvihnúť ťažšie zbrane, ako napríklad kladivo či sekera, ale mieriť s nimi je už trocha väčší problém, je možné, že ich hodí aj meter mimo. Dobre sa vyzná aj v technike. Boj a násilie nemá rád, no ak ho niekto ohrozuje alebo ide nedajbože o život niekomu jemu blízkemu, rozčúli sa a dokáže nevídané veci.

[ the days after ] Svoj voľný čas Adam využíva tak, že zlepšuje svoje kulinárske schopnosti, takže teraz je z neho hotový šéfkuchár. Stále so sebou nie je úplne spokojný a vždy je niečo, čo môže zlepšovať, avšak je to najlepší kuchár široko ďaleko. Stále dobre rozoznáva bylinky a bez problémov zakladá oheň. Čo sa týka zbraní, trénuje jedine schopnosť strieľať z kuše a praku, keďže to niekedy to učí deti v jeho obvode, keby mali byť vybrané do Hier. Zo svojej práce neodišiel a tak naďalej pomáha pri konštruovaní dopravných prostriedkov. Práve to mu v Aréne veľa krát pomohlo a tak sa teraz o techniku zaujíma výrazne viac, stále však lepšie rozumie kuchárskym receptom. Začal viac používať aj zbrane na blízko a najmä s nožíkom či dýkou je veľmi obratný. Zlepšila sa aj jeho kondícia a výdrž v behu. Sám si varí a vďaka tomu sa stravuje veľmi zdravo.


[ before the Hunger Games ] Adamova najväčšia slabina je, že nemá veľmi rýchlu výdrž v behu. Kapacita jeho pľúc spôsobuje, že sa ľahko zadýcha a tak v polovici behu spomalí a ďalej bude len dychčať a sťažovať sa. Nevie sa pohybovať veľmi potichu a nenápadne, je dosť veľký na to, aby sa vedel skryť. S mačetou, dýkou alebo nožíkom sa cíti bezradne, pokiaľ nimi samozrejme nekrája zeleninu. Veľmi nepravdepodobne by niekedy zobral do ruky granát či dynamit. Adam je veľmi slušne vychovaný a sám seba považuje za gentlemana, preto len veľmi nerád útočí na niekoho ženského pohlavia.

[ the days after ] Adam je stále presvedčený, že by nedokázal na niekoho len tak zaútočiť. Je veľmi mierumilovný a džentlmen a bojovať s niekým mladším alebo s niekým ženského pohlavia sa celkom prieči jeho morálke. Vďaka Hrám pochopil, že niekedy je násilie nevyhnutné, najradšej by sa mu však stále vyhýbal. V živote zabil len jediného človeka a ešte stále ho straší v nočných morách. Podarilo sa mu odstrániť jeho nedostatok v behu, avšak stále je príliš veľký a neohrabaný, aby sa vedel pohybovať potichu. Nevie sa ani dobre ukryť. Od arény má strach z chobotníc.


[ before the Hunger Games ] Adam žije so svojimi rodičmi. Spolu s nimi a konštruuje malé kolieska aj veľké kolesá pre rozličné dopravné prostriedky. Nemá súrodencov, no za to má psa, ktorý je jeho verný spoločník. Aj Adam svojou povahou trochu pripomína psa: je verný, priateľský a pôsobí neškodne, kým ho niečo skutočne nenahnevá. Radšej by obetoval vlastný život, ako niekoho stratil. Je zamilovaný do krásneho dievčaťa zo svojho kraja, menom Melissa. Smola je, že Melissa ho už niekoľko rokov neodbytne odmieta a prehliada a Adam len čaká na príležitosť, vďaka ktorej by sa mohol pred ňou zviditeľniť.

[ the days after ] Adam patrí k ľuďom, ktorých aréna síce poznačila, ale stále si zachoval svoju skutočnú povahu a morálne hodnoty. Ostal sám sebou. Ťažko sa síce zmieruje s tým, že zabil človeka a prišiel o svoju spojenkyňu Lacey, avšak vníma to tak, že vďaka účasti v Hrách a víťazstvu veľa získal. Predovšetkým priazeň Melissy, dievčaťa, ktoré veľmi miluje a ktoré ho doteraz celkom prehliadalo. Teraz sa pre neho stala najdôležitejším človekom v jeho živote a jeho šťastie by mohlo byť ohrozené iba vtedy, ak by niekto ohrozoval Mel. Jeho život sa veľmi nezmenil. Naďalej býva so svojimi rodičmi s psom, aj keď teraz žijú značne komfortnejšie. Keď práve nevarí, chodieva do svojej predchádzajúcej práce alebo pomáha ľuďom v svojom kraji. Snaží sa podeliť o skúsenosti z arény s ostatnými, aby bol čo najužitočnejší. Od výhry sa stal vo svojom kraji značne populárny, avšak dobrou priateľkou je mu iba Chantelle a celkom si obľúbil aj výhercu z tretieho kraja, Damiena Sparksa. Adam si zachoval svoju najdôležitejšiu vlastnosť a to schopnosť obetovať sa. Po hrách sa u neho prejavuje ešte silnejšie, keďže sa cíti previnilo, že sa mu nepodarilo zachrániť Lacey.

other worlds

stranger2s.jpg